שאלה | קומקום שהפסיק לעבוד.
-
@בסייעתא-דשמיא
קומקום חדש זה כמה שקלים...
אם אתה 'בענינים' אתה יכול לפתוח לבד, או תן למישהו להסתכל על זה.
רק לראות שזה לא איזה נתק וכדו'.
אם אתה צריך טכנאי אז כבר תקנה חדש. -
@רפאל-0 @אלוף-העולם-1
תודה רבה לכם על המידע הנהדר. אין מילים. -
@בסייעתא-דשמיא
תפתח , תפתח, גם ככה אתה זורק אותו לפח...
תבדוק במושב לפעמים נוצר בו נתק.
רק לפעמים צריך מברגים מיוחדים לפתיחה אבל אולי עם טסטר יפתחו. -
@שטיגליץ כתב בשאלה | קומקום שהפסיק לעבוד.:
@בסייעתא-דשמיא
תפתח , תפתח, גם ככה אתה זורק אותו לפח...
תבדוק במושב לפעמים נוצר בו נתק.
רק לפעמים צריך מברגים מיוחדים לפתיחה אבל אולי עם טסטר יפתחו.מה הכוונה שנוצר נתק, ואיך ניתן לתקן את זה [בינתיים כמה פעמים פתחתי וסידרתי החוטים ושוב עבד, ללא שאעשה כלום משמעותי, וחוזר להפסיק לעבוד, ושוב אני פותח מסדר וסוגר, ושוב עובד, וחוזר חלילה..] ??
תודה רבה על העזרה. -
@בסייעתא-דשמיא
אם פתחת את המושב ולא ראית שום נתק ובכל זאת זה הסתדר, ואח"כ התנתק, יכול להיות שהמגעים שבין המושב לעיגולי המתכת שבתחתית הקומקום לא נוגעים בעיגולי המתכת.
אם תצרף תמונה אולי אפשר יהיה לעזור יותר
בהצלחה -
@בסייעתא-דשמיא
אם פתחת את המושב ולא ראית שום נתק ובכל זאת זה הסתדר, ואח"כ התנתק, יכול להיות שהמגעים שבין המושב לעיגולי המתכת שבתחתית הקומקום לא נוגעים בעיגולי המתכת.
אם תצרף תמונה אולי אפשר יהיה לעזור יותר
בהצלחהאולי תסביר שוב מה הכוונה שהמגעים שבין המושב לא נוגעים בעיגולי המתכת, אני פתחתי תמיד המושב מלמטה, כלומר הפכתי את הקומקום ופתחתי אותו, איפה יכול להיות הנתק ??
ושוב תודה רבה. -
@אמרתי-אני-יודע כתב בשאלה | קומקום שהפסיק לעבוד.:
@שטיגליץ כמו"כ יכול להיות שהחיבור של החוט לתקע רופף, ולכן כשאתה שם את החוט בצורה/זוית מסוימת, הוא מתחיל לעבוד,
הבדיקה - פשוטה.
בזמן שהוא לא עובד, נסה לסובב את החוט לכאן ולכאן, ולדבוק אם הוא עובד.- למה כוונתך, האם הבנתי טוב שאתה אומר שאולי פשוט חלק החוט שקרוב לתקע בקיר יש שם משהו שלא תקין ולכן לפעמים הוא מחובר ועובד ולפעמים לא ?? או שהתכוונת למשהו אחר ??
- ואם כן הבנתי טוב, אז לכאורה לא נראה לי במקרה שלי שזה הדבר, כי יש לי עוד בעייה, שאצלי גם כשהוא עובד אז הוא מרתיח חצי שיעור רתיחה, מפסיק לדקה [ואז הנורה של סימן הדליקה נכבית, אך המתג של 0/1 נשאר עדיין על 1], ואח"כ שוב נדלקת הנורה והוא מסיים את הרתיחה ואז נופל המתג ל-0 כרגיל, כך שמזה הבנתי שכן יש משהו נתק וכדו' באופן פנימי.
בכל אופן אשמח שתמשיכו להדריך אותי. צילום מסך קשה לי לצרף.
תודה רבה.
-
מה פתחת והועיל? את הקומקום עצמו? (א) או את המושב? (ב)
-
מה פתחת והועיל? את הקומקום עצמו? (א) או את המושב? (ב)
את הקומקום עצמו מהצד התחתון שלו. [סליחה אם עד כאן היה משמע ממני אחרת.]
בתודה מראש. -
@בסייעתא-דשמיא כתב בשאלה | קומקום שהפסיק לעבוד.:
קומקום פשוט לחול בבית [של ברזל נירוסטה עם ידית של פלסטיק
לפני כשלש שנים קניתי קומקום כמו זה שתיארת, אחר פעמים בודדות הרתחתי בו מים והשארתי לכמה שעות להתקרר על הכן. כשבאתי לבדוק מה חום הקומקום קבלתי זרם חזק, והפחת נפל.
כמו"כ פעם 'תקנתי' טרמוסטט של קומקום, והתוצאה היתה מפחידה - החלק המתכתי התחתון התלהט והתרכך, וחסדי שמים שהייתי שם.
אני ממליץ לא להסתכן ולא להתעסק בתקון קומקומים, וכן לא לקנות קומקום מצופה מתכת ב-30 שקלים. זה לא שוה את זה. -
שאצלי גם כשהוא עובד אז הוא מרתיח חצי שיעור רתיחה, מפסיק לדקה [ואז הנורה של סימן הדליקה נכבית, אך המתג של 0/1 נשאר עדיין על 1], ואח"כ שוב נדלקת הנורה והוא מסיים את הרתיחה ואז נופל המתג ל-0 כרגיל
זו תקלה באחד מהתרמוסטטים שבתחתית הקומקום , בדרך כלל הם נראים כמו דסקיות מתכת עגולות, נראה לי אין כל כך מה לעשות, הם בנויים עם רמת דיוק מילימטרית שכשהם מתעקמים טיפה - כבר לא שייך לעקם בחזרה לרמה הרצויה.
בהצלחה רבה והמון @בסייעתא דשמיא! -
שאצלי גם כשהוא עובד אז הוא מרתיח חצי שיעור רתיחה, מפסיק לדקה [ואז הנורה של סימן הדליקה נכבית, אך המתג של 0/1 נשאר עדיין על 1], ואח"כ שוב נדלקת הנורה והוא מסיים את הרתיחה ואז נופל המתג ל-0 כרגיל
זו תקלה באחד מהתרמוסטטים שבתחתית הקומקום , בדרך כלל הם נראים כמו דסקיות מתכת עגולות, נראה לי אין כל כך מה לעשות, הם בנויים עם רמת דיוק מילימטרית שכשהם מתעקמים טיפה - כבר לא שייך לעקם בחזרה לרמה הרצויה.
בהצלחה רבה והמון @בסייעתא דשמיא!@אלוף-העולם-1 כתב בשאלה | קומקום שהפסיק לעבוד.:
@רפאל-0
לא שווה לפתוח...
זה עולה כמה שקלים ג"כ!!!
-
@שטיגליץ @אלוף-העולם-1
תודה רבה לכם, לכאורה אני באמת אקנה חדש.
[בדרך אגב, הקודם אשר עליו דיברתי לא עלה 30 ש"ח וגם לא 100 ש"ח, הוא היה ממש מעולה וחזק ושימש לי כשנתיים באופן מעולה, הוא לא נראה סמרטוט, אך אם אין מה לעשות אז אין מה לעשות.]
בברכה. -
-