בירור | כמה עומס ניתן לשים על שקע אחד?
-
@יצחק-e כתב בבירור | כמה עומס ניתן לשים על שקע אחד?:
@אהרן כל מה שכתבו לפניי נכון מאוד בתיאוריה אבל בפרקטיקה אם הבית שלך נבנה לפני 20 שנה ומעלה (בערך) מסתבר שיש עוד שקעים בבית מחוברים לאותו קו (יכול להיות גם בבתים חדשים אבל קורה פחות) אז אתה צריך להוריד את המפסק בלוח שמכבה את השקע הזה ולראות מה עוד נכבה ועל הדרך תראה כמה המפסק
ודרך אגב אם המפצל מחובר למשהו קבוע כגון שולחן או רהיט אחר אין שום בעיה בזה שזה כבל מאריךהC10 זה אומר 10 אמפר? יש לי חלק 10 חלק 16 ואפילו 20 ו25, אני צריך לבדוק מה שייך לזה.
-
@רפאל-0 כתב בבירור | כמה עומס ניתן לשים על שקע אחד?:
וזה ה C שיש על המפסק.
ה C שיש על המפסק זה סוג המפסק ז"א בכמה עומס יתר הוא מנתק וסוג C זה הסטנטרטי והנפוץ ביותר.
ועיין מאמ"ת המכלול -
@אהרן כתב בבירור | כמה עומס ניתן לשים על שקע אחד?:
@יצחק-e כתב בבירור | כמה עומס ניתן לשים על שקע אחד?:
@אהרן כל מה שכתבו לפניי נכון מאוד בתיאוריה אבל בפרקטיקה אם הבית שלך נבנה לפני 20 שנה ומעלה (בערך) מסתבר שיש עוד שקעים בבית מחוברים לאותו קו (יכול להיות גם בבתים חדשים אבל קורה פחות) אז אתה צריך להוריד את המפסק בלוח שמכבה את השקע הזה ולראות מה עוד נכבה ועל הדרך תראה כמה המפסק
ודרך אגב אם המפצל מחובר למשהו קבוע כגון שולחן או רהיט אחר אין שום בעיה בזה שזה כבל מאריךהC10 זה אומר 10 אמפר? יש לי חלק 10 חלק 16 ואפילו 20 ו25, אני צריך לבדוק מה שייך לזה.
אלה של ה10 זה תאורה.
של ה16 זה שקע כח
20 זה למזגן מרכזי אולי... או משהו עם עומס גבוה.
וה25 זה בדרך כלל הראשי תלוי בכמות החיבורים
כי זה גם 40. -
@אלוף-העולם-1 25 זה הזנה ראשית שהיה נפוץ.
היום ב(עיקר ב)גלל הרכבים החשמליים, שעמדות ההטענה שלהם הצם צרכנים שאין להם מתחרים, ומתוך הנחה שבעתיד כל משפחה תחזיק שני כאלו, כדי לאפשר לשני הרכבים להיטען בו זמנית הגדילו את ההזנה הראשית ל 40A. וכבר יש יותר. -
@אלוף-העולם-1 25 זה הזנה ראשית שהיה נפוץ.
היום ב(עיקר ב)גלל הרכבים החשמליים, שעמדות ההטענה שלהם הצם צרכנים שאין להם מתחרים, ומתוך הנחה שבעתיד כל משפחה תחזיק שני כאלו, כדי לאפשר לשני הרכבים להיטען בו זמנית הגדילו את ההזנה הראשית ל 40A. וכבר יש יותר.בדיוק.
-
כ"ס הוא בערך 750W (קצת פחות). וזה במצב של צריכה מרבית, שזה בתחילת פעולת המדחס במצב שאתה רוצה הכי קר/חם. בשאר הזמן הוא צורך הרבה פחות
כ"ס 1 לוקח בערך 600W לשניה בשימוש רגיל (מזגן תדיראן) כנ"ל 2 כ"ס לוקח בסביבות 1200W לשניה
-
קופץ על הנושא הזה.
