שאלה | פרקתי גוף תאורה ישן והחוטים שיש שם זה כחול ושחור מה שלילי ומה חיובי?
-
פרקתי גוף תאורה ישן והחוטים שיש שם זה כחול ושחור מה שלילי ומה חיובי?
-
@אוהב-ישראל
בטוח שהצבע הנוסף זה כחול ולא ירוק?? -
@אוהב-ישראל שחור פאזה, כחול 0, כמדומה.
-
@אוהב-ישראל
בחלק מהבתים הישנים שחור פאזה לבן אפס.
בבתים החדשים חום פאזה כחול אפס,
אצלך עשו כנראה הכלאה. -
@אוהב-ישראל
חובה לבדוק!!!
בבתים ישנים ישנה תופעה של חיווט לא נכון, עלול לגרום לסכנה של ממש אם תחבר ולא תבדוק.פשוט קח טסטר ותבדוק..
-
@אוהב-ישראל כתב בשאלה | פרקתי גוף תאורה ישן והחוטים שיש שם זה כחול ושחור מה שלילי ומה חיובי?:
פרקתי גוף תאורה ישן והחוטים שיש שם זה כחול ושחור מה שלילי ומה חיובי?
מה זה "שם"? בגוף תאורה או בתקרה?
אם בתקרה, תבדוק עם טסטר, כי אמנם בעבר הו עושים כל מיני דברים שנאמרו כאן, אבל גם ייתכן שהשתמשו בכחול כפאזה חוזרת (כלומר מהמתג לאור).
ואם בגוף עצמו אז סביר ששחור פאזה וכחול אפס, כדברי @שטיגליץ.
ואגב, אתה מזכיר לי שיצא לי פעם להתקין למישהו מאוורר תקרה, וכידוע במאוורר תקרה יש 2 פאזות, למאוורר ולתאורה (למקרה שרוצים 2 מתגים, אחרת מקצרים ביניהם), ובמאוורר הזה הם היו אחד חום ואחד כחול... והאפס היה שחור. אך מתוך הרגל חיברתי את החום והשחור כפאזה והכחול כאפס. (שם גם פיצלתי את הפאזות, ובתקרה היה לי אחד חום ואחד סגול... ממש חגיגת צבעים... הייתי אמור לחבר חום לחום, כחול מאוורר לסגול ושחור לכחול תקרה, ובטעות חיברתי את 2 החומים, 2 הכחולים, ושחור וסגול...).
אף פעם לא התעמקתי להבין את כל התופעות שהיו שם ואיך מוצרים מסויימים שכן עבדו וכאלו שלא, אבל הרבה בושות צברתי והרבה גירדתי בפדחת עד שעליתי על זה.
בסוף עליתי על זה כי היה להם איזה שעון שבת שעבד רק אם האור (של המאוורר) היה מכובה... ואז חשדתי שהאפס של השעון זה אותו אפס של המאוורר, נמצא שמקבל פאזה גם באפס, ואז אם האור דלוק אז השעון מקבל 230v משני הכיוונים (בפאזה ובאפס), נמצא שלא מקבל כלום (230-230)... ואם האור מכובה אז הכחול מנותק, ואז יש הפרש מתחים שמאפשר לו לעבוד. ולמרות שזה מוזר, זה בדיוק היה התקלה!.