המלצה | המלצות לסדרות מחשבים
-
@אברהם-א כתב בהמלצה | המלצות לסדרות מחשבים:
@יעקב-אליעזר אבל גם בעיסקיות יש אתמומלצות יותר והעמידות יותר,
הרעיון הוא שהציבור יידע מה יותר מומלץ כגון 1 דל לטיטיטד ולנובו טינקפד
2אסוס וכו'עולם המחשבים יותר מורכב מדירוג פשוט של חברות
יש בכל סדרה מחשבים יותר מוצלחים
יש מידי פעם סדרה טובה אפילו לאסוס (כדוגמת הסדרה של הבטרייה החדשה)..
כשאתה בא לקנות מחשב מסתכלים על יותר מאשר רק שם החברה
ככה שזה לא ממש רלוונטי לדעתי -
@ראובן-שבתי כתב בהמלצה | המלצות לסדרות מחשבים:
@אברהם-א כתב בהמלצה | המלצות לסדרות מחשבים:
@יעקב-אליעזר אבל גם בעיסקיות יש אתמומלצות יותר והעמידות יותר,
הרעיון הוא שהציבור יידע מה יותר מומלץ כגון 1 דל לטיטיטד ולנובו טינקפד
2אסוס וכו'עולם המחשבים יותר מורכב מדירוג פשוט של חברות
יש בכל סדרה מחשבים יותר מוצלחים
יש מידי פעם סדרה טובה אפילו לאסוס (כדוגמת הסדרה של הבטרייה החדשה)..
כשאתה בא לקנות מחשב מסתכלים על יותר מאשר רק שם החברה
ככה שזה לא ממש רלוונטי לדעתיוכמובן: השאלה גם לאיזה צורך המחשב מיועד.
-
@יעקב-אליעזר כתב בהמלצה | המלצות לסדרות מחשבים:
lenovo thinkpad [יש בזה המון תתי קטגוריות].
תלוי מאוד איזה בתוך טינקפאד. ויש גם legion שהיא טובה אאל"ט
-
טוווווב, הייתי שמח לעשות סקירה מקיפה אבל זה מלא זמן שאין לי. נלך על לנובו, שאנשים מעריכים כמעט כמו דל אבל אני מעריך יותר, ואני מחליט בעצם.
ללנובו יש מלללא דגמים, אני אשתדל לכסות את העיקריים. כמעט כולם מגיעים עם מעבדי intel או AMD,
חלק עם כרטיסי מסך יעודיים (Nvidia, אלא מה?) והרבה דגמים ניתנים להרכבה אישית.
הסדרות עיקריות:
IdeaPad - הסידרה הפשוטה
yoga - היוקרתית - ביתית
thinkbook - סטודנטים בעיקר
thinkpad - עסקיים
וכמובן יש גם את הlogion (גיימינג) והChromebook (דלי ביצועים) שפחות מעניינים את הציבור וגם אין באמת מושג ירוe מה קורה שם.
בגלל שאני אוהב (מאוד..) חומרה וביצועים אני יתחיל מלמעלה למטה, כאשר בראש תככב סדרת הThinkPad, כמו טיטאן בין פרעושים.
הThinkPad במקור הגיע מחברת IBM, ולנובו רכשה אותו מתישהו, אבל די שמרה על העיצוב השמרני והארכאי שלו
(כמו הנקודה האדומה במרכז המקלדת שהפכה לסימן היכר למרות חוסר השימושיות שלה. לעניות דעתי רק הX1 fold [מחשב שכולו מסך מתקפל] התפטר ממנה).
לא כל הThinkPadים מוצלחים כל כך, ויש חלוקה לסדרות שונות. אני מתכוון למנות את העיקריות ביניהן ואם פספסתי משהו (לא כולל c או e11 פליז..) אשמח להוסיף.ThinkPad X - סדרת הדגל של לנובו
רוב הדגמים הם פשוט X1, למעט X13 שהוא מחשב נייד מוצלח אבל לא כזה וואוו.