כשאני מדליק את התנור שלי בחום גבוהה ושני התנורים דולקים, החשמל בבית נופל.
ולכן אני מעביר את התנור (ע"י חוט מאריך) לשקע אחר ששם זה לא נופל.
רציתי לשאול את המבינים כאן, מה יכול להיות הבעיה, שבשקע אחד זה נופל ובשקע שני (ממש ליד) זה כן טוב, והאם אפשר "להוסיף חשמל" לשקע קיים, כי אני רוצה עכשיו להוסיף על השקע הזה גם מדיח כלים.
ובהזדמנות זו אשאל אם אכן מותר לחבר לשקע אחד (ע"י מפצל) גם תנור וגם מדיח כלים.
תודה רבה מראש לכל העונים ושבוע טוב
@שטיגליץ @רפאל-0 @אלוף-העולם-1 -
@לבלוב לא ברור אם יש לך דו תאי, או שני תנורים נפרדים.
באופן כללי, אם אתה מדבר על שני תנורים נפרדים - הסיבה פשוטה כי אתה מעמיס על הפקק, ולכן פיצול לשני שקעים (אם הם על שני פיוזים) מוריד את העומס מהפיוז.
אם אתה מדבר על תנור אחד - כנראה שהפקק שלו מזייף או חלש יותר מהפקק של השקע הרחוק יותר (כמובן אם הם על שני פקקים נפרדים).
לגבי התנור והמדיח - השאלה מה ההספק שלהם (בשיא), לא מכיר כלל אצבע, יבואו היודעים...
באופן כללי לא מומלץ לשים צרכנים כבדים על מפצל (חיצוני), הוא עשוי להיות הרבה פחות איכותי משקע גוויס/ניסקו... -
@dfhzrhree כתב בבירור | כמה עומס ניתן לשים על שקע אחד?:
@לבלוב לא ברור אם יש לך דו תאי, או שני תנורים נפרדים.
באופן כללי, אם אתה מדבר על שני תנורים נפרדים - הסיבה פשוטה כי אתה מעמיס על הפקק, ולכן פיצול לשני שקעים (אם הם על שני פיוזים) מוריד את העומס מהפיוז.
אם אתה מדבר על תנור אחד - כנראה שהפקק שלו מזייף או חלש יותר מהפקק של השקע הרחוק יותר (כמובן אם הם על שני פקקים נפרדים).
לגבי התנור והמדיח - השאלה מה ההספק שלהם (בשיא), לא מכיר כלל אצבע, יבואו היודעים...
באופן כללי לא מומלץ לשים צרכנים כבדים על מפצל (חיצוני), הוא עשוי להיות הרבה פחות איכותי משקע גוויס/ניסקו...תודה רבה על המענה המפורט.
קודם כל לשאלתך מדובר בתנור דו תאי (צודק שלא פירטתי מספיק)
כמו"כ איני יודע מה נקרא פקק מזויף או חלש, ומה אני יכול לעשות כדי לתקן את זה - אשמח להסבר שגם עם הארץ כמוני יבין.
וכן האם יש הבדל בין מפצל חיצוני או שקופסת השקע יהיה לכתחילה של 2 שקעים
ושוב תודה רבה -
@לבלוב
בשמחה.
אם יש לך שני פקקים, שאמורים להיות זהים, אך לא מתנהגים אותו דבר, אחד קופץ בעומס X והשני לא - כנראה שבפקק שקופץ יש בעיה כלשהי, ולזה קראתי 'מזייף', כמונח מושאל כמובן...
אלא אם כן הבעיה היא בשקע עצמו, שכמובן גם זו אופציה.
איך לבדוק/לתקן? אולי להחליף את הפקק/השקע, או להזמין חשמלאי...
