שיתוף | "מתעדכן" אוסף מאקרו לוורד - אינדקס מאקרו שימושי + הוראות חשובות.
-
-
@pcinfogmach כתב בשיתוף | "מתעדכן" אוסף מאקרו לוורד - אינדקס מאקרו שימושי + הוראות חשובות.:
@האדם-החושב כתב בשיתוף | אוסף מאקרו לוורד - אינדקס מאקרו שימושי + הוראות חשובות:
נראה לי שיהיה שימושי מאוד אם תוסיף אופציה לחפש ישירות מהמאקרו בלי צורך להעתיק את התווים
עודכן תודה על ההצעה הנפלאה!
איך מפעילים את האופציה הזאת [הוספתי כבר את התבנית לסטארטאפ של וורד], אני לא מוצא את זה במאקרואים.
-
@ששמעון כתב בשיתוף | "מתעדכן" אוסף מאקרו לוורד - אינדקס מאקרו שימושי + הוראות חשובות.:
איך מפעילים את האופציה הזאת [הוספתי כבר את התבנית לסטארטאפ של וורד], אני לא מוצא את זה במאקרואים.
שם המאקרו הוא:
GetAsciiCode -
@pcinfogmach כתב בשיתוף | "מתעדכן" אוסף מאקרו לוורד - אינדקס מאקרו שימושי + הוראות חשובות.:
@האדם-החושב כתב בשיתוף | אוסף מאקרו לוורד - אינדקס מאקרו שימושי + הוראות חשובות:
נראה לי שיהיה שימושי מאוד אם תוסיף אופציה לחפש ישירות מהמאקרו בלי צורך להעתיק את התווים
עודכן תודה על ההצעה הנפלאה!
הייתי מציע שתהיה אופציה גם לבחור כמה תווים ולא כמו במצב העכשווי שזה רק תו אחד
-
@menajemmendel
לדעתי צריך לעשות שתי אפשרויות האחת עם תיקונים של תיקונים סגורות והשני בלי תיקון של סוגריים סגורות.
וכן צריך להוסיף תיקונים של סוגריים מרובעות ומסלסולות -
@ASDF1345 כתב בשיתוף | "מתעדכן" אוסף מאקרו לוורד - אינדקס מאקרו שימושי + הוראות חשובות.:
@menajemmendel
לדעתי צריך לעשות שתי אפשרויות האחת עם תיקונים של תיקונים סגורות והשני בלי תיקון של סוגריים סגורות.
וכן צריך להוסיף תיקונים של סוגריים מרובעות ומסלסולותהנה לעת עתה אני צריך לכתוב מחדש את כל המאקרו כי ב''ה התגלה בעיה נוספת והוא שהרבה פעמים אנו משתשמים בסוגר סוגריים כדי לסמן סעיף בחילת פסיקה וכדו' כזה א), ובמקרים כאלה המקראו מחשיב את זה כסוגר, ואם לפניו היה סוגריים לא סגורות [כלומר פותח שלא נסגר] כבר לא יזהה אותו.
אז הפתרון בפשטות הוא לעשות שיזהה כל הסוגרים הפתוחות שלא נמצא להם סוגר עד סוף הפיסקה, אבל החסרון הדרך הזו הוא שיש קצת מיקרים (לא כ''כ מקובל אבל יש קצת מיקרים) שעושים סוגריים שמתפרסים על כמה פיסקאות, ואז המקארו יזהה אותם כבעייתים, והנה מי שלא נוהג הרבה בזה לא נורא, מקסימום יסמן אותם, אבל מי שמרבה בזה (להכניס כמה פסקאות בסוגריים) יצטרך למצוא פתרון אחרתכלי'ס אני עדיין לא תיקנתי אז עוד חזון למועד,,, לאחר שאני אעשה אתה יכול להוסיף את שאר הסוגריים שתרצה ואכן אפשר לעשות שתי מאקרו אחד עם ואחד בלי
-
-
-
@pcinfogmach
מצורף מספר רעיונות לשכלול המאקרו של 'מאקרו מספור'.
רעיון ראשון:
הוספת התחלה ממספר מסוים, מאקרו זה חשוב כאשר רוצים להתחיל את המספור שוב מ1 למשל במספור סעיפים כאשר רוצים בפרק השני להתחיל את המספור שוב מאחד.
בשביל להגדיר את השדה שיתחיל שוב ממספר 1 יש להוסיף את הכיתוב \r 1 בתוך השדה (גם כאשר המספור מיוצג במספור עברי מ"מ הפקודה להתחיל ממספר מסוים צריכה להיות במספרים)
דוגמא לכיתוב בתוך השדה
SEQ אותיות * hebrew1 * MERGEFORMAT \r 1 * MERGEFORMAT
וכן אפשר להוסיף שיהיה אפשרות בחירה מאיזה מספר להתחיל למשל כאשר רוצים שהמספור יתחיל כהמשך למספור של מסמך אחר וכד' (למשל התחלה ממספר 300 צריך להוסיף את הכיתוב \r 300 בתוך השדה)
רעיון שני: המאקרו מעדכן את כל השדות במסמך וכדאי לשנות זאת שהמאקרו יעדכן רק את השדות של המספור (במידה ויש שדות אחרים במסמך כגון הפניות שאותם לא רוצים לעדכן).
