עזרה בהתלבטות בבחירת מקצוע
-
האם יש כאן בפורום חברה שעובדים בסייבר/כתיבת תוכנה?
פשוט חשקה נפשי בהייטק עם נטיה למקצועות היותר מסובכים (וב"ה גם האבחון לא שולל זאת).
אז בהכוון הטילו עלי משימה לראיין 3 אנשים שעובדים בתחום ע"מ שאראה אם אכן מתאים לי, ולא שאני מסתנוור ממשהו נוצץ.
דא עקא, שאני לא מכיר אף אחד שעובד בתחום...
אז אם יש כאן מישהו שיכול להוסיף לי פרטים ולהאיר את עיניי, יחולו ברכות על ראשותודה
-
@shloimy אמר בעזרה בהתלבטות בבחירת מקצוע:
@חיים-קמחי מה אתה רוצה בהייטק ומה ההגדרה מקצועות יותר מסובכים (אבטחת מידע תיכנות-אתרי אינטרנט תוכנות או פיתוח אפליקציות?
בגדול חשבתי יותר על סייבר/כתיבת תוכנה/אפליקציה
-
@חיים-קמחי אתה בקטע של לימודי תואר או לימודים עצמאים
זה גם כן מה אני שואל, מה עדיף?
כי מבירור קצר שערכתי בהייטק התואר לא מאוד תופס אלא בעיקר הניסיון -
@חיים-קמחי אמר בעזרה בהתלבטות בבחירת מקצוע:
זה גם כן מה אני שואל, מה עדיף?
כי מבירור קצר שערכתי בהייטק התואר לא מאוד תופס אלא בעיקר הניסיוןאחד אומר כך ואחד אומר כך אני אישית מכיר כמה שעובדים בזה ולמי שאין תואר אמר לי שחבל לו שאין לו והוא היה רוצה לעשות
-
@חיים-קמחי כתבת שלוש קטגוריות שכל אחד מכיל המון דברים
אני יודע, וזה הגורם העיקרי לבלבול אצלי.
-
@חיים-קמחי ואם תלמד לבד איפה תלמד? קורסים בתשלום הנדסאי (לא מהנדס) סתם מידע באינטרנט?
נגיד אונברסיטה פתוחה, או קורסים בתשלום..
השאלה אם מישהו התנסה ויכול לשתף בחוויותיו -
@חיים-קמחי אז ככה
אוניברסיטה הפתוחה-לימודים ברמה מאוד גבוהה אין לא יודע מה איתך אבל מי שיש לו בית, ילדים, קשה מאוד ללמוד שם חוץ מזה הרבה מהחומר שם לא מסבירים לך אתה אמור ללמוד לבד
אבל מצד שני אתה לא צריך לעשות מכינה ויש לך את הזמנים שלך ואתה יכול להחליט מתי ללמוד (זה גם חיסרון ודי משמעותי)
קורסים בתשלום השאלה לאיזה רמה זה מביא אותך וחוץ מזה אתה לומד את הדבר ספציפי ולא מסביב
סתם ללמוד הנדסאי זה כבר כמעט אותם שנות לימודים כמו מדעי המחשב(לא מהנדס תוכנה שזה עוד שנה)
ללמוד במכללה המעלות מלמדים אותך די טוב מהבסיס(מכללה א' יותר טוב וא' פחות) לומדים הרבה רקע מסביב לא רק דבר אחד ספציפי ומצד שני מדובר ב3 שנים (+מכינה שנה) לא כל החומר שלומדים שם באמת נצרך