בקשת מידע | בירור על פונקציות רב מודד פשוט
-
@הכל-מלמעלה-0 כתב בבקשת מידע | בירור על פונקציות רב מודד פשוט:
אבל לא מומלץ לבדוק זרם
גם אם זה בוודאות פחות מ10 אמפר?
-
קח לדוגמה שנאי 220 ל 5, מטען טלפון קלאסי, אז כניסה זה שקע, אתה בודק שהשקע נותן 220.
ואז ביציאה של המטען אתה בודק את המתח, שבאמת נותן 5.בכניסה בודקים בשקע בזרם חילופי AC
וביציאה בודקים בזרם ישיר DC
לא להתבלבל!! -
@אלף-שין התכוונתי שלא כדאי לבדוק את היכולת המקסימלית של השנאי להעביר זרם, כי זה יכול להרוס את המכשיר הנבדק.
אם אתה רוצה לבדוק עם המולטי מטר בשביל לדעת כמה הספק וכדו', תבדוק בכיף. וכן כמו שכתבת, כדאי לדעת שלא עוברים את ה 10 אמפר.
בעיקרון, המולטי מטר הזה נועד לבדוק מכשירי אלקטרוניקה קטנים (ולכן גם הוא מסוגל למדוד אלפיות אמפר).
-
-
@אלף-שין התכוונתי שלא כדאי לבדוק את היכולת המקסימלית של השנאי להעביר זרם, כי זה יכול להרוס את המכשיר הנבדק.
אם אתה רוצה לבדוק עם המולטי מטר בשביל לדעת כמה הספק וכדו', תבדוק בכיף. וכן כמו שכתבת, כדאי לדעת שלא עוברים את ה 10 אמפר.
בעיקרון, המולטי מטר הזה נועד לבדוק מכשירי אלקטרוניקה קטנים (ולכן גם הוא מסוגל למדוד אלפיות אמפר).
צריך לאחוז שתלת פאזי זה יותר מ-10 אמפר!!!
היה לי פיצוץ מקודם מטעות... -
@DANIEL-4 כתב בבקשת מידע | בירור על פונקציות רב מודד פשוט:
צריך לאחוז שתלת פאזי זה יותר מ-10 אמפר!!!
אמפר זה 'כמות חשמל' גם בחד פאזי יכול להיות שישים ריבוא אמפר [אין לדבר סוף]
@DANIEL-4 כתב בבקשת מידע | בירור על פונקציות רב מודד פשוט:
כדאי לדעת שלא עוברים את ה 10 אמפר
במתח DC בדר"כ לא מגיעים לכזה כמות, (מטענים מהירים הם 2 אמפר, שבחישוב ביחס לוולט שהוא: 5V מדובר סה"כ ב- 10 וואט)
ובכל מקרה אין חיה כזאת זרם ישיר (DC) תלת פאזי@BIZO כתב בבקשת מידע | בירור על פונקציות רב מודד פשוט:
אפשר להחליף נתיך בפנים זה חוט בדיל דק שאמור לימס כשהוא מתחמם
ליתר דיוק זה חוט כלשהו דק שפשוט 'נשרף' כשהוא מתחמם מידי
ובדר"כ זה כמין קפסולה קטנה שהחוט בפנים, ולא שייך כמעט להחליף את החוט, הרבה יותר קל להוציא את הנתיך, לרוב הוא בתוך חיבור מהיר שבנוי כעין קליפסים [אם לא אז הוא מולחם ללוח וניתן ע"י מלחם להחליפו], ניתן להשיג כזה נתיך או ממכשיר ישן אחר או בחנויות שמתעסקות בדברים אלו.@הכל-מלמעלה-0 כתב בבקשת מידע | בירור על פונקציות רב מודד פשוט:
יותר מדוייק להגיד שתלת פאזי הוא הרבה יותר במתח 400 וולט לעומת 220 בחד פאזי, מה שיגרום לזרימה של יותר אמפרים
אין טיפת קשר בין כמות הוולט לא של חד פאזי ולא של תלת פאזי לבין האפמרים שלהם,
ההבדל בין חד פאזי לתלת פאזי, הוא רק במדידה בין פאזה אחת לשניה וכן לשלישית המתח יהיה 400V, ובין כל פאזה לבין האפס יהיה 230V, אבל זה אותם חוטים ואותו חשמל. -
@הרב-משה כתב בבקשת מידע | בירור על פונקציות רב מודד פשוט:
אין טיפת קשר בין כמות הוולט לא של חד פאזי ולא של תלת פאזי לבין האפמרים שלהם,
ההבדל בין חד פאזי לתלת פאזי, הוא רק במדידה בין פאזה אחת לשניה וכן לשלישית המתח יהיה 400V, ובין כל פאזה לבין האפס יהיה 230V, אבל זה אותם חוטים ואותו חשמל.מאיפה הידיעה לקבוע שאין קשר.
