בעיה | מחשב מתעורר משינה באמצע הלילה ולא חוזר לישון.
-
היי,
יש לי שאלה לפורום פה. הלפטופ החדש שקניתי סהרורי.
קניתי לאחרונה מחשב חדש, קניתי אותו refurbished אבל הוא נראה חדש לגמרי. המחשב הגיע עם ווינדוס 10 והתקנתי עליו 11 נקי (מתחרט בדיעבד).
הטיימר שינה של המחשב מחורבש לגמרי, אני משתמש בו במהלך היום והכל בסדר, אני שם את המחשב במצב שינה, סוגר את המסך, שם בתיק - עד כאן הכל טוב.
אבל מה הבעיה, מתישהו ב2 בלילה הוא מתחיל לעבוד שוב, ובגלל שהוא בתיק הוא מתחמם יותר ויותר, ובבוקר כשאני מתעורר ובא להוציא אותו הוא מאוד חם. למזלי הוא לא רותח אז אני לא חושש לסכנת אש. אבל בהחלט מעצבן כיוון שלא פעם ולא פעמיים באתי לפתוח את המחשב לפני שהגעתי למשרד והוא היה בלי בטרייה בכלל (5-8 אחוז.. לא משהו שמאפשר עבודה).
המחשב הוא slim 7 של חברת לנובו. חוץ מהתקלה הזאת הוא מושלם כמעט מכל בחינה.
יודעים איך לתקן? ניסיתי לעדכן דרייברים של הסוללה וניהול החשמל במחשב, ניסיתי לשנות את הטיימרים, לשחק עם ההגדרות, ראיתי סרטונים באינטרנט גם באנגלית וגם בעברית.
הדבר היחידי שהרגשתי שאני קרוב למציאת הבעיה היה שורת קוד ב CMD שאומרת איזה תוכנה מבקשת לפתוח את המחשב משינה, ראיתי שהכרום מבקשת, שמתי אותה ברשימה שחורה כדי שזה לא יידלק - וזה שוב נדלק.
עוד דבר ששמתי לב, אני יודע שהמחשב נדלק ב2 בלילה כיוון שבדקתי בצריכת החשמל של המחשב, שם בכלל רשום שהצורך סוללה העיקרי הוא windows logon screen.
ברמת העיקרון - גם אם המחשב נדלק באמצע הלילה, אחרי 5 דקות במצב idle הוא אמור להיכבות. לא ככה? מה אני מפספס פה?
מישהו נתקל בעבר? יודעים איך לתקן?
תודה מראש!
-
@לינוי1999 תפסיק לתת לו לישון צהריים
הפקודה שבדקת זה powercfg ?
איך שמת אותו ב"רשימה שחורה"?
זה גם יכול להיות חשוד.. (התקפת כרייה למשל).
תשבית JavaScript בדפדפן, ותראה אם זה מסתדר.
(לא חייב להיות מקור זדוני, יכול להיות גם רשימת השמעה או פיד RSS מאיזה אתר שכוח) -
@GIGA חחחחחחחחח הרגת
לגבי ה"רשימה השחורה" לפי דעתי זה היה פקודת requestsoverride שלא נותנת לתוכנה מסוימת לבקש מהמחשב להתעורר.
מלחיץ הקטע של הרוגלת כרייה, אבל מדובר במחשב שהתקנתי מאפס מחדש, התוכנה היחידה שראיתי שעושה את זה היא כרום. מקריאה באינטרנט היה רשום שנגיד פייסבוק משאירה ערוץ סאונד פתוח במאה אחוז מהזמן אבל אני לא בפייסבוק, אולי יוטיוב אבל סגרתי הכל. ממש מוציא מהדעת.
אני צריך לכבות את הכרום לפני שאני שם את המחשב לישון אבל לא תמיד אני זוכר..
אגב סתם מסקרנות איך להשבית JS בדפדפן יכול לעזור? כי דווקא אני משתמש בזה
-
@לינוי1999 כתב בבעיה | מחשב מתעורר משינה באמצע הלילה ולא חוזר לישון.:
התוכנה היחידה שראיתי שעושה את זה היא כרום
אבל זה כרום מסונכרן, ואולי משהו התלבש לך עליו.
(יש כמה אופציות לכרות דרך דפדפן, ולכן רציתי שתשבית JS, שישבית לך גם פקודות תמימות של ערוצי סאונד).
על כל פנים יש גם תוספים לכרום שחוסמים ספציפית כריית מטבעות, משהו כמו NoCoins או NoMine, עיין ותמצא.
חוצמזה, למה אתה לא מכבה את המחשב?