שאלה | שאלה לאינטלגנציה| בטרייה שמלאה 50%, החשמל מרוכז בחצי מהבטרייה, או שהוא מפוזר על כל השטח?
-
@סקרן-0 פעם קראתי איזה כתבה שהביאו ממחקרים שכדי לשמור על הסוללה לזמן ארוך, מומלץ לשמור תמיד על הסוללה בערך בין 60 ל- 65 %
ואנוכי לא הבנתי את המחקר, כי אם אני תמיד יחבר את המטען וינתק אותו כמעט מיד, זה בדיוק מה שקורה שהבטרייה נהרסה לחלוטין ואני צריך לחבר אותה כמעט כל הזמן לחשמל...... -
@הרב-משה כתב בשאלה | שאלה לאינטלגנציה| בטרייה שמלאה 50%, החשמל מרוכז בחצי מהבטרייה, או שהוא מפוזר על כל השטח?:
מומלץ לשמור תמיד על הסוללה בערך בין 60 ל- 65 %
יש לי במחשב תוכנה לזה והכי מומלץ זה עד 60%
-
@elazar
זה לא שבסוללה יש נניח חצי קילו חשמל, והוא מוציא ומכניס אותו...
קח ציטוט:
סוללת ליתיום-יון, וסוללת ליתיום-פולימר, הן סוללות קטנות ודקות במיוחד המיועדות למכשירים חשמליים קטנים במיוחד כמו טלפונים ניידים ומצלמות. סוללת ליתיום יון תעשייתית מורכבת מקתודת LiCoO2 ומאנודת גרפיט. בתהליך פריקה יוצאים יוני הליתיום מהקתודה ונכנסים בין שכבות הגרפיט בעוד הקובלט משנה את מצב החמצון שלו. בטעינה הם יוצאים מהגרפיט וחוזרים למבנה תוך שחרור אלקטרונים. ההספק החשמלי של סוללות אלו גדול בכ-300% משל סוללות ניקל קדמיום וניקל מתכת-הידריד.
הסוללות מגיעות בגדלים שונים, במתחים שונים ובצורות שונות, רובן עגולות.
זה חומר כימי שמתפרק ונבנה מחדש, וממילא חלק מן החומר כך וחלק כך, אבל לא שמרוכז אנרגיה איפשהו... האנרגיה שתצא מהסוללה עוד שנייה - עוד לא נוצרה כאנרגיה, אלא כאפשרות לאנרגיה, מקווה שהובנתי. -
@דוד-הצהוב אם אני לא טועה זה מחולק לכמה תאים כך גם זה החיובי והשלילי
וזה רק בסוללת ליתיום אבל יש סוג של סוללה שזה עשוי מחומר שמתחמם נראה לי נפט
כמו גם בסיגריה אלקטרונית שבהטענה זה מתחמם וניהיה תסיסה ועם הזמן זה יורד
אבל אני שמעתי שעדיף לגמור בטרייה ולהטעין עד למעלה כי זה כמו ברכב שזה צריך שימוש. -
פוסט זה נמחק!
-
@קינג-קומפיוטר כתב בשאלה | שאלה לאינטלגנציה| בטרייה שמלאה 50%, החשמל מרוכז בחצי מהבטרייה, או שהוא מפוזר על כל השטח?:
אבל אני שמעתי שעדיף לגמור בטרייה ולהטעין עד למעלה כי זה כמו ברכב שזה צריך שימוש.
טועה ומטעה
יש מומחים הטוענים שזה נכון חלקית לגבי סוגים מסויימים של סוללות
-
פוסט זה נמחק!
-
@קינג-קומפיוטר כתב בשאלה | שאלה לאינטלגנציה| בטרייה שמלאה 50%, החשמל מרוכז בחצי מהבטרייה, או שהוא מפוזר על כל השטח?:
@שוקי-סגל כתב בשאלה | שאלה לאינטלגנציה| בטרייה שמלאה 50%, החשמל מרוכז בחצי מהבטרייה, או שהוא מפוזר על כל השטח?:
אבל אני שמעתי שעדיף לגמור בטרייה ולהטעין עד למעלה כי זה כמו ברכב שזה צריך שימוש.