הרי לכל חשמלאי ידוע הנוסחה וולט חלקי התנגדות שווה אמפראז בבקשה אל תטעה את הציבור
(בפרטיקה הביתית של בדיקות רגילות זה לא בא לידי ביטוי, אבל לדוגמה כן יהיה הבדל בבדיקה של גוף חימום, כדי לקבוע אם הוא תקין וכמה ההספק שלו). -
הרי לכל חשמלאי ידוע הנוסחה וולט חלקי התנגדות שווה אמפר
אכן אני לא חשמלאי, ולא ידועה לי כזה נוסחה, אני מכיר חישוב פשוט של וואט (צריכה) חלקי וולט (מתח) שווה אמפר (או כנראה יותר מדוייק: אמפר (צריכה) כפול וולט (מתח) שווה וואט
מחברת החשמל מגיע לך מתח קבוע של 230V/400V [עם סטייה של [כמדומני] עד 10%],
וכמות הצריכה שלך תשנה את האמפרים, היא לא תשנה את המתח ולא תשפיע מאום על התחשמלות לטב ולמוטב ה"י.
מסתמא התחשמלות בין שתי פאזות תהיה הרבה יותר עוצמתית, כי מה שמשנה את עוצמת המכה זה המתח וכך זה יהיה יותר גבוה בתלת פאזי בין שתי הפאזות, אך גם בבית שיש תלת פאזי ותסגור מעגל בידך בין פאזה אחת לריצפה או בין פאזה לאפס תמיד זה יהיה אותו דבר, וקשה מאוד להגיע להתחשמלות של שתי פאזות [למי שלא משחק בארון חשמל תלת פאזי, כי השימוש היחיד [כפי שידוע לי] בתלת פאזי הוא במנועים תלת פאזיים (ואיפה אתה פוגש שאותם ביום יום), אמנם יש עוד שימושים אך הם לא אמיתיים כמו מכשירי חשמל שצורכים הרבה מאוד חשמל [גופי חימום רבים] אז נותנים להם תלת פאזי, וגם שם תצטרך לעשות שטות גדולה כדי להתחשמל מהםבכל מקרה מה שטענו כאן שבתלת פאזי יש זרימה של יותר אמפרים או בייתר אי דיוק הרבה יותר אמפרים זה פשוט שטות גדולה שנובעת מחוסר אי הבנה בסיסית בחשמל, וודאי וודאי שאיננה קשורה לרב מודד שהובא בשרשור זה, כי אין לו אפשרות בכלל למדוד אמפר בזרם חילופי אלא רק בזרם ישיר (וכן מתח בזרם חילופי), ובזרם ישיר בכלל אין כזה דבר תלת פאזי
סליחה על האריכות והבלבול, פשוט זה תפס אותי באמצע ארוחת בוקר של תחילת שבוע, ואני נורא מתעצבן כשאומרים שטויות
אבל אם יתברר שאני טעיתי כאן והאמת עם @הכל-מלמעלה-0 ועם @DANIEL-4 הרי אני מבטל את כל דברי, ואת כל עצבי והולך לעשות שיעורי בית [על שיעורים בחשמל שלא השתתפתי בהם מעולם]דרך אגב רציתי להביא כאן ידיעה חשובה ומעניית לכל הציבור רק בתחילה שרשור זה היה במדריכים ולא יכולתי להגיב, וכעת אני מביא את הדברים: מתח חילופי נקרא AC ומסומן בגל מכיוון שהמתח עולה ויורד 50/60 פעמים בשניה [50/60 HZ]
ומתח ישיר נקרא DC ומסומן בנקודות וקו מעל, לסימון שהגל נחתך והזרם מיוצב כל הזמן. -
@הרב-משה דבר ראשון
לא התכוונתי לעצבן את כבוד הרב. אם היה אפשר לנסח אחרת, אני מבקש סליחה.דבר שני
אפשר להסכים שלא להסכים. ובכל זאת כדאי לעשות שיעורי בית לפני שקובעים עובדות.
אתה צודק בחלק הפרקטי, כמו שציינת בהודעה הקודמת.
אבל בחלק הרעיוני, יש נוסחאות שעל פיהם הכל עובד. ואני דיברתי בחלק הרעיוני . -
אבל בחלק הרעיוני, יש נוסחאות שעל פיהם הכל עובד. ואני דיברתי בחלק הרעיוני .
עד שיבא הכתוב השלישי ויכריע ביניהם
הנוסחה שאתה מדבר היא נוסחה של כמה מכשיר צורך
ולא כמה A או W יש בשקע -
אני דיברתי בחלק הרעיוני
יש ויכוח ישן כאן וכאן וכאן האם אמפר הוא יחס בין הוואט לוולט, או שהוואט הוא יחס בין אמפר לוולט
בצעירותי תמיד טענתי שאמפר הוא היחס ביניהם, ואח"כ שהתבגרתי קצת חזרתי בי והוואט הוא יחס בין אמפר לוולט
לפי זה יוצא לכאורה שאין קשר בכלל בין אמפר לוולט אלא ניתן למדוד יחס ביניהם [וכמו שניתן למדוד יחס בין חום למרחק]
אמנם עשיתי קצת שיעורי בית וראיתי כאן הסבר מאוד יפה, קצר וקולע, שנותן אור על כל הפרשייה הזאת, ותכלס' יוצא שם שיש קשר ביניהם. אז אני חוזר בי, ומבקש מחילה מאיתכם @הכל-מלמעלה-0 @DANIEL-4 ואני הולך לעשות עוד שיעורי בית
אבל לעצם הנידון על הרב מודד הזה ועל הנתונים האחרים שהובאו כאן עדיין אין שום קשר ביניהם.