שיתוף | "מתעדכן" אוסף מאקרו לוורד - אינדקס מאקרו שימושי + הוראות חשובות.
-
פוסט זה נמחק!
-
מי שמועניין מאקרו להסתרת טקסט
https://mitmachim.top/topic/79487/בקשת-מידע-טשטוש-טקסט-בוורד -
@יאיר-דניאל בנוגע לתיקון נקודה כפולה - כבר כתבתי למעלה שהרבה פעמים כותבים שלוש נקודות ...
ובצורה שאתה עשית זה יהפוך להיות רק שתיים.
לכן החיפוש צריך להיות "..[!]." להחליף ב "..." וכן למקרה שיצא 4 נקודות צריך לחפש: ".{4,}" החלף ב"..." -
@אלכסון כתב בשיתוף | "מתעדכן" אוסף מאקרו לוורד - אינדקס מאקרו שימושי + הוראות חשובות.:
לכן החיפוש צריך להיות "..[!]." להחליף ב "..."
לא הבנתי את הפקודה שלך - מה זה אומר לעשות? א"א לעשות ב"חפש את" ..[!]. זהו טקסט לא חוקי.
אם כבר אפשר לעשות כך: חפש את - .{2,} החלף ב - . -
@יאיר-דניאל סליחה טעות, הנקודה צריכה להיות בתוך הסוגריים.
אבל ליתר דיוק החיפוש צריך להיות כך: (?[!.])(..)(?[!.]) החלף ב \1.\3 -
@אלכסון לא הבנתי בשביל מה כל הסיבוך הזה - הרבה יותר פשוט כמו שאמרת, חפש את "..[!.]" החלף ב"."
בדרך כלל לא קורה לאנשים שהם מקלידים ארבע פעמים נקודה בטעות..., אלא א"כ הם התכוונו להקליד ... ויצא להם ....
ולזה מועיל הפקודה הבאה - חפש את "...." החלף ב "..." (וכמובן - להפעיל פקודה זו לפני הקודמת), או פשוט יותר חפש את ".{4,}" החלף ב"..."
אגב שתי הפקודות האלו כבר הוכנסו (היום) במאקרו שהעליתי לעיל. -
אני רוצה שהמחשב יסמן לי באדום, כל מילה שמסתיימת באות שאינה מאותיות מנצפ"כ, ואינה באה אחרי גרשיים,
(לדוגמה "קדשימ" "אעג" - אבל לא "אע"ג" "מ"מ" וכן ע"ז הדרך.
למה שאני עושה את הפקודה דלהלן, המחשב מסמן לי כל מילה שניה?
איפה הטעות שלי? אשמח לעזרה. תודה! -
@יאיר-דניאל
לא הבנתי על איזה פקודה אתה מדבר -
@pcinfogmach צודק, סליחה לא צירפתי את התמונה
-
@יאיר-דניאל
תנסה כך:
נ.ב אם אפשר הייתי מעדיף ששאלות ממין זה יהיו בשרשור של החיפוש והחלפה לא בשרשור של מאקרו - תודה מראש -
@pcinfogmach איך אני עושה פקודת מאקרו כדלהלן:
אני מעוניין ליצור פקודת מאקרו להערת שוליים בגודל ובכתב מסויים. שגם מספר הערה לא יהיה כמו הברירת מחדל, (10 נקודות) אלא יהיה 9 נקודות, וגם הכתב יהיה בגודל 9 נקודות ולא 10.
איך עושים זאת?
אגב אם יש לך תשובה לזה https://mitmachim.top/post/918133 אשמח לקבלה. תודה רבה! -
@יאיר-דניאל
נשמע שאתה רוצה לעשות לולאה על הערות שוליים
לולאה ממין זה תיתן לך גישה גם להפניה וגם להערת שולייםלחילופין תוכל להתמש בחיפוש החלפה על טווח מסויים
קודם לחפש את ההפניה
ואז לעבור להערות על ידי פקודת המאקרו ולעשות שם חיפוש והחלפה ג"כ
גישה זו קצת יותר מורכבת מאחר ותצטרך להגדיר את טווח החיפוש היטב
בפרט בחיפוש בתוך ההערות שוליים -
@pcinfogmach כתב בשיתוף | "מתעדכן" אוסף מאקרו לוורד - אינדקס מאקרו שימושי + הוראות חשובות.:
נשמע שאתה רוצה לעשות לולאה על הערות שוליים
לולאה ממין זה תיתן לך גישה גם להפניה וגם להערת שולייםת'אמת לא הבנתי מה אתה אומר, או שלא הסברתי את עצמו מספיק - אני רוצה להגיע למצב שע"י קיצור מקשים - אני יוסיף הערת שוליים במסמך בלי להגדיר כל פעם מחדש גודל כתב וכו'
(יש לי כבר כזו פקודה שהקלטתי, ואיתה אני משתמש, רק יש לי בה באג, שאם אני מוסיף הערה לפני הערה קיימת (כלומר אחרי הערה 1 ולפני הערה 2 אני מוסיף עוד הרעה) זה מוסיף לי הערה, אבל הסמן קופץ לי להערה הבאה)