יצירת סמליל לתיקייה או לכרטיס זיכרון
-
@מתחיל-מומחה אמר ביצירת סמליל לתיקייה או לכרטיס זיכרון:
@אברך-מייבין לא עובד
כן כבר בדקתי וראיתי. נראה מה @ביוס יכתוב.
-
@מתחיל-מומחה אני מ-ת-נ-צ-ל טעיתי השם של הקובץ צריך להיות Autorun.inf, ולא UNF AUTORUN
תיקנתי את זה גם במדריך.
(וזה כולל הסיומת).
ובאמת זה לא משנה בכתב קטן או גדול (כמו שאולי חשבתם...) לרוב התוכנות של חלונות אין רגישות לשינוי התווים הזה. -
@מתחיל-מומחה בפעם הבאה אני יבדוק היטב את הפוסטים כי עכשיו אני קולט שנוצרה לי בעיה בהעברה מהמסמך בו כתבתי את המדריך (יש לי מדריך גם על פתרון לבעיה הזאת..), והאנגלית שינתה כיוון. הסיומת צריכה להיות כתובה ככה:
xxx icon.ico
שוב סליחה. -
לא עובד
אולי תעלה אחד מוכן שיכלול גם תמונה וגם קובץ שממנו נלמד כולנו -
@מתחיל-מומחה שים לב! במה ניסית? בכרטיס/אונקי או בתיקיה, כי שים לב לעדכון במדריך - שיניתי את מה שכתבתי בהתחלה, שאפשר לעשות את זה גם על תיקיות.
והאמת שאפשר אבל אני לא יודע בדיוק מתי זה עובד, ואיך מחשיבים שהתיקיה כאילו תופעל מחדש (הפעלה של המחשב לא עוזרת לזה)
אך בכל מה שקשור למדריך זה מתייחס רק לכוננים נשלפים, ולא לתיקיות, אבל כפי מה שידוע לי בכוננים נשלפים זה אמור בוודאות לעבוד.
אבל בכל מקרה תן לי לעבוד על זה בעצמי (בעבר ניסיתי והצלחתי) ועדכון יבוא ב"ה בהמשך. -
לא עובד
אולי תעלה אחד מוכן שיכלול גם תמונה וגם קובץ שממנו נלמד כולנו -
תוכנה לעריכת אייקונים בעברית (יש לי גירסה מתקדמת אבל באנגלית):
IcoFX_1.6.4_He_Setup.exeפרטים:
מדובר בתוכנה חינמית!!! תוכנה חופשית לגמרי לשימוש! והסיבה להדגשה הזו היא, שבמקרים רבים תוכנות חינמיות הן תוכנות לא ממש מפותחות, שהמפתחים שלהן הם סטודנטים למחשבים ועוד, או סתם אנשים משועממים...התוכנה הזו, למרות היותה תוכנה חינמית, היא ברמה שלא הייתה מביישת את התוכנות המקצועיות ביותר בתחום - בתחום האייקונים (סמלים)!
התוכנה מציעה אינספור פעולות לביצוע בכל הקשור לאייקונים של Windows ושל מקינטוש. ניתן לייבא לתוך התוכנה תמונה מכל סוג, אייקון או ספריית אייקונים, לערוך אותם בתוכנה בעזרת המון כלי עריכה ואפקטים מקצועיים שהתוכנה מאפשרת לבצע, ולאחר מכן ניתן לייצא את הקובץ לתמונה מכל סוג, לאייקון או לספריית אייקונים. ויש עוד המון אפשרויות ייבוא ושמירה! ולא לשכוח, שכל זה בעברית מלאה!!!
בנוסף, התוכנה מאפשרת לכם ללכוד תמונה מתוך מסך המחשב שלכם בגודל שתבחרו, והתמונה תתווסף לפרוייקט שלכם, שם תוכלו לערוך ולשמור אותה כפי יד הדמיון שלכם...
עוד אפשרות מעניינת: ראיתם תוכנה שמכילה אייקון נהדר ואתם רוצים "לאמץ" אותו? התוכנה מאפשרת לחלץ את קבצי האייקונים מתוך קובץ תוכנה! כל מה שאתם צריכים לעשות זה לבחור באפשרות ולנתב לקובץ הרצוי, או פשוט לגרור אותו לתוך חלון התוכנה, והתוכנה תציג לכם את כל האייקונים שהקובץ מכיל ותאפשר לכם לשמור אותם!
ואם אנחנו מדברים על קבצי תוכנה - בתוכנה יש גם עורך קבצי תוכנה, שבאמצעותו ניתן לשנות את סמל התוכנה של כל קובץ תוכנה שתרצו! רק היכנסו בתפריט כלים ל"עורך קבצי תוכנה", ושם תוכלו לשנות לקבצי התוכנה שלכם את הסמלים, או להוסיף להם סמלים חדשים.
למתקדמים - יש אפשרות לבצע תהליך אצווה, שבו אתם קובעים לתוכנה סוג של פעולה, והיא תעשה לכם את הפעולה על כל הקבצים שתבחרו - אוטומטית! לדוגמא, אתם יכולים לבחור 50 קבצי תמונה, והתוכנה תהפוך לכם את כולם לאייקונים לפי ההגדרות שהגדרתם, שזה כולל את מספר, סוג וגודל התמונות שיהיו בכל אייקון, ותשמור אותם בתיקיה שתבחרו!
ישנן עוד המון הגדרות תצוגה ואופטימיזציה של תמונה, שהמתקדמים יותר יהנו מאוד לטפל בהן... אז בכמה מילים: תוכנה חינמית ברמה של תוכנה מקצועית ביותר! אין שום סיבה שלא להשתמש בה!
