מדריך | שינוי אייקון ברירת מחדל בתקיות בwindows
-
המדריך באחריות המשתמש בלבד!
מומלץ לעשות נקודת שיחזור במחשב מראש
שלום לכולם
לכל אלו שרוצים להתרפק על הנוסטלגיה של ווינדוס 7 או שאתם פשוט אוהבים את הסמל של התקיות שלכם ולא אוהבים את הסמל ברירת מחדל של ווינדוס 10
אז במקום כל פעם לשנות את הסמל כל פעם מחדש- תוכלו אחת ולתמיד להפוך את הסמל שאתם רוצים שיהיה ברירת מחדל בכל תקייה חדשה שתיצרו! המדריך ממש פשוט אך מכיוון שאנחנו נתעסק ברגיסטי יש להיזהר ולא לעשות דברים פזיזים..בואו נתחיל
אז ראשית אנחנו צריכים את הקובץ אייקון שאנחנו נרצה בתור ברירת מחדל
אני רוצה את האיקון של התקיות של ווינדוס 7 (אין עליו! תסכימו איתי ) אז אני אשמור אותו במקום קבוע
לדוגמא: אני יצרתי תקייה בכונן שעליו מותקנת המערכת הפעלה בשם icon folder אבל תוכלו לשמור בכל מקום בתנאי ש-המיקום בו אתם שומרים את האיקון יהיה מוגן ובשופ"ה בכונן נשלף או כל מקום שאפשר בטעות להעביר אותו מקום ו/או למחוק אותו! אז שימו
להורדת האיקון שאני משתמש בו (קובץ דחוס, יש לחלץ אחרי ההורדה)
||Windows7 Folder Icon.zip||אוקי עכשיו, אחרי שיש לנו אייקון והוא נמצא במקום שלא יעבירו אותו נתחיל באמת
- בשורת החיפוש במחשבכם כתבו Registry Editor
- פתחו את התוכנה ובשורת הנתיב שלכם, למעלה- תדביקו את המיקום הזה:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer
ותלחצו enter
- הקליקו מקש ימני (2 אצבעות במחשבים נידים) על התקייה explorer
- תבחרו באפשרות הראשונה בשם new ואחרי זה באפשרות- key
- תקראו לתקייה בשם Shell Icons ותלחצו אנטר
- בתוך התקייה שיצרתם תלחצו שוב מקש ימני, תלחצו על- new ותבחרו ב- string value
- תנו למחרוזת שיצרתם את השם- 3 ותלחצו enter
- עכשיו נעתיק את מיקום האייקון שאנחנו רוצים להפוך לברירת מחדל עדיין לא לסגור את ה Registry
*אתזה נוכל לעשות ע"י מקש ימני בעכבר על הקובץ ובחירה ב "העתקת נתיב" - עכשיו נדביק את המיקום שהעתקנו לתוך הקובץ (מחרוזת) שיצרנו ע"י פתיחת הקובץ,
ובלשונית value data נכניס את המיקום (ctrl+v) ונלחץ על ok - ניצור שוב קובץ מחרוזת באותה דרך שיצרנו את הקודם וניתן לו הפעם את השם 4
- ושוב, נפתח את הקובץ וב value data נכניס את המיקום של הקובץ אייקון שהכנסנו בפעם הקודמת ונלחץ על ok
- זהו! כעת נשאר לנו לסגור את רגיסטי ע"י לחיצה למעלה על file ו- exit
*כדי שהשינויים יתחילו נצטרך להפעיל מחדש את המחשב
מקווה שהועלתי ובהצלחה!