המלצה | המלצות ל2 מחשבים
-
שלום,
אני רוצה לקנות 2 מחשבים:- מחשב שמיועד בעיקר לאופיס ולאינטרנט (שימוש מסיבי) מסך "15.6, זיכרון 512GB (ומעלה), המחשב מיועד גם לשימוש לילדים, אז פיזית, כמה שיותר יהיה חזק.
- מחשב שמיועד בעיקר לאופיס, לאינטרנט וכנראה גם בעתיד לפרימייר, מסך "15.6, זיכרון 256GB (ומעלה).
אשמח לקבל המלצות.
תודה!(נ.ב. שמעתי על הטכנאי חננאל ברנד, יש דרך ליצור איתו קשר במייל?)
-
@מתכנתת
דבר ראשון - אין שום עניין לקנות דרך טכנאי - כל עוד מדובר במחשב חדש.
את צריכה לקנות בחנות עם אחריות טובה - כמו למשל KSP אפשר לקנות דרך האתר שלהם.
לא כדאי לקנות בחנויות שמפרסמות ומתמחות "למגזר החרדי" - בדרך כלל השירות שם טוב אבל המחיר גבוה בכמה מאות שקלים....לגופו של דבר:
המחשב הראשון
מעבד: i3 או משהו ברמה הזאת כמובן דור 9 ומעלה.
זיכרון: אומרים שזיכרון SSD מוגן יותר מנפילות מזיכרון רגיל - קחי בחשבון שאם את רוצה דווקא 512 גיגה זה יכול לייקר את העלות בעוד בערך 200 שח.
ראם: בעיקרון אפשר גם להחליק עם 4 ראם אבל עדיף 6 או 8. (לא צריך יותר)
חברה: אומרים שהמחשבים של DEL יותר מסיבים ויותר מוגנים (מבדיקה שלי - גם ממים יותר מוגנים) וגם יש להם אחריות של שלוש שנים במקום שנה שיש לכל החברות. - בדרך כלל מחשב של DEL יעלה עוד 100 או 150 שקל יותר מאותו מחשב בחברה אחרת.המחשב השני:
מעבד: יכול להחליק גם עם i5 ודומיו - אבל מומלץ לא פחות מ i7. - כמובן דור 11 ומעלה.
זיכרון - חובה SSD 256.
ראם: 16 ראם עדיף. אבל יכול לזרום גם עם 8.
מסך: לשים לב לאיכות טובה שלא יהרוס את העיינים. אולי @שלל או @אבי_770 יכול להמליץ על מסך.
חברה: עדיף למצוא משהו דק וקל. (לנובו בדרך כלל מתמחים בזה). -
@שמעון-חבצלת כתב בהמלצה | המלצות ל2 מחשבים:
@מתכנתת
לא כדאי לקנות בחנויות שמפרסמות ומתמחות "למגזר החרדי" - בדרך כלל השירות שם טוב אבל המחיר גבוה בכמה מאות שקלים....לגופו של דבר:
המחשב הראשון
זיכרון: אומרים שזיכרון SSD מוגן יותר מנפילות מזיכרון רגיל - קחי בחשבון שאם את רוצה דווקא 512 גיגה זה יכול לייקר את העלות בעוד בערך 200 שח.
חברה: אומרים שהמחשבים של DEL יותר מסיבים ויותר מוגנים (מבדיקה שלי - גם ממים יותר מוגנים) וגם יש להם אחריות של שלוש שנים במקום שנה שיש לכל החברות. - בדרך כלל מחשב של DEL יעלה עוד 100 או 150 שקל יותר מאותו מחשב בחברה אחרת.המחשב השני:
מעבד: יכול להחליק גם עם i5 ודומיו - אבל מומלץ לא פחות מ i7. - כמובן דור 11 ומעלה.
זיכרון - חובה SSD 256.
מסך: לשים לב לאיכות טובה שלא יהרוס את העיינים. אולי @שלל או @אבי_770 יכול להמליץ על מסך.
חברה: עדיף למצוא משהו דק וקל. (לנובו בדרך כלל מתמחים בזה).הראשון מינימום 8 ראם והשני 16.
עדיף עסקי הוא מאוד מסיבי.
אולי בהמשך אביא עוד רטים -
לגופו של דבר:
המחשב הראשון
מעבד: i3 או משהו ברמה הזאת כמובן דור 9 ומעלה.אין דור 9 בניידים.
ראם: בעיקרון אפשר גם להחליק עם 4 ראם אבל עדיף 6 או 8. (לא צריך יותר)SSD חובה. למערכת ההפעלה.
כנ"ל 8 ראם למחשב שמשתמשים שימוש מסיבי באינטרנט, זה חובה , אני ממליץ על 16 ג"ב.
אני חולק גם על ההקדמה ... אבל אני נוגע בדבר ...
-
@מתכנתת
המחשב הראשון
זיכרון - חובה SSD 256.
חברה: עדיף למצוא משהו דק וקל. (לנובו בדרך כלל מתמחים בזה).יש לי יותר מידי מה לכתוב ואין לי כוח
א אין ניידים אינטל דור 9
ב גם אם היה מה ההגיון לקנות משהו 4 שנים טכנולוגיות אחורה
ג אין ניידים חדשים נורמליים עם 4 ג’יגה ראם וגם אם תמצא זה לא מומלץ בכלל
ד לסדרות הפשוטות של דל אין משהו מיוחד מעבר לאחריות
ה מחשב שעלול להריץ תוכנות גרפיות לא לוקחים SSD 256 כי רק הקאש של התוכנות יגמור הכל
ו אם אתה לא יודע מה היתרונות מלקנות מטכנאי לפחות אל תחוה את דעתך כי לרשתות אין בכלל שירות ומרגע שיצאת מהחנות מבחינתם לך תחפש אותם (או כלשונם תפנה לשירות הלקוחות)
ז שם חייב לשלם על מערכת הפעלה מקורית למי שלא יודע להתקין
זה בקצרה -