X1 כולל: X1 carbon, X1 yoga, X1 extreme, וחדש חדשש - X1 titanum.
X1 carbon - המחשב העסקי הטוב ביותר בעולם. אני לא אוהב הצהרות החלטיות ובומבסטיות (פוטין חולה במחלת הפרה המשוגעת!), אבל מבחינת רוב הפרמטרים המשפט הזה פשוט נכון.
הוא עמיד מאוד, הוא קל משקל (סיבי פחמן), הוא מגיע בדרך כלל עם ביצועים מספקים (לא לגרפיקאים - לא שכחנו אתכם.ן, עוד מעט..)
כולל נתוני אבטחה מצויינים, ופשוט עושה את העבודה. כמו (כמעט) כל הThinkPad יש לו את המקלדת הכי נוחה שיוצרה אי פעם.
יש אפשרויות אבזור שונות כמו מגע, זיהוי פנים, מודם אלחוטי, קורא כרטיס חכם, NFC, ועוד כל מיני תירוצים לשפיכת כסף.
המחיר (בארץ!) נע בין 6K (i5, 8gb, בסיסי) ל10-11K (i7, 16gb, מגע, sim, ושאר שיפצורים). בחו"ל יש ביותר זול כמובן, ובאתר של החברה יש אפשרות להתפרע עם האחסון והראם וכו'.
קיצור - מנהלים, הייטקיסטים ושאר מקבלי מחשב מהעבודה ללא הגבלת תקציב - רוצו על זה.
X1 yoga - מחשב מתקפל, האהוב עלי ביותר, שבר את סדרת הThinkPad השחורה והקודרת,
עם צבע אפור מטאלי ועיצוב די מרשים. מגיע עם עט מובנה, ומתאים לעסקיים חובבי פיצ'רים.
כל הדגמים מסך מגע, ויחסית (יחסית, יחסית) כבדים מן הcarbon. בעוד שהאחרון שוקל כ1.1KG, הם שוקלים לערך 1.35.
גם הסדרה הזו עברה מבחני עמידות צבאיים ומגיעה עם סוללה לא רעה בכלל. מחיר - 7K-11K
X1 titanum - לא נתקלתי פנים אל פנים, אבל הבנתי שהוא בערך כמו הקרבון, רק מטיטניום...
X1 extreme - מזכיר את הP1, אבל אפילו יותר משוגע... ביצועים פסיכיים תחת מעטה שחור תמים
(באמת פסיכיים - עד 64GB RAM, i9-H, Nvidia RTX, 4TB ssd, בקיצור לא משהו שyoga ירצו להיתקל בו בסימטה חשוכה) בגודל 16" ובמשקל 1.88KG.
המחיר - הרבה.(משכנתא תספיק, ראיתי דגם באתר הרישמי ב7K - דולר! )
וכמעט שכחתי -- X12 Detachable - הדגם הנתיק, באבחת רגע ישאיר את המקלדת מאחוריו ויפתח בקריירה עצמאית בתור טאבלט (ווינדוס) די מוצלח (ודי כבד). הגודל - "12. מחיר: ??
ThinkPad T - סדרה עסקית מעולה ופופולארית. משעממת מבחינה עיצובית, אך עושה היטב את העבודה.
עמוסה בחיבורים ועמידה בכל מצב אפשרי. מומלץ (לעניות דעתי) למתכנתים שלא צריכים ביצועים חריגים. לכאלה שכן, ולגרפיקאים ( ) יש את סדרת P.
ThinkPad P - סדרה עתירת ביצועים. כרטיסי מסך (Xeon ו-RTX משמשים בערבוביה), זיכרון פנימי, מודם סלולארי, חיבורים בשפע. מ"14 עד "17, בעובי די בולט ובמשקל תואם (3.7KG).
מחירים: 6K - 15K.
thinkpad E - הסדרה הזולה והמשעממת. סוס עבודה שלא יאמר נואש אבל גם לא ינסה לכבוש את ליבכם.
