הצעת ייעול | מחשב איטי, האם יש מה לעשות?
-
בס"ד
שלום חברים,
יש לי מחשב נוסף שעובד לאט מאוד (נתקע הרבה, העכבר זז לאט)
אני מתלבט האם יש בכלל סיכוי להשמיש אותו לצורכי עבודה משרדית (וורד, אקסל, אינטרנט פשוט).אני מתלבט אם רק לעשות פירמוט וזה ייסדר אותו, אולי זה יהרוג תהליכים שנמצאים ברקע ואני לא מודע אליהם. כל מיני שאריות מתוכנות שהתקנו בעבר.
על פי אפליקצית "מידע מערכת" של וינדוס 10 אלו הנתונים של המחשב:
מחשב של Dell
דגם Inspiron 3542 סוג המערכת x64-based pc
intel(R) Core(TM) i3-4005U CPU @ 1.70GHz
2 ליבות 4 מעבדים לוגים
4.0GB RAM.
כתוב זיכרון RAM מותקן 4GB ואחריו זיכרון פיזי זמין 2GB RAM. מה גורם את הפער? זה תמיד ככה? זה בעצם רק חצי מהזיכרון שמתפקד?האם יש טעם לנסות לקנות למשל RAM ולהוסיף למחשב? להחליף לכונן SSD? הלוח אם שלו בכלל יוכל להכיל טכנולוגיות חדשות של זיכרון RAM.
אשמח להכוונתכם -
@צעיר-רענן כתב בהצעת ייעול | מחשב איטי, האם יש מה לעשות?:
בס"ד
שלום חברים,
יש לי מחשב נוסף שעובד לאט מאוד (נתקע הרבה, העכבר זז לאט)
אני מתלבט האם יש בכלל סיכוי להשמיש אותו לצורכי עבודה משרדית (וורד, אקסל, אינטרנט פשוט).אני מתלבט אם רק לעשות פירמוט וזה ייסדר אותו, אולי זה יהרוג תהליכים שנמצאים ברקע ואני לא מודע אליהם. כל מיני שאריות מתוכנות שהתקנו בעבר.
על פי אפליקצית "מידע מערכת" של וינדוס 10 אלו הנתונים של המחשב:
מחשב של Dell
דגם Inspiron 3542 סוג המערכת x64-based pc
intel(R) Core(TM) i3-4005U CPU @ 1.70GHz
2 ליבות 4 מעבדים לוגים
4.0GB RAM.
כתוב זיכרון RAM מותקן 4GB ואחריו זיכרון פיזי זמין 2GB RAM. מה גורם את הפער? זה תמיד ככה? זה בעצם רק חצי מהזיכרון שמתפקד?האם יש טעם לנסות לקנות למשל RAM ולהוסיף למחשב? להחליף לכונן SSD? הלוח אם שלו בכלל יוכל להכיל טכנולוגיות חדשות של זיכרון RAM.
אשמח להכוונתכםיריית הפתיחה היא
תשים ssd וכבר תראה שיפור משמעותי אחרי עדכון דרייברים
כמו"כ כשאתה שם ssd תבדוק את החריצים של הראם מה ה ddr באיזה מהירות וכמה חריצים פנויים -
@צעיר-רענן כתב בהצעת ייעול | מחשב איטי, האם יש מה לעשות?:
כתוב זיכרון RAM מותקן 4GB ואחריו זיכרון פיזי זמין 2GB RAM. מה גורם את הפער? זה תמיד ככה? זה בעצם רק חצי מהזיכרון שמתפקד?
כנראה התקינו שם ווינדוס 32 ביט,
לעצם השאלה אם ניתן להשמיש אותו, דבר ראשון לבצע בדיקת מעבד, אם הביצועים שלו עדיין בטווח ה85% אז החלפה לSSD + התקנה מחדש + הוספת 4GB ראם יהפכו את המחשב לשמיש סביר לגמרי לתוכנות הבסיסיות שהזכרת, כמו כן מכיוון שהמחשב די ישן חשוב מאוד להחליף לו משחה טרמית -
@שלמה-ווייס כתב בהצעת ייעול | מחשב איטי, האם יש מה לעשות?:
לעצם השאלה אם ניתן להשמיש אותו, דבר ראשון לבצע בדיקת מעבד, אם הביצועים שלו עדיין בטווח ה85% אז החלפה לSSD + התקנה מחדש + הוספת 4GB ראם יהפכו את המחשב לשמיש סביר לגמרי לתוכנות הבסיסיות שהזכרת, כמו כן מכיוון שהמחשב די ישן חשוב מאוד להחליף לו משחה טרמית
@שלמה-ווייס תודה רבה! איך אני יכול לדעת כשאני מזמין מחו"ל איזה כונן SSD וזיכרון RAM מתאים למחשב? לפי המפרט הזה? זה מחשב נייד של DELL אני לא רוצה להזמין חלקים שלא מתאימים סתם