בירור | איך עושים תבנית באינדיזיין
-
אני רוצה לעצב כמה מסמכים עם אותו גרפיקה באינדיזיין, איך עושים תבנית באינדיזיין כמו שיש בוורד שאפשר לפתוח קובצים נוספים עם אותו תבנית.
תודה מראש -
@חיים-טבריה מעצב במאסטאר
-
@חיים-טבריה תכין את המאסטאר למסמך אחד
אח"כ תגרור את המאסטאר למסמך השני
דרך נוספת ראיתי המדריך של אדובי לאינדיזיין
אם אתה מעמד תוכל להצטרף לקבוצת המעמדים אגבייבוא מאסטר ממסמך אחר
ניתן לייבא מאסטרים מכל מסמך InDesign (כל גרסה) אל המסמך הפעיל. אם מסמך היעד שלך מכיל דפי מאסטר בעלי שמות שונים מכל דף מאסטר במסמך המקור, אותם דפים ועקיפות דפי מסמך שלהם לא ישתנו.בתפריט החלונית Pages יש לבחור Load Parent Pages.
יש לאתר את מסמך InDesign שמכיל את דפי המאסטר שברצונך לייבא וללחוץ עליו לחיצה כפולה.
עליך לקבוע מה יקרה אם למאסטר שנטען יש אותו שם כמו מאסטר במסמך הנוכחי.יש לבחור Replace Parent Pages אם רוצים שהמאסטרים מהמקור יעקפו את המאסטרים במסמך היעד בעלי אותו שם. אם מסמך היעד שלך לא מכיל פריטים שנעקפו, ניתן להחליף בבטחה את דפי המאסטר (Replace Parent Pages) בעת הייבוא.
יש לבחור Rename Parent Pages להחלפת תחיליות הדפים לאות הפנויה הבאה באלפבית.
לאחר הייבוא של מאסטרים ממסמך מקור, נוצר קשר בין מסמך המקור ומסמך היעד. כשבהמשך טוענים מאסטרים מאותו מסמך מקור, נשמר הקשר בין פריטים שנעקפו ופריטי המאסטר שלהם בדפים שנטענו. קשר זה מאפשר לך לשמור על עקביות של דפי מאסטר במסמכים שונים בלי לשים את אותם מסמכים בספר.
אם ברצונך להשתמש בשיטה זו לשמירת העקביות של דפי מאסטר, עליך לטעון את דפי המאסטר ממסמך המקור לפני עקיפה של אובייקטים כלשהם במאסטר. אם במסמך שלך יש פריטים שנעקפו ויש לך מאסטרים מיובאים ממקור כלשהו, פריטים אלה שנעקפו מתנתקים בטעינה הראשונה ממסמך המקור והחלפה של דפי מאסטר בעלי אותו שם כמו של מאסטר אב של הפריטים שנעקפו.
עם זאת, אם בהמשך מייבאים מאסטרים ממסמך מקור שונה ובוחרים Replace Parent Pages, הפריטים שנעקפו עשויים להתנתק. כל המאסטרים בעלי אותו שם ממסמך המקור החדש יוחלו על דף המסמך שמכיל פריטים שנעקפו, וייווצרו שתי קבוצות של אובייקטים.
-
ב"ה מישהו עזר לי בזה
שומרים את הקובץ כקובץ indt וכך זה נשמר כתבנית
-
@חיים-טבריה מה שסימנת גורם שזה ייפתח בכל גירסא מcs4 ואיילך אם אני לא טועה
-
@סקרן-להבין כתוב מפורש לא ככה הוא סגר כתבנית לא כגירסא ישנה
-
@סקרן-להבין כתב בבירור | איך עושים תבנית באינדיזיין:
@חיים-טבריה מה שסימנת גורם שזה ייפתח בכל גירסא מcs4 ואיילך אם אני לא טועה
אתה מתכוון לקובץ IDML. כאן זה קובץ תבנית.