מדריך | מכונת כביסה תקלות פרק ז' - מכונת כביסה שרועדת חזק, זזה ורוקדת בפעולתה
-
מה נעשה כאשר מכונת הכביסה מתחלה לעשות יותר מידי תנועות ותזוזות בפעולתה:
א. דבר ראשון יש לוודא שלא שמנו בגדים סופגי מים במיוחד (שמיכת נוצות , הרבה מגבות וכדומה) דבר זה עלול להפר את האיזון של משקל המכונה ולגרום לבלאגן.
אם לא זה המקרה -
ב. כשהמכונה לא בפעולה ננסה לנדנד באופן ידני את המכונה לכיוונים שונים אם המכונה מתנדנדת לכיוון מסוים - צריך לסובב את הרגליות .
האמת שנתן לפתור את הבעיה באופן פחות מקצועי - להניח מתחת לרגלית הקצרה חתיכת גומי לדוגמה חתיכה מקופלת של פנימית של אופניים וכדומה, אבל הנה הכיוונון המקצועי יותר.
בסמוך לרגל ישנו בדרך כלל אום שניתן לסובב באמצעות פלייר פטנט, מפתח שוודי וכדומה, סיבוב שמאלה יאריך את הרגל, וסיבוב ימינה יקצר.
יש חברות שממליצות לבדוק עם פלס אחרי הכיוונון, שייך יותר במכונות חדשות שעוד לא התעקמו... הנה קטע ממדריך LG.
ברגלית של מכונות רבות ישנו אום נוסף לאבטחה, אחרי שפותחים את הרגלית ומאריכים אותה (סיבוב האום התחתון לשמאל) יש לסובב בכיוון סגירה את אום האבטחה. (סיבוב לכיוון הנגדי) עד שהאום הזה יצמד לגוף מכונת הכביסה.
הנה תמונת רגלית של LG.
מסומן הכיוון להארכה, לקיצור יש לסובב הפוך, לפני קיצור יש לסובב את בורג האבטחה כלפי מטה, לסובב את הרגלית לקיצור, וכשהחלטנו שקיצרנו מספיק - לסובב את אום האבטחה מחדש כלפי מעלה עד שיצמד לגוף המכונה לצורך אבטחה.ג. אם בבדיקה באופן ידני עולה שהמכונה יציבה כנראה שצריך להחליף את הבולמים.
מהם הבולמים?
מכיון שהתוף במכונה מסתובב במהירות גבוהה והמכונה עלולה בגלל משקל הבגדים להתעופף לכל מיני כיוונים לא רצויים, יצרו היצרנים מערכת להרגעת הרוחות - מלמעלה מחזיקים את הדוד שני קפיצים, ומלמטה תומכים את הדוד מספר בולמים שמרגיעים את התנועות.
הבולמים מחוברים לתחתית הדוד ולמעטפת המכונה באמצעות יתדות.
הנה תמונה של בולם
את הבולם הזה הוצאתי מהLG שלי לפני שבועיים בגלל אותה בעיה בדיוק...האמת שהמכונה שלי שוב התחילה לרעוד היום, ולא הבנתי מדוע, כעת כשבאתי לצלם לצורך הפוסט בתוך המכונה, הבנתי מה הסיבה, יתד אחת יצאה החוצה ממקומה, כנראה לא הכנסתי אותה טוב... תודה לה' שסיבב את הדברים כך שאגלה במהירות את התקלה .
אז הנה תמונה של היתד הסוררת כשהיא בחוץ
והנה בולם מחובר במקומו עם שתי היתדות
בשביל לשלוף את היתד מהבולם צריך ללחוץ עם האצבעות או עם פלייר על הקליפס הבולט שביתד ולדחוף את הצד החד שבו אל מחוץ לבולם באמצעות איזה משטח קשיח. (אני משתמש בצד של פטיש או בצד של פלייר.)
במכונות מסוימות התחתית של המכונה פתוחה ובחלקן היא סגורה (כמו שרואים בתמונה לעיל), ולצורך ההחלפה מומלץ לפתוח את כל התחתית.
ישנם דגמים של חברות מסוימות שאי אפשר ידנית לפרק את הבולם מהדוד. (ראיתי בדגם של בוש) @106 הפנה אותי לאיזה שייגץ שילמד אותנו מה לעשות, אפשר גם להסתכל כאן. קודחים חור ( 13 מ"מ ) בתופסן העליון של הבולם. 106 מעיד שאצלו בבית עשו זאת, נצרך מקדח ארוך אחרת העניין מסתבך... מכל מקום מכונת הכביסה שלו חזרה לאיתנה. תודה רבה שהחכמתנו!
כאשר מוציאים את הבולמים צריך להשכיב את המכונה ,במקום להוציא את כולם ביחד, מומלץ קודם לפרק רק אחד כדי שתהיה דוגמא להראות בחנות , בשביל פרוק של אחד אין צורך להשכיב אלא ניתן לעשות זאת בדרך כלל מהגב של המכונה, מבלי להשכיב, לפרק את הבולם שהכי קרוב אליך, ללכת לקנות את כל הבולמים ( בחלק מהדגמים יש שלוש, יש כאלה עם ארבע ויש מעט עם שתיים ) ואז כשחזרנו הביתה עם כל הבולמים להשכיב את המכונה ולהחליף את כולם.
הגיוני שאסור להעמיד את המכונה כאשר באחד מהצדדים חסרים כל הבולמים של אותו צד, וודאי שלא אם הוסרו כל הבולמים מכל הצדדים, אני משער שעלול להיגרם מכך נזק לקפיצים שתופסים את הדוד מלמעלה.אחרי שהוצאנו בולם איך בודקים אותו? הבולם אמור להיות דורש מאמץ לפתיחה וסגירה, אם הוא נסגר ונפתח בקלות, או לא נסגר ונפתח בכלל - צריך להחליפו. מספיק בולם אחד בעייתי לגרום למכונה לרקוד. אני בכל מקרה העדפתי להחליף את כולם, למרות שרק אחד מהם היה בעייתי ממש.
בשביל להכניס את היתד לבולם צריך פשוט לדחוף אותו והוא יתפס, לפעמים נצרך כוח ושימוש במשטח קשה.ד. אם הרעידות לא מוגזמות ניתן לשים דבר מה כבד על המכונה, מייבש לדוגמא, אבל זה פותר את הבעיה רק באופן חיצוני , לא כל המכונה תזוז, אבל בפנוכו הדוד ירקוד, ואני משער שזה לא מיטיב איתו.
אז בהצלחה רבה!
-
-
-
-