מחיר: 3.5K - 5K. מומלץ למי שמקליד הרבה או לאימהות עם 3+ .
thinkpad L - סדרה די דומה, קצת יותר ביצועים.. מחיר: ??YOGA - הסדרה היוקרתית של לנובו, למשתמשים ביתיים (במילים אחרות - יותר לצרכני תוכן מאשר ליוצרי תוכן). הרוב מגע, אפילו עם עט, וחלק מתקפל.
הדגמים העיקריים - מהטוב ביותר ומטה. שימו לב - יש גם שמות לוואי כמו silm, ו-pro המשדרגים את המחיר (בעיקר) והמחשב.
YOGA 9i (14", 15") - היקר יותר, רמקולים מעולים, תצוגה נהדרת ואחלה עיצוב. מחיר 5.5K-8.5K
YOGA 7i (14",15", 16") - מצוין ג"כ, בדגמי הבסיס די דומים (ה7 וה9) .
יש דגם די נחמד וקל שמתהדר בייצור מסיבי פחמן בשם המאוד מקורי i7 carbon. מחיר: 4.5K-8K
YOGA 6 - עיצוב פחות נוצץ, פחות אפשרויות, אבל עדיין חתיך וכיפי... מגיע רק בתצוגת "13. מחיר: 4K-5.5K.IdeaPad - משתמשים ביתיים (מי אמר מורים? אני לא אמרתי מורים) ושאר שימושים דלי תקציב.
הIdeaPad מחולק לכמה סדרות מ1 עד 9 (ללא מספרים זוגיים ח"ו). החלוקה מעידה על עליה באיכות ובמחיר ומאידך ירידה במשקל.
הדגם הפופולארי הוא - 3. המחירים החל מאלף ומשהו (לIdeaPad1 עם 4GB ומעבד Pentium) עבור ב3 אלף (IdeaPad3 עם 8gb ומעבד i5) עד ל7 א' (לדגמי הגיימינג).
יש גם מתקפל! הIdeaPad Flex הוא המתקפל הפשוט של לנובו. די חמוד, ולא מומלץ. הבטריה חלשה, מרעיש ומתחמם מהר.
יש גם slim, ו-gaming. שמביאים עוד כמה שיפורים לזירה.
זהו בגדול. על thinkbook אין לי מה להגיד חוץ מזה שהוא מיועד לסטודנטים ועסקים קטנים. אה, וגם יש לו דגם מוזר עם מסך מאחורה (ועוד אחד עם מסך ליד המקלדת). -
-
@יהודה-12 כתב בהמלצה | המלצות לסדרות מחשבים:
זה יותר ideapad שהתחפש ל thinkpad ...
סדרת L יותר חזקה ועם יותר אפשרויות שדרוג.נכון ביותר, אבל המקלדת עדיין ThinkPad, וגם החומרה יותר חזקה. הL יותר מוצלחת אבל אני לא יודע מי הקהל יעד וגם לא יצא לבחון מקרוב.
-
@יהודה-12 כתב בהמלצה | המלצות לסדרות מחשבים:
סדרת L יותר חזקה ועם יותר אפשרויות שדרוג.
סדרה L לפי מה שהרגשתי חלשה יותר פיזית מE אבל ניתנת לשדרוג
E הרגישה לי כיותר עמידה פיזית
היא בנויה יותר מבוצר
כך הייתה ההרגשה שלי -
@GIGA כתב בהמלצה | המלצות לסדרות מחשבים:
טוווווב, הייתי שמח לעשות סקירה מקיפה אבל זה מלא זמן שאין לי. נלך על לנובו, שאנשים מעריכים כמעט כמו דל אבל אני מעריך יותר, ואני מחליט בעצם.
ללנובו יש מלללא דגמים, אני אשתדל לכסות את העיקריים. כמעט כולם מגיעים עם מעבדי intel או AMD,
חלק עם כרטיסי מסך יעודיים (Nvidia, אלא מה?) והרבה דגמים ניתנים להרכבה אישית.
