מדריך ליצירת תוכנות ניידות - Portable
-
@ב-מ-ב-ל-יק אמר במדריך ליצירת תוכנות ניידות - Portable:
כמה שאלות:
- תוכנה של ירון לדוגמה פרימייר שיש לה פריצה ש"ירון" עשה האם גם שם אפשר להפוך את התוכנה לניידת או לא?
- אם אני שם את התוכנה הניידת בדיסק חיצוני. ומשאיר קיצור דרך בשולחן העבודה. (והדיסק מחובר למחשב) האם זה יעבוד
- מה קורה בתוכנה שיש לי סיסמה כגון אופיס וכדו' האם הסיסמה נשמרת על האונקי וזה יעבוד בכל מחשב
- האם עדיף לא לנייד תוכנות כבדות כגון אילוסטרייטור וכדו?
סליחה על האריכות
אשמח לקבל תשובות
תודה רבה
- אפשר (ראה כאן) אבל לפעמים צריך לדעת איך לעשות שזה יעבוד טוב, לנסות תמיד אפשר (צריך לזה מחשב חזק ומהיר)
- כן
- כן (הדוגמא של האופיס לא טובה, כי שם הסיסמה זה במסמך)
- נכון, המציאות שהם קורסות
-
@יוסי-מחשבים ותוכנות שצריכות רישיון זה אפשרי לעשות ניידות?
-
@ANGUI אמר במדריך ליצירת תוכנות ניידות - Portable:
@יוסי-מחשבים ותוכנות שצריכות רישיון זה אפשרי לעשות ניידות?
כן (כמו שהעלתי פה הרבה בפורום) רק צריך לדעת איך עובד הרישיון (לדוג' אם זה קובץ שנוסף/משתנה אז בקלות אפשר)
באתר הזה יש הרבה תוכנות ניידות וכן בזה (בחופשת מחלה) ובכולם זה כולל רישיון -
@יוסי-מחשבים אמר במדריך ליצירת תוכנות ניידות - Portable:
גם אם אני שם אותם בדיסק קשיח של 500GB או שזה לא משנֵה?
-
@יוסי-מחשבים אמר במדריך ליצירת תוכנות ניידות - Portable:
גם אם אני שם אותם בדיסק קשיח של 500GB או שזה לא משנֵה?
לא משנה (זה מאד תלוי, יש כאלו שיעבדו חלק, צריך לנסות)
-
כמה שאלות:
תוכנה של ירון לדוגמה פרימייר שיש לה פריצה ש"ירון" עשה האם גם שם אפשר להפוך את התוכנה לניידת או לא?
אם אני שם את התוכנה הניידת בדיסק חיצוני. ומשאיר קיצור דרך בשולחן העבודה. (והדיסק מחובר למחשב) האם זה יעבוד
מה קורה בתוכנה שיש לי סיסמה כגון אופיס וכדו' האם הסיסמה נשמרת על האונקי וזה יעבוד בכל מחשב
האם עדיף לא לנייד תוכנות כבדות כגון אילוסטרייטור וכדו?
סליחה על האריכות
אשמח לקבל תשובות
תודה רבהכפי שענה @יוסי-מחשבים בטוב טעם ודעת, אכן כן תוכנה ניידת מעתיקה את כל ההגדרות לקובץ שהיא יוצרת כולל הגדרות הרישיון. הסיבה לזה היא שהמפתחים דורשים בקבצי ה-Serial בקשת רישיון למערכות הפעלה ומבקשת להעביר את קובץ הרישיון או מפתח המצר ל-Registry כמובן שבהתקנה ניידת אין Registry.
וגם תוכנות כבדות יכולות להיות מועתקות, אבל כיון שהם משתמשות בהרבה זיכרון RAM ופרטי חומרה ותוכנה רבים הם זקוקים 'לשבת' על המחשב, ולא בצורה של Memory בלבד (על הכרטיס או בזיכרון של המחשב ללא גישה ל-Registry).
ברור גם שקיצור דרך יעבוד לך כרגיל (אגב, למה שלא תעתיק למחשב וזהו, בלי התקנה כמובן). -
@ב-מ-ב-ל-יק ראה כאן
@ביוס אמר במדריך ליצירת תוכנות ניידות - Portable:
וגם תוכנות כבדות יכולות להיות מועתקות, אבל כיון שהם משתמשות בהרבה זיכרון RAM ופרטי חומרה ותוכנה רבים הם זקוקים 'לשבת' על המחשב, ולא בצורה של Memory בלבד (על הכרטיס או בזיכרון של המחשב ללא גישה ל-Registry).
התשובה זהה גם אליך, זה לא משנה מה הזיכרון של המחשב כל זמן שאין ליישום גישה עמוקה למחשב.
-
@shloimy אמר במדריך ליצירת תוכנות ניידות - Portable:
@ביוס יש איזה מעלה להקליט תוכנה כשהמחשב במצב בטוח?
לפעמים כן, תוכנות ההקלטה למיניהם מקליטות בטעות עוד רישומים מתוכנות שרצות ברקע כמו אנטי וירוס, דבר שנמנע ב"מצב בטוח".
רק שישנם תוכנות שלא ניתנות להתקנה ב"מצב בטוח". -
@יוסי-מחשבים לא מתיימר לחלוק בוודאות, אבל לדעתי אין הבדל בנוגע לשאלה של @shloimy, מהסיבה הפשוטה שגם במצב בטוח רצות כמה תוכנות, נכון שלא באותה כמות אבל רצות. הא מה מה שיש הרבה חלקים בתוכנה שלא רצים במצב בטוח (כפי שאמרת שיש תוכנות שלא רצות במצב בטוח), ולדעתי ההתקנה תפספס את הרישום. ואני מתכוון גם שאולי לא כל תוכנה כתובה ברמה שתדווח על שגיאה באי הפעלת כל מרכיביה.
לכן ספק אם זה כדאי. -
-
-
-
-
-