בקשת מידע | מאקרו במאקרו דרואיד לחולי סכרת בשבת
-
@ערכי-עלי כתב בבקשת מידע | מאקרו במאקרו דרואיד לחולי סכרת בשבת:
יש לי חבר חולה סכרת שיש לו את המכשיר של @משה-144 והוא נתן לו מאקרו דרואיד מסונן ,רציתי לדעת אם יש למישהו מאקרו מוכן שיזריק אוטומטית בשבת מינון מסויים בשעה מסויימת [בעיקרון חשבתי על הכיוון של לפתוח את האפליקציה של הסכרת באופן אוטומטי בשעה מסויימת ,שהמאקרו יפתח את הלשונית מחשבון ואז חבר שלי יקליד את מספר הפחמימות שהוא אכל ,[כמובן שעדיף שאת הנגיעה לפתוח את ההקלדה בשורת הפחמימות יעשה המאקרו] ואז כשיוקלד המספר פחמימות המאקרו ילחץ אוטומית על אישור ויזריק]
בתודה מראשהמאקרו שהבאתי לו סונן על ידי @דוד-חזן התותח.
אולי הוא ידע לענות,
אם כי זה לא נראה לי אפשרי. -
@ערכי-עלי
א. זה מסובך ליצור אינטרקציה כ"כ משמעותית בתוך האפליקציה, כלומר מרגע הכניסה לאפליקציה ועד להזרקה בפועל ישנם 5 אינטרקציות כך שמרב הסיכויים שזה יקרוס בדרך ויגרום ליותר לחיצות כפתור.
ב. כל פעולה אוטומטית בדברים כאלה היא ממש ממש לא בטיחותית כי אף פעם לא תוכל לצפות לאיפה זה יגיע וכן לא תדע אם למשל הוא יפתח כשזה בכיס וילחץ איזה מספר פחמימות ויזריק (הגיוני ממש אם זה נדלק בכיס).
ג. בדוגמא שזה יזריק כשהוא גומר להכניס פחמימות , איך בדיוק הוא ידע מתי הוא גומר הרי כשהוא כותב לדוג' 120 פחמימות שזה הגיוני למדי לסעודת שבת הוא יכול להזריק אחרי ה "1" או אחרי ה "12" או אחרי ה "120".@ערכי-עלי כתב בבקשת מידע | מאקרו במאקרו דרואיד לחולי סכרת בשבת:
@צדיק-תמים האפליקציה היא AndroidAPS ,נראה לי שהיא זמינה להורדה לכולם
לא זמין ואסור לזה להיות זמין בצורה כוללת מבחינה חוקית
-
@ערכי-עלי אני מסכים לגמרי עם מה ש @שלום-וברכה-1 אמר, אך אם בכל זאת אתה מעוניין לעשות כזאת אינטרקציה זה אפשרי והאפליקציה לא תקרוס (כמובן שבדקתי ואני מכיר מישהו שמשתמש עם כאלו אינטרקציות בשבת).
אבל נקודה למחשבה אני חייב לומר, זה לא בטיחותי בעליל, ומכיוון שלסכרתי מותר להשתמש במכשירים האלו מצד פיקוח נפש, אני בטוח שאין ענין לנסות לחסוך בפעולות (שהם אסורות מדרבנן לפי רוב השיטות אולי חוץ מהחזו"א) ולהכניס את עצמו לספק פיקוח נפש שהרי "ונשמרתם" זה דאורייתא.
נ.ב. אותו אחד שעשה את זה משתמש בטריגר שמזהה שהוא נכנס לבית ורק אז מפעיל את האינטראקציה, ומכיוון שבבית יש שתייה מתוקה למקרה הצורך הסיכון פוחת, אבל עדיין זה סיכון. -
@דוד-חזן לא רוצה להפוך את זה לדיון הלכתי אבל גם לפי החזו"א אין פה אפילו צד דאורייתא כיון שכל הדאורייתא זה בונה ואין בנין וסתירה בכלים כך שלא שייך בזה דאורייתא, אולי מצד כותב וזה יקרה גם אם הוא יכתוב רק פחמימות
כך שיכול להיות מצב שבגלל שימוש בהתקני שבת למיניהם שזה לחסוך פעולות דרבנן (עם שינוי זה עוד הרבה יותר קל אז בכלל) מגיעים להטענה שיכול להיות דאורייתא בגלל שמחובר לקיר -
@דוד-חזן בכל מקרה אנו מפקידים את חיינו בידי השורות קוד ,מה יקרה אם המכוניות האוטונומיות פתאום ישתגעו? ,מה יקרה אם מערכת המיחשוב של הבית חולים פתאום תקרוס? [עיין ערך הלל יפה] וכו' וכו' ,כמובן שצריך לעשות את זה בצורה בטיחותית ,לכן רציתי מאקרו שיפתח את מחשבון הסכרת ,ורק אחרי שיוקלד שם ערך כלשהו ,שזה דבר שצריך לעשות בכל מקרה [אולי לעשות תנאי שזה יזריק רק דקה אחרי סיום ההקלדה ,ויהיה כפתור ביטול ,כך שנרוויח גם את העניין של 2 או 3 ספרות ש @שלום-וברכה-1 הזכיר]
אם ישמרו ישראל שתי שבתות תמימות מיד הם נגאלים [יש מחלו' אם שבת הותרה אצל פיקוח נפש או דחויה ,אבל וודאי שעדיף כמה שיותר להימנע מחילולי שבת] -
@ערכי-עלי יש הבדל עצום איך אתה מפקיד את החיים בשורות קוד, גם כיפת ברזל יכולה להשתגע וליפול בלא יודע איפה, אבל זה לא קרה, לעומת זאת תקלות מהסוג הזה קרו גם קרו, יש בכל קוד יש היררכיה איזה חלק בקוד ישלוט בחלק אחר, ובמקרה דנן ישנם כ3/4 מנגנוני אבטחה שהם על תקן מגבלה קשיחה כלומר אסור לקוד אחר לעקוף אותם, מה שאין כן במאקרו שזה כמו פעולת משתמש שיש על זה הרבה פחות הגנה,
בענין שבת, אם תגיד את זה לרבנים שעוסקים בתחום הם יכעסו מאוד, הם לא מוכנים לשמוע על זה שיש עדיפות אפילו למצב שבת שרק מדליק את המסך שאין בזה כ"כ סיכונים, כי אין שום בעיה להדליק את המסך בשבת ואין עדיפות שלא לעשות את זה כשזה חלק מהטיפול כך שאין שום סיבה לחפש פתרונות, תמצא לי רב אחד שיגיד אחרת ממה שכתבתי פה, כך אומרים כל הרבנים העוסקים בזה ובראשם רבי אברהם ישעיהו קרליץ שליט"א, אני לא מתלונן על הרעיון וההצעה, זה בסדר גמור אבל ליישם את זה אני פחות ממליץ.