עזרה | איזה מחשב כדאי לבחור מבין השלושה
-
קיבלתי אפשרות לבחור מחשב 1 מתוך 3 מחשבים,
אשמח לקבל ייעוץ טוב מחברי הפורום.
כל אחד מהם מגיע במארז שונה (נייח\נייד\מיני) אבל זה לא כ"כ משנה לי כי בכל מקרה אני עומד להשתמש בזה בעמדה ללא ניידות וללא מגבלת מקום.
השמוש במחשב, הוא לצורך תוכנת חישוב כבדה (לא גרפיקה-חישובים בלבד), וכן קבצי אקסל מרובי נוסחאות.המחשב הראשון:
דגם מעבד זיכרון דיסק קשיח hp prodesk 600 G4 MINI PC מחודש Intel i7-8700T 16GB SSD256
המחשב השני:דגם מעבד זיכרון דיסק קשיח נייח - מארז רגיל - יד שניה Intel i7-6700K 32GB SSD256 המחשב השלישי:
דגם מעבד זיכרון דיסק קשיח נייד -HP 15.6 notebook G7 - מחשב חדש לחלוטין AMD Ryzen 3 3200U 8GB SSD256 אין לי מושג מה זה אומר כמות הליבות של המעבד וכמות הגיגה הרץ.
אשמח לעזרה. תודה ענקית. -
@מטעמים השלישי ודאי שלא.
בעיקרון המעבד של הראשון יותר חזק אבל כמות הRAM בו היא 16 ואני לא יודע כמה אתה משתמש בהרבה קבצים וכרטיסיות במקביל כי אם זה אכן ככה יש מצב שהשני יהיה עדיף.(יש בו 32GB RAM
תפרט יותר על אופן השימוש...
בכללי אם מדובר במחשבים שמציעים לך למכירה בסכום מסוים יהיה עדיף אם תגיד מה התקציב שלך ונמצא משהו יותר משתלם משלושתם כי מדובר במחשבים מדורות די ישנים. -
משקלול כל הנתונים לדעתי השני יהיה עדיף בסופו של דבר גם בגלל הזיכרון וגם בגלל שהוא נייח שזה אומר ביצועים יותר טובים בגלל אוורור טוב יותר שזה משהו שאין לך בנייד או במיני נייח ובתכל'ס מבחינת המעבד יהיו ביצועים מאד קרובים למעבד מהמחשב הראשון ואתה גם מקבל יותר זכרון.
אבל... תבדוק שוב לגבי מה שעניתי בהודעה הקודמת אם יש לך עוד אפשרויות חוץ משלושת המחשבים האלו. -
@big-boy כתב בעזרה | איזה מחשב כדאי לבחור מבין השלושה:
משקלול כל הנתונים לדעתי השני יהיה עדיף בסופו של דבר גם בגלל הזיכרון וגם בגלל שהוא נייח שזה אומר ביצועים יותר טובים בגלל אוורור טוב יותר שזה משהו שאין לך בנייד או במיני נייח ובתכל'ס מבחינת המעבד יהיו ביצועים מאד קרובים למעבד מהמחשב הראשון ואתה גם מקבל יותר זכרון.
אבל... תבדוק שוב לגבי מה שעניתי בהודעה הקודמת אם יש לך עוד אפשרויות חוץ משלושת המחשבים האלו.אני איתך
השני עדיף לדעתי -
תודה לכולם על התשובות.
אם מדובר במחשבים שמציעים לך למכירה בסכום מסוים יהיה עדיף אם תגיד מה התקציב שלך ונמצא משהו יותר משתלם משלושתם.
אני מקבל את זה בחינם.
אני שוקל אולי לקחת את הראשון ולהרחיב לו את הזיכרון ל-32,
א. האם זה סיפור יקר?
ב. האם אפשר לעשות את זה לבד במארז מיני?