הסדרות עיקריות:
IdeaPad - הסידרה הפשוטה
yoga - היוקרתית - ביתית
thinkbook - סטודנטים בעיקר
thinkpad - עסקיים
וכמובן יש גם את הlogion (גיימינג) והChromebook (דלי ביצועים) שפחות מעניינים את הציבור וגם אין באמת מושג ירוe מה קורה שם.
בגלל שאני אוהב (מאוד..) חומרה וביצועים אני יתחיל מלמעלה למטה, כאשר בראש תככב סדרת הThinkPad, כמו טיטאן בין פרעושים.
הThinkPad במקור הגיע מחברת IBM, ולנובו רכשה אותו מתישהו, אבל די שמרה על העיצוב השמרני והארכאי שלו
(כמו הנקודה האדומה במרכז המקלדת שהפכה לסימן היכר למרות חוסר השימושיות שלה. לעניות דעתי רק הX1 fold [מחשב שכולו מסך מתקפל] התפטר ממנה).
לא כל הThinkPadים מוצלחים כל כך, ויש חלוקה לסדרות שונות. אני מתכוון למנות את העיקריות ביניהן ואם פספסתי משהו (לא כולל c או e11 פליז..) אשמח להוסיף.ThinkPad X - סדרת הדגל של לנובו
רוב הדגמים הם פשוט X1, למעט X13 שהוא מחשב נייד מוצלח אבל לא כזה וואוו.
X1 כולל: X1 carbon, X1 yoga, X1 extreme, וחדש חדשש - X1 titanum.
X1 carbon - המחשב העסקי הטוב ביותר בעולם. אני לא אוהב הצהרות החלטיות ובומבסטיות (פוטין חולה במחלת הפרה המשוגעת!), אבל מבחינת רוב הפרמטרים המשפט הזה פשוט נכון.
הוא עמיד מאוד, הוא קל משקל (סיבי פחמן), הוא מגיע בדרך כלל עם ביצועים מספקים (לא לגרפיקאים - לא שכחנו אתכם.ן, עוד מעט..)
כולל נתוני אבטחה מצויינים, ופשוט עושה את העבודה. כמו (כמעט) כל הThinkPad יש לו את המקלדת הכי נוחה שיוצרה אי פעם.
יש אפשרויות אבזור שונות כמו מגע, זיהוי פנים, מודם אלחוטי, קורא כרטיס חכם, NFC, ועוד כל מיני תירוצים לשפיכת כסף.
המחיר (בארץ!) נע בין 6K (i5, 8gb, בסיסי) ל10-11K (i7, 16gb, מגע, sim, ושאר שיפצורים). בחו"ל יש ביותר זול כמובן, ובאתר של החברה יש אפשרות להתפרע עם האחסון והראם וכו'.
קיצור - מנהלים, הייטקיסטים ושאר מקבלי מחשב מהעבודה ללא הגבלת תקציב - רוצו על זה.
X1 yoga - מחשב מתקפל, האהוב עלי ביותר, שבר את סדרת הThinkPad השחורה והקודרת,
עם צבע אפור מטאלי ועיצוב די מרשים. מגיע עם עט מובנה, ומתאים לעסקיים חובבי פיצ'רים.
כל הדגמים מסך מגע, ויחסית (יחסית, יחסית) כבדים מן הcarbon. בעוד שהאחרון שוקל כ1.1KG, הם שוקלים לערך 1.35.
גם הסדרה הזו עברה מבחני עמידות צבאיים ומגיעה עם סוללה לא רעה בכלל. מחיר - 7K-11K
X1 titanum - לא נתקלתי פנים אל פנים, אבל הבנתי שהוא בערך כמו הקרבון, רק מטיטניום...