טועה ומטעה
תקרא: לפני שאתה סתם מקטלג:!!!!
https://www.simfreephone.co.il/pages/3504-איך-לשמור-על-הסמארטפון-לחיים-ארוכים
והנה עוד מקור אמין וחלס עם פייק:
https://www.geektime.co.il/once-and-for-all-charging/ -
אולי במקום שכל אחד יגיד פה את הגיגיו ההזויים שמישהו יביא כאן מקורות???
למי אתה תאמין?
לא כל מי שמפרסם משהו באינטרנט זה אומר שהוא באמת יודע
מפרסומי החברות עצמם על מוצריהם, אפשר להאמין ברמה מוגגבלת מאוד [תלוי באמינות החברה] כי יתכן שהם רוצים שהמכשיר/ הסוללה יהרסו יותר מהר, וזה משהו שאי אפשר כ"כ להוכיח אותו.....המידע שאני הבאתי לעיל, אין לי אותו כרגע במקור כתוב, וגם אני לא מאמין לו בעיניים עצומות
אך אם אתה רוצה אני יכול להגיד לך מהיכן הוא הגיעמה שכתבתי שתמיד מומלץ לשמור על הסוללה טעונה בכ-60-65%, זה הופיע באיזה עיתון שיש לו מדור למידע בכל מיני נושאים שונים, ושם הם הביאו את זה מאיזה מחקר כלשהוא באוניברסיטה כלשהיא [לא נראה לי שכ"כ משנה מי הם ומה הם, תמיד זה ישאר אמין ברמה מוגבלת
הטענה השניה שהבאתי מ'מומחה' ש[כמעט] אף פעם לא כדאי לגמור את הסוללה עד הסוף, המומחה הינו 'היינריך' מב"ב שמתעסק הרבה שנים במצברים (חשמל כשר לשבת), וכך היא המלצתו מתוך נסיון של שנים ארוכות- לזה אני קצת יותר מאמין
המידע השלישי שהבאתי שבעת ירידת תפוקת הסוללה מומלץ להטעינה, הינו מחוברת הוראות של חברת 'מקיטה'- כלי עבודה נטענים/ חשמליים, וזו היא המלצתם, כמה האמינות שלהם בעיני?, מוגבלת ברמה כלשהיא, כי מצד אחד הם חברה ידועה ואמינה, ומצד שני זה דבר שאי אפשר להוכיח אותו ואולי יש להם מטרה כנ"ל
כמובן שאף אחד לא חייב לחשוב כמוני, וודאי וודאי שאין לי שום אחריות למי שינהג ע"פ המלצותיי
-
פוסט זה נמחק!
-
הענינים יצאו משליטה מעבר למה שחשבתי שיקרה
אני מבקש סליחה ממי שנפגע -
@קינג-קומפיוטר הכול בסדר רק רציתי להסביר לציבור מה שאני הבנתי מהתרשמות שלי לגבי סוללות שנהרסות.
וסליחה שחשדתי בך ע''ז שכתבת עליי ואשרי מי שחושדים בו ואין בו -
@BRITON-RAIN כתב בשאלה | שאלה לאינטלגנציה| בטרייה שמלאה 50%, החשמל מרוכז בחצי מהבטרייה, או שהוא מפוזר על כל השטח?:
@סקרן-0 האמור נכון , אבל לגבי שימוש הטוב ביותר לחיי בטרייה ארוכים , זה להגחע לפריקה מלאה , ואז להטעין , הטענה כזאת מאריכה הרבה יותר את חיי הסוללה
לא נכון
לפי רוב מוחלט של המקורות המוסמכים הגעה לקצוות של הסוללה בסוללות רגילות (ולא סוללות של פעם) לא מומלצת