-
אז בתוך הקובץ יש להזין:
[autorun]
icon=XXX.ico
וזה אכן עובד! -
אז בתוך הקובץ יש להזין:
[autorun]
icon=XXX.icoאכן
-
אז בתוך הקובץ יש להזין:
[autorun]
icon=XXX.icoכן בדיוק ככה!!!! זה הצירוף שאתה מעלה לי מהזיכרון.
-
@ביוס אז בבקשה תקן את המדריך....
בפעם הבאה אני יבדוק היטב את הפוסטים כי עכשיו אני קולט שנוצרה לי בעיה
ונקווה שאכן תקיים את ההבטחה...
נוסיף כאן מדריך קצר ליצירת אייקון אישי לתיקיה, שלא יוסר בהעברת התיקיה למיקום אחר, שאת זה משום מה שכח הכותב הנכבד להוסיף על אף שבכותרת הוא הבטיח לנו גם הדרכה לתיקיה....
יש להזין
[.ShellClassInfo] IconResource=aa.ico
ולשמור בשם
desktop.ini
ולצרף את הקובץ והאייקון באותה תיקיה.
aa.ico הוא שם התמונה, וכמובן שסיומת התמונה צריכה להיות ico . תוכלו להמיר כל תמונה לקובץ ico ע"י פורמט פקטורי.
מצו"ב קובץ דוגמא.rar
יש להגדיר הצגת קבצי מערכת בשביל שיראו את הקובץ הזה desktop.ini.
התיקיה עצמה גם צריכה להיות תיקית מערכת בשביל שזה יעבוד. בשביל שהתיקיה תהיה תיקית מערכת, יש ליצור אייקון לתיקיה דרך המאפיינים - האפשרות המובנית בוינדוס, ואחר כך תערכו את קובץ ה desktop.ini שכבר יופיע בתקייה לקוד שהובא למעלה.לא הולך לכם? לעיתים יש צורך בריענון או המתנה של זמן מה עד שהמחשב קולט את האייקון.
-
@מתחיל-מומחה כן כבר תיקנתי את המדריך לחלוטין, ועכשיו אני חושש אולי צריך להוסיף לך קרדיט....
-
@יוסי-מחשבים יפה על התוכנה, אבל היא קצת מסובכת לשימוש (לדעתי). ניסיתי בעבר להשתמש בה אבל ברוב התוכנות והאייקונים היא לא נתנה לי לערוך ולעשות משהו. יתכן (למרות שלא נראה לי) שלא השתמשתי נכון, אבל עובדה שבמקרים בודדים הצלחתי להשתמש בה מעלה ספק בנוגע ליכולותיה.
וסתם ככה בלי להלעיז אני שונא את התרגומים של EHS האלה (חוץ מהפרסומת החופרת והקצת מכוערת...) -
@ביוס אמר ביצירת סמליל לתיקייה או לכרטיס זיכרון:
@יוסי-מחשבים יפה על התוכנה, אבל היא קצת מסובכת לשימוש (לדעתי). ניסיתי בעבר להשתמש בה אבל ברוב התוכנות והאייקונים היא לא נתנה לי לערוך ולעשות משהו. יתכן (למרות שלא נראה לי) שלא השתמשתי נכון, אבל עובדה שבמקרים בודדים הצלחתי להשתמש בה מעלה ספק בנוגע ליכולותיה.
וסתם ככה בלי להלעיז אני שונא את התרגומים של EHS האלה (חוץ מהפרסומת החופרת והקצת מכוערת...)א. אני לא בדיוק יודע למה כוונתך כי לי היא עובדת פיקס
ב. למה אתה שונא את התרגום? (הוא מזמן כבר הפסיק לתרגם כך שזה לא משנה), את הפרסומת אפשר למחוק. -
@יוסי-מחשבים אמר ביצירת סמליל לתיקייה או לכרטיס זיכרון:
א. אני לא בדיוק יודע למה כוונתך כי לי היא עובדת פיקס
מה זאת אומרת - אני מסביר לך שניסיתי וכמעט תמיד לא הצלחתי (לעומת מקרים אחרים בודדים שהצלחתי)
אמרת גם
את הפרסומת אפשר למחוק.
איך בדיוק (נראה לי שהיא רצה יחד עם התוכנה, כי הסרה ספיציפית שלה גוררת איתה את הסרת כל התוכנה
-
@יוסי-מחשבים אמר ביצירת סמליל לתיקייה או לכרטיס זיכרון:
א. אני לא בדיוק יודע למה כוונתך כי לי היא עובדת פיקס
מה זאת אומרת - אני מסביר לך שניסיתי וכמעט תמיד לא הצלחתי (לעומת מקרים אחרים בודדים שהצלחתי)
אני תמיד מצליח, כל התוכנות הניידות שהבאתי פה בפורום זה עם סמל מהתוכנה הנ"ל
@יוסי-מחשבים אמר ביצירת סמליל לתיקייה או לכרטיס זיכרון > את הפרסומת אפשר למחוק.
איך בדיוק (נראה לי שהיא רצה יחד עם התוכנה, כי הסרה ספיציפית שלה גוררת איתה את הסרת כל התוכנה
לא, מוחקים ידנית מהתיקייה, זה רץ רק בהתקנה ובהסרה
-
@יוסי-מחשבים תודה רבה על התוכנה!
אני ניסיתי לעשות אייקון לכונן של אוצר החכמה, אז המרתי תמונה עם פורמט פקטורי, אבל יצא סמל מטושטש לגמריי, ובזכות התוכנה שהעלית, חילצתי את האייקון מקובץ הSetup המקורי של אוצה"ח ואת זה קבעתי כאייקון של הכונן. ייש"כ! -