X1 extreme - מזכיר את הP1, אבל אפילו יותר משוגע... ביצועים פסיכיים תחת מעטה שחור תמים
(באמת פסיכיים - עד 64GB RAM, i9-H, Nvidia RTX, 4TB ssd, בקיצור לא משהו שyoga ירצו להיתקל בו בסימטה חשוכה) בגודל 16" ובמשקל 1.88KG.
המחיר - הרבה.(משכנתא תספיק, ראיתי דגם באתר הרישמי ב7K - דולר! )
וכמעט שכחתי -- X12 Detachable - הדגם הנתיק, באבחת רגע ישאיר את המקלדת מאחוריו ויפתח בקריירה עצמאית בתור טאבלט (ווינדוס) די מוצלח (ודי כבד). הגודל - "12. מחיר: ??
ThinkPad T - סדרה עסקית מעולה ופופולארית. משעממת מבחינה עיצובית, אך עושה היטב את העבודה.
עמוסה בחיבורים ועמידה בכל מצב אפשרי. מומלץ (לעניות דעתי) למתכנתים שלא צריכים ביצועים חריגים. לכאלה שכן, ולגרפיקאים ( ) יש את סדרת P.
ThinkPad P - סדרה עתירת ביצועים. כרטיסי מסך (Xeon ו-RTX משמשים בערבוביה), זיכרון פנימי, מודם סלולארי, חיבורים בשפע. מ"14 עד "17, בעובי די בולט ובמשקל תואם (3.7KG).
מחירים: 6K - 15K.
thinkpad E - הסדרה הזולה והמשעממת. סוס עבודה שלא יאמר נואש אבל גם לא ינסה לכבוש את ליבכם.
מחיר: 3.5K - 5K. מומלץ למי שמקליד הרבה או לאימהות עם 3+ .
thinkpad L - סדרה די דומה, קצת יותר ביצועים.. מחיר: ??YOGA - הסדרה היוקרתית של לנובו, למשתמשים ביתיים (במילים אחרות - יותר לצרכני תוכן מאשר ליוצרי תוכן). הרוב מגע, אפילו עם עט, וחלק מתקפל.
הדגמים העיקריים - מהטוב ביותר ומטה. שימו לב - יש גם שמות לוואי כמו silm, ו-pro המשדרגים את המחיר (בעיקר) והמחשב.
YOGA 9i (14", 15") - היקר יותר, רמקולים מעולים, תצוגה נהדרת ואחלה עיצוב. מחיר 5.5K-8.5K
YOGA 7i (14",15", 16") - מצוין ג"כ, בדגמי הבסיס די דומים (ה7 וה9) .
יש דגם די נחמד וקל שמתהדר בייצור מסיבי פחמן בשם המאוד מקורי i7 carbon. מחיר: 4.5K-8K
YOGA 6 - עיצוב פחות נוצץ, פחות אפשרויות, אבל עדיין חתיך וכיפי... מגיע רק בתצוגת "13. מחיר: 4K-5.5K.IdeaPad - משתמשים ביתיים (מי אמר מורים? אני לא אמרתי מורים) ושאר שימושים דלי תקציב.
הIdeaPad מחולק לכמה סדרות מ1 עד 9 (ללא מספרים זוגיים ח"ו). החלוקה מעידה על עליה באיכות ובמחיר ומאידך ירידה במשקל.
הדגם הפופולארי הוא - 3. המחירים החל מאלף ומשהו (לIdeaPad1 עם 4GB ומעבד Pentium) עבור ב3 אלף (IdeaPad3 עם 8gb ומעבד i5) עד ל7 א' (לדגמי הגיימינג).
יש גם מתקפל! הIdeaPad Flex הוא המתקפל הפשוט של לנובו. די חמוד, ולא מומלץ. הבטריה חלשה, מרעיש ומתחמם מהר.
יש גם slim, ו-gaming. שמביאים עוד כמה שיפורים לזירה.