רעיון שלישי: הוספת מספור ברמה השניה הוא מוסיף גם את המספור של הרמה הראשונה.- כחכחכחכח
'1. 1 כחכח
'1. 2 כחכחכחכח
'1. 3 חכחככח - כחכחכחכח
'2. 1 כחכחכחכח
'2. 2 כחכחכחכ
'2. 3
- כחכחכחכח
-
@ASDF1345
תודה על המשוב הטובאם תוכל לכתוב לי בקצרה כיצד עושים פעולות אלו זה מאוד יקל עלי
@ASDF1345 כתב בשיתוף | "מתעדכן" אוסף מאקרו לוורד - אינדקס מאקרו שימושי + הוראות חשובות.:
רעיון שני: המאקרו מעדכן את כל השדות במסמך וכדאי לשנות זאת שהמאקרו יעדכן רק את השדות של המספור (במידה ויש שדות אחרים במסמך כגון הפניות שאותם לא רוצים לעדכן).
רעיון שלישי: הוספת מספור ברמה השניה הוא מוסיף גם את המספור של הרמה הראשונה. -
@pcinfogmach
הדרך לעשות שהמאקרו יעדכן רק את ההפניות של המספור: הדרך המומלצת היא שהמאקרו של העדכון יחפש רק את השדות שמכילים בתוכם את המילה SEQ או משהו כזה, ואם אין אפשרות לעשות כך אפשר לעשות זאת על ידי הגדרת ההפניות של המספור כסגנון מסוים והפעולה של העדכון תחול רק על סגנון זה (אמנם כדאי שהסגנון יהיה תואם לסגנון ברירת המחדל של הפיסקה כדי שהמספור לא יהיה בעיצוב אחר מהסגנון של הפיסקה).
הדרך לעשות הוספת מספור ברמה השניה שהוא מוסיף גם את המספור של הרמה הראשונה, אפשר לעשות זאת בכמה אפשרויות, אחד מהם הוא על ידי הוספת סימניה למספור של הרמה הראשונה, ולאחר מכן להוסיף שדה של הפניה לסימניה שמראה את הטקסט של הסימניה. -
מספור עברי מעל שצב
-
@pcinfogmach
במחשבה שניה מספור של רמות הוא לא מצוי ולא שווה להשקיע בו. -
עזרה במציאת קוד מתאים: אני מעוניין לעשות מאקרו שמוצא גרשיים שהן רחוקים מהטקסט ולתקן אותם. אבל כזה מאקרו שמתקן את כל האפשרויות. כלומר, גם אם מדובר שני הגרשיים שהם רחוקים מימין ומשמאל מהטקסט, וגם אם רק הימני רחוק והשני כן צמוד, וכן כשהשמאלי רחוק והימני קרוב. ובניתי משהו, אבל זה קצת עושה לי אח"כ בעיות כי אם יש כמה כאלו אחד אחרי השני, הוא בעצם מזהה כמה מהם כבעיה אחת ולא פותר את כולם.
מה שאני מבקש זה קוד שאיתו אני יכול לומר לוורד שיחפש גרשיים, רווח, מילה או כמה מילים , רווח ושוב גרשיים, אבל שלא ימצא אלא רק פעם אחת כזו ולא ימצא כמה ביחד.
עשיתי משהו כזה: " <*> " אבל זה מוצא כמה כאלו ביחד כשהם באים אחד אחרי השני. אני רוצה שהוא יזהה אותם אחד אחד ולא ימצא כמה ביחד, כדי שאני יוכל למקד אותו ולמר לו מה לעשות בכל מצב. -
@ZVULON תשובת GPT 4:
נראה שאתה מחפש קוד מאקרו עבור Microsoft Word שיחפש זוגות של גרשיים המכילים טקסט עם רווחים או בלי רווחים, ויכול לתקן אותם זוג זוג. אפשר לעשות זאת בעזרת השפה Visual Basic for Applications (VBA).כאן קוד VBA שיעשה את העבודה:
Sub FindAndFixQuotationMarks() Dim oDoc As Document Dim oRange As Range Dim oFind As Find Dim strFindPattern As String Set oDoc = ActiveDocument strFindPattern = """[^""]*""" Set oRange = oDoc.Range Set oFind = oRange.Find With oFind .ClearFormatting .Text = strFindPattern .Replacement.Text = "" .Forward = True .Wrap = wdFindContinue .Format = False .MatchCase = False .MatchWholeWord = False .MatchWildcards = True .MatchSoundsLike = False .MatchAllWordForms = False End With While oFind.Execute ' כאן אפשר להוסיף קוד לתיקון של הגרשיים עבור הטקסט הנמצא בין הגרשיים ' לדוגמה, ניתן להוסיף פה קוד שיסיר רווחים לפני ואחרי הטקסט בין הגרשיים ' או לשנות את הגרשיים לגרשונים Debug.Print oRange.Text ' הדפס לחלון המעקב כדי לראות את התוצאות oRange.Collapse wdCollapseEnd Wend End Sub
הקוד הזה ימצא זוגות של גרשיים המכילים טקסט עם רווחים או בלי רווחים, ויחפש אותם זוג זוג.
בתוך הלולאה
While
, אתה יכול להוסיף קוד לתיקון של הגרשיים עבור הטקסט הנמצא בין הגרשיים, לדוגמה, להוסיף או להסיר רווחים לפני ואחרי הטקסט או לשנות את הגרשיים לגרשונים.אחרי שיצרת את המאקרו, אתה יכול להריץ אותו במסמך שלך כדי לבדוק את התוצאות.
-
תודה רבה לך על הקוד המושקע. אני לא מבין מילה ולא מתחיל להבין בזה... אני עד עכשיו רק יצרתי מאקרואים על ידי הקלטה בוורד, ואין לי הבנה באנגלית, וכאן העתקתי את הקוד לתוך מאקרו חדש שפתחתי, אבל כשאני מנסה ללחוץ עליו שהוא יפעל, הוא מראה לי שגיאה. (מצורף צילום מסך), ועוד: איך אני בדיוק כותב לו את הקוד הזה שיחליף גרשיים עם רווח בגרשיים בלי רווח? אם תוכל לעזור לי בזה תבוא עליך ברכה גדולה.