מדריך | איך להפוך כל מכשיר חשמלי בבית ל''חכם'' (אפליקציה חדשה של גוגל)
-
בשנת 2019 השיקה גוגל אפליקציית תמלול בזמן אמת, שאפילו פועלת בעברית ומספקת תוצאות מרשימות במיוחד, וכעת היא משתדרגת עם פיצ׳ר חדש ומעניין שיכול להפוך כל מכשיר בבית שלכם לקצת יותר חכם.
זיהוי הצלילים משתדרג
אפליקציית התמלול של גוגל, Live Transcribe, פותחה בראש ובראשונה לאנשים חירשים או בעלי כבדות שמיעה, אבל כבר מיום חשיפתה נראה שהפוטנציאל שלה ממש לא נגמר שם. מהר מאוד היה ברור ש-Live Transcribe יכול להועיל פחות או יותר לכל סוגי המשתמשים והמשתמשות, והאפליקציה השתדרגה עם עוד כמה פיצ׳רים די מגניבים כמו זיהוי ודיווח על רעשים כמו צפצוף של גלאי עשן, סירנות, בכי תינוק ומים נוזלים. עכשיו הפיצ׳ר הזה הופך לקצת יותר אישי. באמצעות פיצ׳ר חדש בשם Custom Sounds, שלדברי גוגל פותח בשיתוף עם קהילת החירשים ומוגבלי השמיעה, כל המשתמשים יכולים להקליט צלילים ספציפיים באורך של עד 20 שניות מהבית שלהם, לתת לה שם, ובפעם הבאה שהצליל הזה יושמע בבית שלכם, אתם תקבלו התראה לסמארטפון או אפילו לשעון החכם שלכם. כך למשל, אתם יכולים לקחת את מכונת הכביסה בת העשור שלכם, להקליט את צליל סיום התוכנית שלה, ולקבל התראה כשהיא מסיימת את העבודה – בלי שאתם צריכים לרכוש מכונת כביסה שמתחברת ב-Wi-Fi לרשת הביתית כדי לשלוח לכם התראות.בגוגל לחלוטין לא מסתירים את העובדה שמדובר בפיצ׳ר שיכול להועיל לפחות או יותר כולם, ומסבירים שגם משתמשים שלא סובלים ממגבלות כלשהן, יכולים להיעזר בו למשל כשהם משתמשים באוזניות מבטלות רעשים או נמצאים בחדר אחר ואפילו בגינה (בהנחה שיש לכם שעון חכם תומך Wear OS, כמובן). בנוסף, תוכלו להשתמש באפליקציה ולראות Timeline של הרעשים שהאפליקציה זיהתה במהלך היום. לטענת גוגל, כל פעילות הניטור של Live Trascribe, כולל הפיצ׳ר החדש, מתבצעות על גבי המכשיר עצמו וזמינות גם כאשר אתם ללא כל רשת נתונים.
להתקנת האפליקציה
גוגל פלי
להורדה משרת הפורום (APK)סרטון (אני לא יודע אם אפשר להטמיע סרטונים בפורום אז אני אנסה)
עריכה:מסתבר שאי אפשר (אם מישהו יודע אשמח אם יעדכן אותי)קישור
https://youtu.be/lwnO0yfHmNAמקורות:
גיק טיים
גוגל פלי
יוטיוב -
@שמעון-חבצלת לא אמרתי שהיא שומעת שאתה לא בבית אבל נגיד שיש לך שעון חכם והטלפון מונח בסלון והמדיח משמיע צליל שהוא סיים אז זה שולח לך התראה לשעון
(כן,אני יודע שהכותרת נשמעת קצת קליקבייט)@שמואל-ש כתב במדריך | איך להפוך כל מכשיר חשמלי בבית ל''חכם'' (אפליקציה חדשה של גוגל):
יש קישור ל-API שלהם? (או למקור)
אין לי מושג