שיתוף | גמ"ח מידע מחשבים ואופיס (וורד)
-
@pcinfogmach כתב בשיתוף | גמ"ח עזרה וייעוץ בנושאי מחשבים:
@צדיק-וטוב-לו-0
תודה רבה! עצות כ"כ טובות.יש תועלת באתר להקלדה יותר מתכנה? (אגב מצד הפרויקט שלי אני מעדיף לבנות על תכנות כי האו אמור לשמש אנשים שאין להם חיבור רציף לאינטרנט .כמו"כ אני מתכנן ליצור מזה בסוף גרסה ללא צורך לחיבור לאינטרנט).
יש לי בעיה עם המדריכים באתר שאני מעדיף לא לפרט כאן. זוהי גם הסיבה שבחרתי בווינודס 10 ולא ב11.
בקשר למענה באתר:
ערכתי את האתר על ידי העורך החינמי של גוגל ולא מצאתי שם צורה להכניס אופציה של יצירת קשר באתר - מישהו יודע איך עושים את זה?לא כולם אוהבים להעמיס על המחשב בעוד ועוד תוכנות.
זה גם מאפשר נסיון של כמה אתרים, ולא תוכנה אחת. -
@צדיק-וטוב-לו-0
שומע. (אגב התוכנות האלה מאוד קלילות זה כמעט לא תופס מקום).
יש אולי עדיפות לתוכנה ללא התקנה (portable)? -
@pcinfogmach
הקישור למעלה מוביל לאתר אבל ברקע יש שגיאת 404
-
@עזיז
האתר השתנה הרבה מאז הפרסום הראשון
זה הקישור המעודכן -
@pcinfogmach תודה רבה
תעדכן גם בפוסט הראשון -
@pcinfogmach המדריך הזה שיש שם חסום.
-
@pcinfogmach
אתה לוחץ על השלוש נקודות שנמצאות בתחתית הפוסט בצד שמאל
ולוחץ על עריכה ומוחק את הקישור הקודם ושם את החדש
שכייח! -
הרעיון הוא להתמקד בבעיות נפוצות ואיך לפתור אותם
נכנסתי לאתר, והכותרת הזכירה לי הצעה חשובה ונחוצה מאד.
מומלץ להביא תוכנה פשוטה של גיבוי קבוע לענן/לדיסק גיבוי, עם הדרכה פשוטה איך לעשות זאת באופן שרק הקבצים שהשתנו יתעדכנו.
יש רבים שמודעים לחשיבות ענין הגיבוי, אבל בפועל לא מגיעים לזה מפני חוסר ידיעה איך לבצע זאת.
תבורך -
-
@צדיק-וטוב-לו-0
שומע. (אגב התוכנות האלה מאוד קלילות זה כמעט לא תופס מקום).
יש אולי עדיפות לתוכנה ללא התקנה (portable)?לטעמי האישי? וודאי!
[מלבד תוכנות חזקות, כמו עריכת וידיאו וכד' שמועדות לקריסה בתוכנות ניידות] -
@pcinfogmach יש את מסייע הגיבוי 4 תחפש בפורום
-
@pcinfogmach בנוגע לרישיונות הזולים לווינדוס ואופיס.
כדאי שתפרט שזה לא רישיון שהוא בהכרח כרגע ממייקרוסופט עצמה ולעיתים הוא מגיע ממקומות בעייתיים בהקשר של אפשרות שיחסמו אח"כ (רשיונות ארגוניים של חברות שהתפרקו ועוד.) כבר היו תלונות על רישיונות מהסוג הזה שהרישיון נחסם לאחר תקופה. לכל הפחות הייתי מציע להוסיף הסתייגות. -
בנוגע למדריך למחשב- המדריך שהובא לעיל באופן כללי יפה (וכתוב טוב..) אבל לא מעודכן.
אם המטרה לעזור לאברכים- בנוגע לשאלה אם עדיף מחשב ישן ממשרד שנסגר וכדו' או חדש- הכל שאלה של עלויות והשוואות. סביר שלישן יהי חיסרון מבחינת משקל. מבחינת חוזק מכשיר ועוצמת עיבוד(תלוי כמה ישן) יתכן ותהיה לו עדיפות על מחשב חדש באותו מחיר. בד"כ המחשבים הישנים הללו הם מסידרת thinkpad של לנובו שהיא די עמידה (אבל בחלק מהדגמים ממש משקולת...).
מפרט סביר ועדכני שמתאים לדעתי לאברך סטנדרטי (וורד, PDF, בר אילן- אוצר החכמה לא בדקתי עדיין. )
מעבד אינטל N4200 תחת ווינדוס 10 יתן ביצועים סבירים ובהרבה מהמקרים זמן סוללה יפה ביחס לגודל הסוללה. היותר חזקים יהיו יותר טובים- I3 דור 11 ממש נוסע יפה. (בווינדוס 11 הביצועים של מחשב חדש מהמפעל היו זוועה על המעבד הנ"ל- אולי זה היה ספציפית בו).
ראם- 4 גיגה יספיק לאברך ממוצע (וגם לשפיץ..).
אחסון- לדעתי עדיף לא להתפשר על פחות מ128 גיגה. 64 פשוט לא יספיק ליותר מהמינימום של המינימום (כמדומני שלאוצר החכמה החדש זה לא יספיק אפילו בשביל להתקין).
מסך- עדיף מט כי על המבריק יש השתקפויות.
גוגל מסך- 11.6 עד 14 אינצ כל אחד מה שמתאים לו. נקודה חשובה- כדאי ששולי המסך יהיו כמה שיותר דקים- זה משפיע גם על הנוחות וגם על גדול המחשב כשנושאים אותו.
סוללה- כמה שיותר...כל הנ"ל לדעתי העניה.
-
@חייםבמים12 כתב בשיתוף | גמ"ח עזרה וייעוץ בנושאי מחשבים:
64 פשוט לא יספיק ליותר מהמינימום של המינימום
בפרט עם וינדוס 11 שלוקח כבר כ30
אוצר החכמה
בגירסה החדשה צריך לפחות I3
מחשב ישן ממשרד שנסגר
בנושא הזה צריך אמינות (מה שאין להרבה טכנאים מהסוג הזה...) כי לפעמים אתה צריך להחליף חלקים נוספים כמו ראם וכדו' וגם הסוללה לפעמים מאוד משומשת.
ואם כבר, @pcinfogmach הבאת שם את התיקון הכללי?
-
@pcinfogmach
חובה להתקין אנטי וירוס ייעודי לדיסק און קי (USBׂׂׂ) רוב התכנות לאנטי וירוס אינם יעילות כלל בתחום זה.
מה הכוונה אנטי וירוס לדיסק אונקי? שיזהה וירוסים שנמצאים על האונקי שמחברים למחשב? אנטי וירוס רגיל עושה את זה למיטב ידיעתי...
כמו כן, כאן
https://sites.google.com/view/pcinfogmach/קישורים-חיצוניים?authuser=0
אני ממליץ להוסיף את רימון ואתרוג - בסופו של דבר נטפרי לא מתאים לכולם (למשל, מי שצריך וואצאפ נורמאלי). -
מומלץ מאוד ובפרט לבעלי מחשבים חלשים לכבות את המחשב כל לילה. לא מצב שינה. כיבוי מוחלט.
-
@pcinfogmach למחשבים ישנים לדעתי כדאי גם להמליץ על גירסת ווינדוס לייט יש גם בווינדוס 11 (כמובן שזה לא רישמי של מיקרוסופט)