בקשת מידע | חוות דעת לפני רכישת מחשב
-
@Android-0 זה וודאי לא יהיה איטי ויעבוד חלק כי המעבד שלו מאוד חזק, אך המסך גרוע, ומסתבך שהסוללה ושאר הדברים כמו הרמקולים גם כן, תלוי בצרכים שלך. בשביל זום וציאט, אוליי שווה להשקיע במחשב עם מעבד פחות חזק ושאר הדברים יותר איכותים, ובפרט המסך והסוללה.
-
@Android-0 בנוגע למעבד, יש לי מעבד כזה שאני משתמשת בו לתוכנות גרפיות והוא די לא שורד, אבל עבור הצרכים שלך זה נראה לי מעולה
בנוסף, לדעתי המחיר הוא אטרקטיבי ביותר למחשב עם מערכת הפעלה מובנית ומעבד שכזה, לדעתי המסך הוא לא כזה גרוע-הרזולוצייה באיכות סטנדרטית אפילו נושקת לטובה
אך יכול להיות שהסוללה לא "הכי"..
בכל אופן יכול להיות שזה שווה את זה. -
@elie1105 כתב בבקשת מידע | חוות דעת לפני רכישת מחשב:
@Android-0 זה וודאי לא יהיה איטי ויעבוד חלק כי המעבד שלו מאוד חזק, אך המסך גרוע, ומסתבך שהסוללה ושאר הדברים כמו הרמקולים גם כן, תלוי בצרכים שלך. בשביל זום וציאט, אוליי שווה להשקיע במחשב עם מעבד פחות חזק ושאר הדברים יותר איכותים, ובפרט המסך והסוללה.
לדעתי אתה קצת מגזים
בסך הכל מחשב בסיסי
רזולוציה 1080 פאנל IPS
מעבד טוב -
@nte @MALLI
זה מסך הכי סנטדרטי בשוק, למה לקחת מעבד כזה חזק וכל השאר בסיסי ביותר, הוא לא יראה הבדל, הוא צריך מחשב רק ליישומים פשוטים.
@Android-0
עם זה למשל, תהנה הרבה יותר : https://ksp.co.il/web/item/229379
יש לו מסך OLED, צבעים עמוקים, חסרוני ביותר בבחינת הסוללה. נראה לי הרבה יותר מתאים לצרכים שלו, מסתבך גם שכל שאר הדברים הרבה יותר איכותים (רמקולים וכו.) וגם מסתבך שעושה הרבה פחות רעש.
רק, לא מותקן מערכת הפעלה, וצריך להתקין ווינדוס לבד, אני ממליץ לקנות אותו כאן בשביל כ-35 ש"ח -
@nte @MALLI
זה מסך הכי סנטדרטי בשוק, למה לקחת מעבד כזה חזק וכל השאר בסיסי ביותר, הוא לא יראה הבדל, הוא צריך מחשב רק ליישומים פשוטים.
@Android-0
יש לו מסך OLED, צבעים עמוקים, חסרוני ביותר בבחינת הסוללה. נראה לי הרבה יותר מתאים לצרכים שלו, מסתבך גם שכל שאר הדברים הרבה יותר איכותים (רמקולים וכו.) וגם מסתבך שעושה הרבה פחות רעש.אבל האחריות של אסוס...
בכל אופן זה שיש משהו טוב יותר (אולי) זה לא אומר שהוא גרוע -
@nte כתב בבקשת מידע | חוות דעת לפני רכישת מחשב:
@nte @MALLI
@Android-0
יש לו מסך OLED, צבעים עמוקים, חסרוני ביותר בבחינת הסוללה. נראה לי הרבה יותר מתאים לצרכים שלו, מסתבך גם שכל שאר הדברים הרבה יותר איכותים (רמקולים וכו.) וגם מסתבך שעושה הרבה פחות רעש.אבל האחריות של אסוס...
בכל אופן זה שיש משהו טוב יותר (אולי) זה לא אומר שהוא גרועבלי לבדוק בסקירה, רק מפרט טכני של התצוגה :
14.0"
FHD (1920x1080) Resolution = סטנדרט של היום, רק הזולים ביותר אין להם FULL HD
IPS Panel = סנדרטי ביותר
250 nits Brightness = שווה לא תראה כלום בחוץ וגם בפנים לא צריך להיות במקום בהיר מידי, ואין פחות בשוק
Anti-glare Surface = סנדרטי ביותר ולא אומר כלום
16:9 Aspect Ratio = סנדרטי ביותר
800:1 Contrast Ratio = שווה צבעים בכלל לא עמוקים, מ-1200 מתחיל להיות טוב (בתשפ"ג, לא לפני 10 שנים שזה היה 400)
170° Viewing Angle = זה טובעכשיו האסוס :
FHD (1920x1080) Resolution
OLED HDR PANEL = מהטובים ביותר שיש בשוק
600nits HDR peak brightness = תראה אפילו כשהשמש ישר על המסך
Contrast Ratio 1,000,000:1 = צבעים עמוקים ביותר -
@mdy כתב בבקשת מידע | חוות דעת לפני רכישת מחשב:
אם קונים בסכום כזה... הייתי הולך על זה חדש.
או על זה שהוא מחשב מחודש אבל ברמה מאד גבוהה עם אחריות לשנתייםדעתי שמחשב שמתהפך, לא קונים פחות מ-4000 או 5000 ₪, כי אם לא, אין לך לא מחשב טוב ולא טאבלט טובה, בד"כ בסגנון מחירים של ה-2000 ₪, הסוללה היא על הפנים, המסך לא וואוו, והמכשיר כבד מידי כדי שתוכל להשתמש בו כטאבלט. נמצא שאחרי יומיים, אתה משתמש בו רק כמחשב נייד קלאסי והייתה יכול לקנות מחשב הרבה יותר טוב כמו האסוס שציינתי, וחוץ מזה, ווינדוס על טאבלט זה עדיין לא אנדרואיד ובכלל לא מתקרב לאייפד.
מי שרוצה טאבלט, כרגע שיקנה טאבלט, יש את בסמסונג S7 FE מאוד טובה שלא יקרה מידי (בערך 1800₪) , או הלנובו P11 פרו עם מסך OLED ועולה בערך 1200 ₪. יש להן מצב עבודה שמאפשר שימוש גם כן עם תרקפד ומקלדת. (של סמסונג הרבה יותר טוב) אבל צריך להבין שזה בנוסף, לא כשימוש עיקרי, מה שאין כן נייד שמתהפך או טאבלט ווינדוס, שהשימוש העקרי זה עם תרקפד ומקלדת וגם אפשר להשתמש בהם כטאבלט.
טאבלט ווינדוס יהיו טובים כשהמעבידים ARM יתחילו לתמוך בצורה יותר טובה בתוכנות x64 כמו אפל עם ה-M1, ואז נוכל להנות ממוצרים מאוד איכותיים כמו זה https://www.mi.com/en/product/xiaomi-book-s-12-4/ (שאגב לדעתי זה הרבה יותר טוב מאשר מחשב שמתהפך)