בירור | היתר השימוש בקוד הפתוח של Google llc
-
שלום,
מישהו יודע האם לפי כללי רשיון של גוגל לקוד הפתוח שלה [Apache License] במערכת ההפעלה Android אני יכול לתבוע זכות קנינית על רום שפיתחתי?
והאם אני יכול לדרוש עליו זכות קנינית כחוק?
[אני שואל מבחינה חוקית, כי מבחינה הלכתית, בלי לפתוח פה נושא של פורום לתורה, פשיטא לי שזה שייך למפתח...]
בלי קשר, אני אינני שואב גרסאות, ויודע אני שגם אם אינו גזל, ודאי זוהי מידת סדום, שאלתי הייתה על הכיוון ההפוך האם לי יש זכות תביעה על הגרסאות שלי!!!
|| @מישהו12 ? || -
@אליר325000 לפי מה שנראה לי, יכול להיות מאוד שמערכת האנדרואיד שיש לפיקסל או לגלקסי או לשיאומי ורדמי מוגנות ומעוגנות בחוק זכויות יוצרים (עד כמה שיש על הקוד פתוח זכויות יוצרים כמובן)
אך אם אתה או כל מפתח גרסה לשיאומי מקשים יגיע אלי ויטען לי שהוא יכול לתבוע את מי שיפיץ את הגרסה שלו אני ירים את האגודל שלי ויניח אותו על האף בתנועה המוכרת לכולנו
ואני יסביר למה:
לפני שאתה תובע מישהו אתה צריך להוכיח בעלות או הכרה רישמית מטעם מישהו משפטי שהדבר הזה באמת שלך ויש לך עליו זכויות יוצרים
מה שאין לכל בעל גרסהא' כיוון שהדבר נעשה באופן פיראטי (שעל זה הוא עלול למצוא את עצמו בחקירה נגדית של מס הכנסה) ללא רישום כל שהם
ב' כאשר צורב את גרסתו לכל המרבה במחיר ואינו מחתים על תנאי שימוש כל שהם הרי הוא מאבד את הזכויות הבסיסיות שיכלו להיות לו
ג' כיוון שהוא עצמו לא קנה רשיון לתמכר את הצלילים הנוספים שהוא הכניס (לא נראה לי שסמט הסכים שהשיר סיני סיני שלו יתומכר ללא כל תגמול)
ד' מסתבר שבכדי לתמכר גרסה באופן מסחרי יש צורך לקבל מגוגל עוד רישיון על הגופנים רקעים וכד'
וכאן זה לא הסוף, רק ניסיתי להסביר את הבירוקרטיה המשפטית בשני מילים
לסיכום: לסתם אנ"ש על פי חוק לא חל קניין רוחני על גרסה שלו ואין לך מה לסמוך על תביעה בבית משפט, כי בקושי אתה תצא משם בשן ועין (מס זכויות יוצרים וכולי)
כל זה נכתב על פי דעתי וכמובן תשאל עורך דין מוסמך לפני ביצוע פעולה...