בקשת מידע | אני זקוק לתוכנה שיודעת לקרוא כתב יד ולהעבירו לכתב מוקלד..
-
@hvusv-2 כתב בבקשת מידע | אני זקוק לתוכנה שיודעת לקרוא כתב יד ולהעבירו לכתב מוקלד..:
@סקרן-0 כתב בבקשת מידע | אני זקוק לתוכנה שיודעת לקרוא כתב יד ולהעבירו לכתב מוקלד..:
שהתוכנה ABBVY
התכוונת בטח ל ABBYY ולא ל ABBVY
לא?נכון
-
@Ykingsmart פשוט חיפשתי ולא הבנתי במה מדובר...
בכל אופן תודה רבה!! -
בעבר הייתה אחת בשם ליגטורה , כמדומני שהיה אפשר ללד אותה פונטים
חפש
-
@yohaie כתב בבקשת מידע | אני זקוק לתוכנה שיודעת לקרוא כתב יד ולהעבירו לכתב מוקלד..:
יש לי מסמכים אישיים של רב מסוים שא"א להעביר אותם לקלדנית לכן אני חייב את התוכנה אשמח לדעת מה שמה
אני הכנסתי כקובץ PDF לדרייב של גוגל, ופתחתי בגוגל דוקס, דווקא זיהה די יפה [כתב באנגלית].
-
-
@Ykingsmart כתב בבקשת מידע | אני זקוק לתוכנה שיודעת לקרוא כתב יד ולהעבירו לכתב מוקלד..:
@yohaie אין שום תוכנה איכותית שעושה את העבודה. גם לא תוכנת OCR של רחמים יעקובוב.
המיוחד בתוכנה שלי שאפשר ללמד את התוכנה תוך כדי פיענוח, ולכן אפשר ללמד את התוכנה אפילו כתב יד של מחשב, לדוגמה:
עם זאת, כתב יד של אדם הרבה יותר מורכב, והתוכנה לא נבנתה על דעת להתמודד עם מורכביות אלה, כמפורט כאן.
הרבה אנשים פנו אלי במייל ובטלפון לגבי פיענוח כתב יד של אדם, ולכן, מזה כמה חודשים הנושא בבירור, אני אוסף כתבי יד שונים ובונה ובוחן ארכיטקטורות חדשות של מודלי AI שמתאימות לפענוח כתבי יד בעברית, ובדגש על תוכן תורני.
אם יש לכם צורך בפיתוח כזה, ותרצו לעזור, תוכלו לשלוח לי דוגמאות של כתבי יד למייל שלי: yaakobov001@gmail.com, חשוב להדגיש שכתב היד צריך להיות ברור וקריא לאדם הממוצע, והסריקה צריכה להיות 300 DPI לפחות, ועדיף 600 DPI. -
קצת הסבר על דברי @רחמים לפי מיטב הבנתי:
כתב יד של מחשב, ocr יכול להתמודד איתו די בקלות - למה? כי הכתב הוא אחיד. כתב יד של אדם הכתב איננו אחיד, אות ב' במילה אחת איננו דומה לאות ב' שבמילה השניה. ככה שהמחשב יצטרך את כל הוריאציות של כתיבת האותיות באותו כתב יד כדי לעשות Ocr טוב. וכאן מגיע הבשורה של בינה מלאכותית שיודעת איך "לנחש" בצורה מדהימה בכל נושא ועניין, וממילא גם בכתבי יד אפשר לרתום את הכלי הנפלא הזה. בלי זה היה צריך הרבה מאוד היוריסטיקה כדי לצאת עם משהו ביד וגם אז זה היה תוצאה לא הכי הכי.