בירור | תכנות שבב פשוט
-
@EMG תחפש בגוגל על HDL שפה לאיפיון חומרה.
וצריך לפני כן להכיר את הנושא של שערים לוגיים.
אם אתה רוצה להבין את העניין לעומק יותר תחפש את הקורס מנאנד לטטריס [זה לא משהו שאפשר ללמוד 'על רגל אחת' לפי מה שבדקתי פעם].עריכה: יתכן שעבור מה שאתה מחפש לא צריך את זה. זה בשביל להבין את כל הנושא מהשורש ממש.
-
@EMG אני רואה שכבר הסתדרת.
אבל תגובה כללית בקשר ללימוד התיכנות, אני חושב שבכל סוגי התיכנות אפשר לגשת ישירות לענין ע"י שעוברים על דברים מוכנים שאחרים יצרו. ברור שצריך ללמוד קצת את הבסיס, אבל לאחר מכן אפשר להתחיל ישר לשנות בעדינות דברים מוכנים, ולא צריך ללמוד כיצד ליצור מאפס... ככה מנסיון שלי [בדברים אחרים]. אני טועה? -
@מושיקו-2000 @אני-אני-1 @שקוע-בלימוד-0 מעונין למצוא מוצר זול עם הדרכה להתנסות
תודה רבה על התגובות המהירות לא ציפיתי כזה מהר
אין על חברי מתמחים טופ ! -
@EMG
תתחיל עם PI PICO (עולה כ25 ש"ח)
הדרכה עליו תוכל למצא כאן (מחולק ל3 מדריכים קצרים)
אחה"כ תוכל לעשות על דברים מורכבים יותר כמו רספברי פיי -
@גגגג כתב בבירור | תכנות שבב פשוט:
אז זה תחום ענק (תחום שהוא באמת ענק)שנקרא '' ארדואינו -Arduino'
נראה לי @אלישי מבין בעולם הזה
-
-
@EMG כמו שכתבו לפני, יש כמה דרכים לכתוב ולהתעסק עם זה.
אני אישית עובד עם ארדואינו, שהמעלה שלו הוא שיש לו תמיכה רחבה ביותר ועשרות ספריות, חשבתי לפתוח על הנושא הזה קטגוריה ייעודית, אבל בינתיים הדבר לא יצא לפועל.
בכל אופן אני ממליץ לך להתחיל עם ארדואינו, לקנות צ'יפ לזה באלי אקספרס, ולשחק עם זה, זה זול וניתן לבנות עם זה הכל, זה נכתב בשפת C או ++C ואין מידי הרבה מה ללמוד מזה, מכיוון וכאמור יש ספריות מוכנות על כל צ'יפ שתחבר אליו, ומקסימום יידרש ממך לשנות במקצת קוד כתוב, דבר שלא מסובך כלל. -
@EMG תתחיל עם ארדואינו אונו, יש ערכה מלאה למתחילים שזה הכי מומלץ, כי ככה לא תתחיל לחפש מנועים בקרים או חלקים אחרים כשתראה הדרכות על כך באינטרנט.
תוכל גם לחפש באלי אקספרס את "arduino uno starter kit" ולקנות מה שנראה מתאים לך.
זה עולם ומלואו, ומעניין במיוחד.
אבל אם תרצה לקנות רק את הלוח של ארדואינו אונו לבד, תלך על זה. -
@אלישי הבעיה בארדואינו שאין לו כמעט ראם,
קיים שבב עם 4 או 8 ראם ואחסון בהתאם? (האמת שאפילו 1 - 2 יספיק)
עוד משהו יש שבב שאפשר לתכנת ב java או c# ? (כי אאל"ט זכור לי שב c/c++ צריך לנהל את הזיכרון , במחשבה שנייה אל יודע איך עובד בארדואינו)