בירור | איזה מצלמה עדיף ?
-
@liy כתב בבירור | איזה מצלמה עדיף ?:
@big-boy כתב בבירור | איזה מצלמה עדיף ?:
3 canon g7x mark ii
הייתי הולך על זה.
מצטרף בחום
||מכיר את הדגם הנ"ל|| -
אני לא מכיר אישית את שלושת הדגמים האלו. אבל כמו בכל דבר, זה משנה מה יותר חשוב לך, כי יש מעלות וחסרונות בכל מצלמה.
לפי הנתונים ה Panasonic GX85 הכי טובה. ובפער משמעותי. גם החיישן שלה הכי גדול (שזה הכי משמעותי לאיכות התמונה) הiso הכי גבוה (25600. משמעותי למצבי תאורה חלשה) וגם התריס יותר מהיר מהקנון (1/4000. משמעותי לצילום דברים בתנועה, או באור מאד חזק). גם יש לה מערכת פוקוס משוכללת יותר עם הכי הרבה נקודות פוקוס (49). מעלה נוספת זה הווידאו שלא מוגבל בזמן. וברזולציה גבוהה יותר. (אפשר ב4k) וכן אפשר לחבר לה מקרופון איכותי(או פלאש)
ובאופן כללי אפשר לקנות לה מבחר עדשות לכל שימוש. (הקיט היא מתאימה רק לצילום מקרוב. לכן עדיף לקנות מראש עדשה שמתאימה לך)לדעתי הקנון במקום השני, שהמעלה שלה זה הגודל המשקל (319 גרם בלבד). חוץ מזה היא פחות טובה, בגלל החיישן שלה קטן יותר. (אמנם ברזולוציה גבוהה יותר, אבל כשכל החיישן קטן זה לא משמעותי) הiso נמוך יותר (12800) והתריס איטי יותר (1/2000 בלבד) יש לה 39 נקודות פוקוס (הכי קצת משלושתם). הוידאו רק בFull HD ומוגבל בזמן.
והכי פחות זו הfz300. שהיא הכי גדולה ומסורבלת (691 גרם) והיא אם חיישן ממש פצפון, והטווח iso נמוך, (6400)
אבל יש לה גם גם מעלות על הקנון, למשל 49 נקודות פוקוס, ובנוסף חיי סוללה טובים יותר. וכן אם תרצה לחבר פלאש או מיקרופון איכותי תוכל לעשות במצלמה הזו. ולא בקנון.
מהירות תריס שלה גבוהה יותר משתי המצלמות. (1/16000. משמעותי לצילום דברים בתנועה).
ובכללי, לצילום מרחוק הFZ300 הכי טובה (600 מ"מ) למרות שאם זה ממש מה שחשוב לך, ניתן לקנות עדשה לזום גם לGX85. גם צילום הרצף שלה מהיר יותר (12 תמונות בשניה ביחס ל8 בשתי המצלמות האחרות)להשוואה של כל הנתונים תראה פה.
השוואה בין הxg85 לבין הקנון g7 x ii
השוואה בין הקנון g7 x ii לבין ה FZ300אני מדגיש. שאני לא מכיר את המצלמות ממש, זה רק לפי הנתונים. הכי טוב שתבדוק אצל אנשים שיש להם את המצלמה באמת. (או בחנויות שיתנו לך לבדוק אותם לפני הקנייה)
אם בחר בxg85, ותרצה לחסוך כסף. תוכל לקנות את העדשה הזאתשנותנת לך תווך גדול של אורכי מוקד. זו רשימת עדשות שמתאימות
-
@big-boy
בקצרה
אם חשובה לך האיכות - gx85
אם הנוחות - הקנון, מאוד נוחה וגם איכותית.
אם הזום - fz300 זום מטורף. אבל איכות התמונה בלי השוואה בכלל.את הgx85 יש באמזון עם שתי עדשות (ואז גם יש לך זום ממש יפה כשתחליף עדשה)
ב2600שח כולל הכל עד הביתחסרון קטן בה זו העינית, שהיא לא מאוד איכותית. לא נראה לי שאתה משתמש בזה...
-
@IGO כתב בבירור | איזה מצלמה עדיף ?:
סקירה מפורטת בהחלט
אני לא בטוח שפות''ש הבין את כל ההרצאה
אבל בהחלט השקעת!(או בחנויות שיתנו לך לבדוק אותם לפני הקנייה)
באיזו חנות נותנים לנסות?...
אם בחר בxg85, ותרצה לחסוך כסף. תוכל לקנות את העדשה הזאתשנותנת לך תווך גדול של אורכי מוקד.
נכון. אבל זה לא נראה בתקציב שלו...
יש את המצלמה עם קיט שכולל גם עדשת 45-150 בתוך התקציב