עזרה | nginx & apache
-
@A0533057932 כתב בעזרה | nginx & apache:
@אהבת-ישראל אתה רוצה שיפעל גם NGINX וגם אפאצי בו זמנית על מחשב אחד?
כן. על אותו שרת יובנטו.
מה שעשיתי זה הפנייה של הנגינקס בקובץ של הדומיין:
בפורט 80 בפרוקסי לפרוייקט, ובפרוייקט שדרוש את הapache עם הphp וכדו לפורט 8000.עכשיו כדי להאזין לפורט 8000 לא ביצעתי האזנה מהנגינקס אלא נכנסתי לשלוחה ושמה הרצתי php לוקהל הוסט על הפורט 8000. אלא מה הבעייה כאן שהכתובת הדר שנשלחת לשרת היא הלוקל הוסט ולא הכתובת האמיתית של הדומיין בקיצור לא כמו האפאצי ולא מה שרציתי.
וגם בהגדרות של הדומיין לא כל כך מצאתי במרשתת איך להגדיר את כתובת התיקייה. יכול להיות שזה עיקר הבעייה..
אשמח מאד לעזרה.
יישר כוח.
-
@אהבת-ישראל רק שרות אחד למעשה יהיה חשוף לאינטרנט
או נגינקס או אפאצי (כלומר אם תיגש לIP:הפורט שעליו הגדרת ידנית את השני כן יהיה גישה לשניהם אבל הדיפולט זה 80)
אתה צריך לבחור מי מהם מאזין ל80 וממנו להפנות לSERVER השני בפרוקסי הפוך
זה מה שאני יודע
ואז יש גישה מבחוץ לשניהם -
או נגינקס או אפאצי (כלומר אם תיגש לIP:הפורט שעליו הגדרת ידנית את השני כן יהיה גישה לשניהם אבל הדיפולט זה 80)
זה מה שאני יודע
ואז יש גישה מבחוץ לשניהםזה גם מה שענו לי בקבוצה של מתכנתי web אבל עדיין לא הצלחתי להבין מעשית.
במידה ואפשרי אשמח לקבל הדרכה מהירה / הסבר כאן או בצאט בפרטי.
תודה. -
@אהבת-ישראל כתב בעזרה | nginx & apache:
זה מה שאני יודע
ואז יש גישה מבחוץ לשניהםזה גם מה שענו לי בקבוצה של מתכנתי web אבל עדיין לא הצלחתי להבין מעשית.
במידה ואפשרי אשמח לקבל הדרכה מהירה / הסבר כאן או בצאט בפרטי.
תודה.אני מתכווין לא הבנתי איך לבצע את הפרוקסי הפוך
-
@A0533057932 סליחה על השאלה ותתקן אותי אם זה ממש לא נכון: האם docker הוא לא פתרון טוב במצב כזה?
-
@איש-נחמד כתב בעזרה | nginx & apache:
@A0533057932 סליחה על השאלה ותתקן אותי אם זה ממש לא נכון: האם docker הוא לא פתרון טוב במצב כזה?
לא
כי שוב פעם יש אותו עניין
רק מכונה אחת יכולה להאזין ל80
דוקר אולי מומלץ אבל זה מסיבות אחרות
(אם תרצה לומר מכונה שיש עליה NGINX שמפנה בפרוקסי למכונות אחרות - כבר אין צורך למכונה יעשה ישירות בNGINX) -
רק מכונה אחת יכולה להאזין ל80
אם הבנתי נכון זה אומר שהשרת שמנהל את התקשורת עם הרשת יושב לפני השלב של זיהוי הדומיין המבוקש
זה אומר שאפשר להפנות שירותי API לפורטים אחרים בלי צורך בפרוקסי הפוך -
@איש-נחמד יש דוקר שבו יש או נגינקס או אפאצי
והוא מתרגם את הדומיין בפרוקסי הפוך למכונות אחרות
כלומר למה להקים?
כבר יש לו אפאצי שיגדיר בו פרוקסי הפוך לנגניקס או להפך בלי להתחיל עם דוקראתה צודק לגבי דוקר, אבל נתייחס למקרה רגיל - לפי מה שהבנתי כל המטרה של הפרוקסי ההפוך הוא לשרת בקשות רגילות של כתובות אתר בפורט 80 עבור משתמשים רגילים שגולשים ברשת
עבור אינטראקציה בין מערכות אפשר לעשות שימוש גם בפורטים אחרים ולתת לשרת השני להאזין לפורט ישירות במקום לשרשר אותו דרך הפרוקסי -
@איש-נחמד לא הבנתי
פרוקסי הפוך נועד להפנות בקשה של גולש שמגיעה בפורט 80
לפורט 7000 לדוגמא
וזה בדיוק מה ששאל השואל
איך הוא עושה את זה
(במקרה הוא רוצה שבפורט 7000 יחכה אפאצי שיפעיל בחזרה אתר כאילו הוא פורט 80 בשונה מפרוייקט node למשל שמראש מאזין בפורט 3000)