לגבי מפצל חיצוני/מובנה - אם שניהם באותה איכות לא אמורה להיות בעיה מיוחדת, מלבד הקטע של המגעים בשקע עצמו, שכמובן עשוי להיות פחות מהודק מחיבור חוטי. השאלה היא מי אמר שזו אותה איכות? ולכן מובנה בקיר/על הטיח כמובן שעדיף. -
@לבלוב כתב בבירור | כמה עומס ניתן לשים על שקע אחד?:
כשאני מדליק את התנור שלי בחום גבוהה ושני התנורים דולקים, החשמל בבית נופל.
ולכן אני מעביר את התנור (ע"י חוט מאריך) לשקע אחר ששם זה לא נופל.
....ובהזדמנות זו אשאל אם אכן מותר לחבר לשקע אחד (ע"י מפצל) גם תנור וגם מדיח כלים.@לבלוב כל מפסק בלוח יכול לתת כמות מסויימת של אנרגיה חשמלית. אפשר לתת את כל האנרגיה לשקע אחד (שקע כח) ואפשר לפצל אותה לכמה צרכנים.
אצלך השקע הראשון הוא לא הצרכן היחיד של המפסק הזה, ויש עוד צרכנים חשמליים על הקו הזה, ולכן הוא קופץ.
השני הוא או שקע כח או שיש צרכנים קטנטנים על הקו.
ולא כדאי שתנור ומדיח יהיו על אותו קו. אלו שני צרכנים כבדים. -
@לבלוב כל מפסק בלוח יכול לתת כמות מסויימת של אנרגיה חשמלית. אפשר לתת את כל האנרגיה לשקע אחד (שקע כח) ואפשר לפצל אותה לכמה צרכנים.
אצלך השקע הראשון הוא לא הצרכן היחיד של המפסק הזה, ויש עוד צרכנים חשמליים על הקו הזה, ולכן הוא קופץ.
השני הוא או שקע כח או שיש צרכנים קטנטנים על הקו.
ולא כדאי שתנור ומדיח יהיו על אותו קו. אלו שני צרכנים כבדים.משום מה הנחתי שהוא כבר בדק ואין עוד צרכנים על המפסק הזה, אבל אתה צודק שהיות והוא לא כתב אחרת - זו האפשרות ההגיונית ביותר.
-
@אלוף-העולם-1 כתב בבירור | כמה עומס ניתן לשים על שקע אחד?:
@לבלוב
פשוט מאד: לכלכ תנור אמור להיות שקע כוח בנפרד...
וברגע שיש עומס יתר על המדה אז הוא מתחמם וההגנה פועלת ולכן הוא קופץ
שקע כוח- הכוונה לחיבור ישיר של השקע ישר למא''ז שבלוח חשמל.אז מה אפשר לעשות כעת שאין שקע כוח באזור הזה (ואני צריך הרי 2 שקעי כוח לתנות ולמדיח)?
הוספת שקע כוח זה לא פרוצדורה שלימה עם קידוחים וכו'?
תודה רבה -
אז מה אפשר לעשות כעת שאין שקע כוח באזור הזה (ואני צריך הרי 2 שקעי כוח לתנות ולמדיח)?
צריך להכין אחד, אין ברירה.
הוספת שקע כוח זה לא פרוצדורה שלימה עם קידוחים וכו'?
לא בהכרח. תלוי מה קורה אצלך ובצינורות שיש בקיר וכו'. אבל בהחלט ייתכן. גם תעלות זה אופציה.
-
הוספת שקע כוח זה לא פרוצדורה שלימה עם קידוחים
אתה יכול לנסות להשחיל חיווט עם סטלבנד יש סיכוי שיעבוד
אפשר רק אפס ופאזה אראקה כבר יש... -
@אהרן כתב בבירור | כמה עומס ניתן לשים על שקע אחד?:
מוכר בטמבור הזהיר אותי שזה יכול לגרום לשריפה ח"ו.
לא מאמין שזה יכול לעשות שריפה מקסימום יקפוץ החשמל אך אל תעשה כלום בלי להתייעץ עם חשמלאי מוסמך רציני אם תעודה