בקשת מידע | קניית מחשב לצרכי אקסל מתקדמים
-
שלום לכולם!
אני צריך לקנות מחשב נייח עבור עמדת עבודה לאחד העובדים.
ואשמח לקבל יעוץ לגבי ההשקעה במפרט הטכני.
התקציב בלתי מוגבל (לגמרי) רק ברור שאף אחד לא מחפש להוציא סתם כסף מהכיס..הצרכים של העובד:
הוא משתמש אך ורק בתוכנת אקסל, אבל...- הוא משתמש בכמה טבלאות במקביל (לפעמים 15-20 קבצים פתוחים), עם גליונות של כמה אלפי שורות.
- הטבלאות מכילות נוסחאות חישוב מורכבות.
- כל עמודה מחולקת לצבעים ועיצובים שונים. (ברמה שמשתנה ב"עיצוב מותנה" כל הזמן ומושפעת מביצועי כרטיס המסך)
אשמח לקבל מידע מנסיון,
מה הייתם ממליצים לגבי: המעבד, הזיכרון, לוח אם, כרטיס מסך ושאר ירקות.תודה רבה!!
-
@מטעמים
אמנם מעולם לא התנסיתי בטבלאות אקסל עם אלפי שורות אבל מההיכרות הדי טובה שלי עם מחשבים אני הייתי ממליץ על מעבד חזק וזיכרון ראם גדול ועדיף גם זיכרון SSD
מעבד - לפחות i7 דור 11 או 12
ראם - לפחות 8 ועדיף 16
ועדיף זיכרון רגיל SSD - לא דחוף!
כרטיס מסך ולוח אם - לא צריך להשקיע - לא רלוונטי לצורך שלך. ככל הידוע לי.
האמת שדיברתי עם חבר שגם מבין בתחום והוא אמר שאפילו i5 דור 11 יסחוב בכבוד. אבל אני טוען שעם זה כל כך הרבה נתונים זה יהיה יותר בכבדות מאשר בכבוד
אם יש מישהו חולק עלי - שיעדכן...
אם מישהו -
@שמעון-חבצלת תודה!
אשמח לדעות נוספות מניסיון. תודה לעונים. -
@שמעון-חבצלת אם אתה לא יודע באיזה משאבים צורכת תוכנת אקסל בתנאים הנ"ל, על סמך מה אתה מחליט את כל מה שכתבת?!
וכמובן שחובה SSD, זה הרבה יותר משמעותי מi7, וגם מדור המעבד
מחשב ווינדוס 10 ומעלה שלא רץ עם SSD, יהיה איטי - ולא יעזור ראם ומעבד חדשניים
זה המינימום כיום
@מטעמים כמו שכתבו לך כבר בתחומים - בלי שתכתוב את המפרט של המחשב שקנית ולא הספיק, ותבדוק במה המחשב חנוק - לא יוכלו לתת לך עצה טובה אלא רק ניחושים למיניהם. לא ברור לי למה אתה מתעקש לא לענות על זה.
-
@צדיק-תמים כתב בבקשת מידע | קניית מחשב לצרכי אקסל מתקדמים:
לא ברור לי למה אתה מתעקש לא לענות על זה
נורא מוזר שאתה עונה לי מפורום אחר... אתה חושב שאם היה לי את המידע לא הייתי כותב אותו??
א. יש לי בעיה טכנית להשיג אותו כעת, ואני לחוץ עם קניית המחשב החדש.
ב. המחשב הקודם לא הכי רלוונטי, כי בכל מקרה הוא חלש בביצועים גם בלי האקסל. -
@צדיק-תמים האמת שלא השתמשתי עם אקסל הרבה אלא יותר עם אקסס, ואמנם לא עם כל כך הרבה שורות אבל בהחלט עם כמות מאוד נכבדה. יצא לי שהמחשב נהיה מאוד איטי כשמדובר בכל כך הרבה שורות. ולכן כתבתי שצריך מחשב חזק, אמנם לא כמו של גרפיקה, אבל מספיק חזק.
אני חשבתי שלא צריך SSD כי סוף סוף זה רק עוזר לווינדוס לרוץ קצת יותר טוב, אבל כמובן שאתה הרבה יותר מבין ממני, ואם אתה אומר - אז אתה צודק. נראה לי שהיום במחשבים הטובים זה חובה SSD בכל מקרה.