בירור | תאורת חירום עם שעון שבת
-
@שטיגליץ כתב בבירור | תאורת חירום עם שעון שבת:
@aiib
סוללת גיבוי לא גורמת לו להדלק ולהכבות בזמן שהוא עם סוללה, אלא רק שהוא ימשיך להסתובב למרות ההפסקת חשמל.אם הוא ממשיך להסתובב הוא גם לא מדליק ומכבה?
השאלה אם אתה לא רוצה שום שימוש בחשמל, או בתאורה אתה מחמיר ובשאר דברים אתה לא מחמיר.
מדובר במישהו שמחמיר לא להשתמש בכלל
-
@מיישה כתב בבירור | תאורת חירום עם שעון שבת:
או בתאורה אתה מחמיר ובשאר דברים אתה לא מחמיר.
יש לך רעיון שהשעון שבת יפעל על חשמל, ואילו התאורה תפעל ע"י בטריה?
רעיון פשוט...
השעון מחובר לשקע וכל עוד יש חשמל התאורת חירום לא נדלקת כי היא תאורת חירום, ברגע שנכבה החשמל התיאורת חירום נדלקת -
@מיישה אם יש שעון שבת שבעובד על 36V/48V הוא יוכל להשתמש בבטריה של אופניים חשמליות, ולחבר אליו שלוש/ארבע פסי לד, מספיק בטריה ישנה שלא מחזיקה הרבה לאופניים, ניתן להשיג בדרך כלל ביד2 וכדומה במחיר זול...
אני חיברתי על של 36V שלוש פסי לד, וזה עובד מצויין, עם תאורה חזקה של בערך שש שעות. -
@aiib כתב בבירור | תאורת חירום עם שעון שבת:
רעיון פשוט...
השעון מחובר לשקע וכל עוד יש חשמל התאורת חירום לא נדלקת כי היא תאורת חירום, ברגע שנכבה החשמל התיאורת חירום נדלקת@שטיגליץ כתב בבירור | תאורת חירום עם שעון שבת:
אמנם הבטריה תיטען, אבל צריך לבדוק אולי התאורה גם בלי ההטענה תדלק כל הזמן הרצוי
מה שווה אם הבטריה נטענת בחשמל אסור ואז פועלת לבד בשבת מכח החשמל האסור?
לא הבנתי... -
@דאנציג כתב בבירור | תאורת חירום עם שעון שבת:
@מיישה אם יש שעון שבת שבעובד על 36V/48V הוא יוכל להשתמש בבטריה של אופניים חשמליות, ולחבר אליו שלוש/ארבע פסי לד, מספיק בטריה ישנה שלא מחזיקה הרבה לאופניים, ניתן להשיג בדרך כלל ביד2 וכדומה במחיר זול...
אני חיברתי על של 36V שלוש פסי לד, וזה עובד מצויין, עם תאורה חזקה של בערך שש שעות.לא חייב להסתבך, יש בטריות שמיועדות לשימוש 12V כגון זה.
-
מה שווה אם הבטריה נטענת בחשמל אסור ואז פועלת לבד בשבת מכח החשמל האסור?
לכן אמרתי שנראה לי שגם בלי ההטענה הזו התאורה היתה דולקת ולכן זה לא מכח חשמל אסור
השאלה האם "יש ברירה או אין ברירה" בחשמל...
מי שיחמיר בחשמל, גם יטען ש"אין ברירה"... -
השאלה האם "יש ברירה או אין ברירה" בחשמל...
מי שיחמיר בחשמל, גם יטען ש"אין ברירה"...לא קשור לברירה, הוא לא רוצה לגרום ייצור חשמל בלי קשר לשימוש בפועל
אה"נ לכאורה האיסור הוא גם אם אני רק צובר את החשמל המיוצר, ואפי אם אני לא משתמש בו...
בע"ה כפי שפורסם בתקשורת השמאלנית, כל מדינת ישראל תפעל בקרוב על גנרטור בשבת... -
לא חייב להסתבך, יש בטריות שמיועדות לשימוש 12V כגון זה.
טוב לדעת, אני משתמש בעסק הזה כבר שנים, ולא התעדכנתי בנושא.
השאלה היא עד כמה זה באמת סוללת ליתיום, כיון שסוללת פחם לא מחזיקות יותר משנה גם אם משתמשים ברבע מהכח שלהם ולא גומרים אותם...
@מיישה אני ראיתי פעם שעון שבת דיגיטלי שבועי, האם אתה מכיר/יכול להביא קישור.
תודה רבה -
מדובר במכני
אם כך אז זה אמור להיות מצוין, קונים כזה ומחברים אותו בין הסוללה ללדים.
כרגע אין סוללה זה רק תאורת חירום. חשבתי אולי ליצור שקע לשעון שבת שיטעין אותו ובשבת לנתק ולהשאיר רק את התאורה מחוברת לשעון
רק קצת לא מובן לי איך הוא מזהה אם עכשיו הפסקת חשמל וממשיך להסתובב או שהוא יצא מהשקע ועליו להפסיק?
לכאורה הוא לא יזהה ולכן ימשיך לעבוד וזה מה שאני רוצה...
-
לכאורה הוא לא יזהה ולכן ימשיך לעבוד וזה מה שאני רוצה...
קשה לי להאמין שהוא לא מזהה, כי אז הוא גומר את הסוללה הפנימית לפני שאתה קונה אותו...
וכי הוא מסתובב בחנות כל הזמן?...לכאורה זה אמור להיות שעון שמחובר כל הזמן לחשמל, ואם יש הפסקת חשמל זמנית, הוא ממשיך לפעול ולא משתבש מכל הפסקה, והשעון עצמו לא צורך הרבה חשמל, כך שהבטריה אמורה לפעול אפי' 12 שעות ללא חשמל, לכאו' זה הפיתרון הטוב ביותר בשבילך, אבל זה קצת בלאגן, אתה צריך לחבר לפני שבת את השעון לחשמל כדי שייטען, אבל לנתק את הנורה, שמסתמא היא על 5V ותישרף אם תישאר מחוברת, ואז לנתק את החשמל, ולחבר את הנורה והבטריה...
תסתדר עם זה? -
אבל לנתק את הנורה, שמסתמא היא על 5V ותישרף אם תישאר מחוברת, ואז לנתק את החשמל, ולחבר את הנורה והבטריה...
לא הבנתי.
מה שאמרת שהבטריה נטענת - אני רואה שכותבים שהבטריה ל200 שעות או ל150 שעות, זה יכול להיות נטענת? -
אבל לנתק את הנורה, שמסתמא היא על 5V ותישרף אם תישאר מחוברת, ואז לנתק את החשמל, ולחבר את הנורה והבטריה...
לא הבנתי.
מה שאמרת שהבטריה נטענת - אני רואה שכותבים שהבטריה ל200 שעות או ל150 שעות, זה יכול להיות נטענת?ברור, 200 שעות ללא חשמל השעון ימשיך לפעול, כתבתי 12 שעות כי לא ראיתי את זה, אבל 200 שעות בלי טעינה חזרה זה לא הגיוני, וודאי שמדובר על 200 שעות בכל פעם שמפסיק החשמל, לא כך?