בירור | תאורת חירום עם שעון שבת
-
@aiib כתב בבירור | תאורת חירום עם שעון שבת:
@מיישה 1. מבחינתך אין הבדל בין בטריה שמשווקת לארץ בצורה רשמית עם בעלים שיהיו אחראים אולי לבין בטריה מאליאקספרס שלא ברור מה טיבה?
- לפי דבריך אני גם יכול לחבר את המקרר?...
-
ממש לא, וודאי שאעקוב ואבדוק מה אנשים אומרים, אבל אני לא מוחק את הדברים שם, גם להם יש תקנים לא פחות טובים מאיתנו, זה לא שכל אחד שרוצה מייצר איזה מוצר שבא לו.
-
מקרר צריך כח של 220V, זה כולה 12V...
תוכל לחבר את המנורה במקרר...
-
@aiib למעשה:
- אותו צדיק יודע על כל הטירחה שאתה עושה בשבילו?
- תשאל אותו איזה עוצמה של אור הוא רוצה.
- בכל מקרה, אם אתה רוצה לקחת את ה"סיכון" ולקנות את הבטריה משם, נראה לי שכדאי כן לקנות גדולה יותר ממה שאתה צריך, כי דבר אחד אין ויכוח, הם שקרנים בגודל הבטריה, תמיד זה פחות ממה שכתוב.
-
@מיישה
השאלה העיקרית בבטריה הגדולה זה איך מטעינים אותה?
קשה מאוד להשיג בארץ מטען ל12V שיטעין יותר מאפר אחד לשעה, ואם זה 120A ייקח לזה להטען כמה ימים...
יעזור לי קישור למטען מהיר וטוב.
תודה רבה
כמו כן השעון שהבאת לו קישור, כנראה לזה היתה כוונתי, לאחר שראיתי את התמונות המצורפות...
תזכה למצוות -
@מיישה כתב בבירור | תאורת חירום עם שעון שבת:
ואם כן התכוונת שהשעון יהיה בין הבטריה לפנס, אז זה לא הציור...
צריך קצת להתבונן בציור שלו כדי להבין שהשעון כן בין הבטריה ללדים,
אולי הציור שלו לא לגמרי ברור אז הנה הציור ש @הרב-משה צייר, רק קצת יותר מעוצב, פאזה - חום. אפס - כחול . -
@שטיגליץ
תיקון על התיקון...
חייב להיות יציאה של כחול וחום, לא שני חומים...
תקנני אם טעיתי...
אבל בכל מקרה, איך הסוללה מקבלת חיובי ושלילי?
מה גם שהסוללה צריכה להיות מחוברת במקום שנותן חשמל כדי שהשעון ישפיע על פעולתה, וזה במקום שציירת את התקע... -
כיון שביקשת אתקן אותך.
אבל קודם אכתוב לך מה לימדני הרב משה בצ'אט עד שראוי לי לקוראו רבי אלופי ומיודעי, ואולי יעזור גם לך.
כפי שאתה רואה בתמונה, ישנם בתחתית השעון 5 חורים.
השניים הימניים הם מיועדים לתת זרם לשעון כדי שהוא יסתובב.
מה קורה עם השלושה השמאליים - לחור מספר 1 אנו נותנים זרם קבוע והשניים האחרים משתנים בעקבות סיבוב השעון.
חור מספר 1 מתחבר לפעמים לחור מספר 2 ולפעמים לחור מספר 3. כאשר זיזי השעון הגיעו למצב דלוק - 1 מתחבר לחור 2, כאשר זיזי השעון הגיעו למצב כבוי מתנתק הזרם מחור 2 ועובר לחור 3. (בדרך כלל אנחנו לא משתמשים בחור 3 אלא רק מחברים את האור בבית לחור 2 ולכן או שחור 2 מקבל חשמל והאור ידלק או שלא והאור יכבה.)
כעת נעבור לדבריך:@מיישה כתב בבירור | תאורת חירום עם שעון שבת:
חייב להיות יציאה של כחול וחום, לא שני חומים...
כאשר יש צרכן - מכשיר שצורך חשמל , הוא צריך פאזה נכנס ואפס יוצא, חום וכחול.
לכן שני החורים הימניים בתמונה של השעון הם חום וכחול, כי השעון הוא הצרכן, בשביל להסתובב הוא צורך חשמל מהפאזה.לעומת זאת מתג, לדוגמא, לא מוגדר צרכן, הוא יושב באמצע הפאזה ורק פותח או סוגר אותה אבל הוא לא משתמש בזרם שעובר דרכו אלא מעביר אותו בדיוק כמו שקיבל אותו ולכן גם לפניו וגם לאחריו יש פאזה.
במקרה שלנו שני החורים הימניים הם סוג של מתג שנפתח ונסגר כמו שהסברתי לעיל, ובסך הכל מנתק או מחבר בין הסוללה לתאורה, לכן גם לפניו וגם לאחריו זה יהיה חיובי (+). ולכן הסימון הנכון יותר הוא כמו שציירתי - חום.@מיישה כתב בבירור | תאורת חירום עם שעון שבת:
אבל בכל מקרה, איך הסוללה מקבלת חיובי ושלילי?
לשם מה? לשם ההטענה של הסוללה של תאורת החרום? זה ימשיך כרגיל, מחברים את תאורת החרום לשקע הביתי והיא תטען
מה גם שהסוללה צריכה להיות מחוברת במקום שנותן חשמל כדי שהשעון ישפיע על פעולתה, וזה במקום שציירת את התקע...
זה לא הבנתי
-
@שטיגליץ כתב בבירור | תאורת חירום עם שעון שבת:
חור מספר 1 מתחבר לפעמים לחור מספר 2 ולפעמים לחור מספר 3. כאשר זיזי השעון הגיעו למצב דלוק - 1 מתחבר לחור 2, כאשר זיזי השעון הגיעו למצב כבוי מתנתק הזרם מחור 2 ועובר לחור 3. (בדרך כלל אנחנו לא משתמשים בחור 3 אלא רק מחברים את האור בבית לחור 2 ולכן או שחור 2 מקבל חשמל והאור ידלק או שלא והאור יכבה.)
מה המטרה בחור 3? כדי שיוכלו לדוגמא שהשעון בשעה מסויימת יכבה תאורה מסויימת וידליק אחרת?
-
-