זהו בגדול. על thinkbook אין לי מה להגיד חוץ מזה שהוא מיועד לסטודנטים ועסקים קטנים. אה, וגם יש לו דגם מוזר עם מסך מאחורה (ועוד אחד עם מסך ליד המקלדת).נראה שלנובו מדרגת את T מעל X
https://www.lenovo.com/us/en/faqs/laptop-faqs/best-thinkpad-for-you/ -
@A0533057932 כתב בהמלצה | המלצות לסדרות מחשבים:
סדרה L לפי מה שהרגשתי חלשה יותר פיזית מE אבל ניתנת לשדרוג
E הרגישה לי כיותר עמידה פיזית
היא בנויה יותר מבוצראת L אני לא מכיר, רק מרחוק.
ב E יש לי ניסיון ולא לטובה.
המטען שלהם הולך מהר (לא קשור כ"כ),
הלוח אם הלך ... -
נראה שלנובו מדרגת את T מעל X
אתה צודק חלקית. לנובו קוראת לסדרת T סדרת הדגל למשתמשים עסקיים.
אבל אין הכוונה שהם יותר מוצלחים, אלא יותר פופולאריים (בדיוק כמו שמעבדי core הם מעבדי הדגל של אינטל, למרות שאינטל מייצרת מעבדים חזקים יותר, כמו Xeon).
כשכתבתי "סדרת הדגל של לנובו" על סדרת X, התכוונתי מבחינת איכות, ביצועים ומחיר.
כל אחד שהחזיק אי פעם את המחשבים הנ"ל יכול לספר על כך. -
@GIGA כתב בהמלצה | המלצות לסדרות מחשבים:
נראה שלנובו מדרגת את T מעל X
אתה צודק חלקית. לנובו קוראת לסדרת T סדרת הדגל למשתמשים עסקיים.
אבל אין הכוונה שהם יותר מוצלחים, אלא יותר פופולאריים (בדיוק כמו שמעבדי core הם מעבדי הדגל של אינטל, למרות שאינטל מייצרת מעבדים חזקים יותר, כמו Xeon).
כשכתבתי "סדרת הדגל של לנובו" על סדרת X, התכוונתי מבחינת איכות, ביצועים ומחיר.
כל אחד שהחזיק אי פעם את המחשבים הנ"ל יכול לספר על כך.גם מבחינת חוזק,
יש לי חבר שעדיין משתמש ב-X1 [2001!]
יש לי חברים גם עם X3 ו-X 4 בקיצור אורך חיים טמורף!!! -
@GIGA קודם כל תודה רבה על המדריך המושקע, אין מילים!
ב- רציתי להאיר משהו קטן לאנשים שכמוני עם חור בכיס ומחפשים משהו זול ולא צריכים ביצועים
אז מי שכמוני שיפתח ת'ספוילר, אחרת אין לו מה להיכנסאני כבר תקופה עובר על יד 2 ועוד פלטפורמות וקונה מחשבים - ונהנה
סידרת IdeaPad של לנובו לדעתי הכי טובה למחפשים עד 300 - 400
סידרת IdeaPad יוצרה עם המבנה הכי יפה לדעתי לצרכני תוכן עם מבנה חלק ונקי וכיון שכך מקבלים תמורת 300 שקל משהו שנראה טוב ולא איזה שמאט'ה של ThinkPad
אני קניתי כבר 3 מחשבים 1 מדגם IdeaPad 100 או 120 עם מסך של 17 אינצ בערך, במחיר 150 ש"ח איטי אז שמתי עליו ווינדוס לייט
וכן IdeaPad 330 עם מסך קצת סדוק i5 8gb ram ב 280
ועוד לנובו - נראה לי IdeaPad לא יודע איזה, מסך 17 אינצ' מעבד AMD E2-9000 2C+2G 4gb ram במחיר 300 שח
וכמובן כולם עם מטען בטריה נראים מיליון דולר (שזה יותר חשוב לי מהאיכות) והכל שלם (חוץ מההוא עם המסך)
אני חושב שזה מחירים ששווים לכל נפש, תחפשו את הזדמנויות האלו