שיתוף | והנה זה בא: הערות ברצף בוורד (בלי הפרדת פיסקאות)
-
@נוכחות בהזדמנות הבאה כדאי להוסיף גם נקודה אחרי האות של ההערה, כפי שמקובל בספרים.
וכן הפקודה האחרונה שנקרא החלפת_רווח_אחד_ברווח_אחד, צריך להיות החלפת שני רווחים ברווח אחד, ולהוסיף רווח בשורה זו .Text = " ", כדי שלא ישארו שני רווחים לפני כל אות של הערה. -
@האדם-החושב כתב בשיתוף | והנה זה בא: הערות ברצף בוורד (בלי הפרדת פיסקאות):
@נוכחות עדיין נותר לי ברשימה מאקרו בשם "עדכון מקטעים לפי סולמיות כולל הערות המפרידות" מה משמעותו , וכן יש דרך להכניס במאקרו שהוא ימחק את הסולמיות?
אם הכוונה שלך היתה לעמודים ריקים שיש בהם רק סולמיות למחוק אותם, יש לי מקרו כזה, אבל אני עדיין לא יכול לשחרר את זה באופן רשמי, כי זה עובד בלי לולאה, צריך ללחוץ על זה כמה פעמים עד שנמחקים כל העמודים הריקים עם הסולמיות.
@מניין כתב בשיתוף | והנה זה בא: הערות ברצף בוורד (בלי הפרדת פיסקאות):
@נוכחות בהזדמנות הבאה כדאי להוסיף גם נקודה אחרי האות של ההערה, כפי שמקובל בספרים.
זאת לא בעיה להוסיף, רק צריך אחרי כל ההחלפות, כי אחרת זה יתקע חלק מהפעולות. מי שהוסיף באופן עצמאי נקודה אחרי כל הערה המקרו לא יעבוד לא במאה אחוז.
וכן הפקודה האחרונה שנקרא החלפת_רווח_אחד_ברווח_אחד, צריך להיות החלפת שני רווחים ברווח אחד, ולהוסיף רווח בשורה זו .Text = " ", כדי שלא ישארו שני רווחים לפני כל אות של הערה.
הפקודה של החלפת רווח ברווח נועדה בשביל להתגבר על הבעיה של רווחים באנגלית שגרמו לבעיות לחלק מהמשתמשים בפורום כאן.
החלפת שני רווחים ברווח אם הייתי עושה את זה מראש זה היה חוסך חלק מהפעולות של התוסף, בעצם עשיתי את זה בכוונה כדי שיהיה משהו רווח הפרדה בין הערה יותר מסתם הפרדה בין מילה למילה, כמו שיש בספרים, למשל כמדומני של "עוז והדר".בשורה התחתונה הגעתי למסקנא שהבעיה הראשית של התוסף הזה שאין ממנו שום הכנסה, ולא שאני מחפש להתעשר, אני פשוט לא יכול להקדיש זמן על חשבון לימודי בשביל התוסף הזה, ואני גם לא מקבל עבודות תכנות בפרטי, מכיון שאני לא מעוניין לעשות אותם על חשבון הלימוד, אבל כל שכן שאני לא יכול להקדיש זמן קבוע בשביל תוסף חינמי. רציתי לעזור למחברי ספרים בשביל העימוד, ולעוד מי שזה יעזור לו, וכמדומני שסיימתי את שליחותי.
אם יש כאן מישהו שרוצה לשלם על התוסף אפילו חמישים ש"ח, ואם יש כאן כמה כאלה, אני יכול לדבר עם מתכנת לטפל בעוד דברים שצריך בשביל התוסף הזה. -
@נוכחות אני מאוד מודה לך על כל הזמן שהקדשת עבור כולנו!
בטוח שזכות הרבים תעמוד לך שיתווסף לך זמנים אחרים ללימודך החשוב.רק אם לא איכפת לך [אם כן אז אל תתייחס ואשמח שאחרים כגון @es0583292679 או @מאקרו יעזרו לי] אני מעלה כאן צילום של מה שיצא אצלי עם 2.7:
יש כאן בעיה [עבורי כמובן]:
א - כתב עילי של אותיות ההערה.
ב - סמיכות להערה הקודמת.
ג - כיון שזה עמוד אחד יצא שכל העמוד קפץ קדימה לעמוד חדש ובעמוד הקודם נהיה:ד - כשאני עובר עם הסמן [עם החיצים] באופן רציף כשהוא מגיע לאות של ההערה הוא הולך פתאום הפוך [כמו באנגלית ובמספרים] יתכן שזה מה שגורם לחוסר ההפרדה בין ההערות [שרצוי שהוא יהיה יןתר מרווח אחד].
אז האמת שאפשר לסדר את כל זה עם כמה החלפות קטנות כל פעם, אבל עדיין יותר קל שזה יהיה מובנה במאקרו כל התיקונים הנ"ל, ועל כן אודה מאוד לכל מי שיוכל לתקן את זה.
עריכה: כעת אני רואה שלאחר החלפה מאנגלית לעברית תוקן העניין של הרווח בין הערה לקודמתה:
-
לא מצאתי את הבאג אצלי, ולא ראיתי את קטע הקוד שגורם אצלך את הבעיה. זה יכול להיות שיש גירסה ישנה שלא נמחקה אצלך.
בינתיים אני מציע שני הצעות:- שתבדוק בקובץ הנורמל שלך ובכל הקבצים המופיעים בויזואל בייסיק, שלא נשארו בהם קטעי קוד ישנים, ואז תדביק. או שתנסה במחשב אחר שעוד לא הכנסת בהם את הקטעים הישנים.
- שעוד משתמשים יודיע מה המצב אצלם.
אם הייתי מוצא את הבאג הייתי מתקן אותו, אבל מה שמצאתי בינתים אחרי הבדיקה, שגירסה 2.7 זה בדיוק גירסה 2.3, ההבדל הוא שנוספו כמה שורות קוד וכמו"כ שנוסף איזה קוד ליד השמות של המקרויים שצריך להסתיר אותם. חוץ מזה זה ההתגלמות של מקרו 2.3.
נ.ב. כעת ממש בדקתי שוב וזה עובד אצלי. בקשר לרווחים אולי יכולה להיות הסיבה שבמחשב שלך הוא במצב אנגלית בזמן הפעלת המקרו. אבל בקשר לכתב עילית אני לא יודע על מה להצביע שיכולה להיות הבעיה אצלך מלבד אם נשארו שיירי קוד ישנים. -
@נוכחות כתב בשיתוף | והנה זה בא: הערות ברצף בוורד (בלי הפרדת פיסקאות):
לא מצאתי את הבאג אצלי, ולא ראיתי את קטע הקוד שגורם אצלך את הבעיה. זה יכול להיות שיש גירסה ישנה שלא נמחקה אצלך.
בינתיים אני מציע שני הצעות:- שתבדוק בקובץ הנורמל שלך ובכל הקבצים המופיעים בויזואל בייסיק, שלא נשארו בהם קטעי קוד ישנים, ואז תדביק. או שתנסה במחשב אחר שעוד לא הכנסת בהם את הקטעים הישנים.
אם הייתי מוצא את הבאג הייתי מתקן אותו, אבל מה שמצאתי בינתים אחרי הבדיקה, שגירסה 2.7 זה בדיוק גירסה 2.3, ההבדל הוא שנוספו כמה שורות קוד וכמו"כ שנוסף איזה קוד ליד השמות של המקרויים שצריך להסתיר אותם. חוץ מזה זה ההתגלמות של מקרו 2.3.
נ.ב. כעת ממש בדקתי שוב וזה עובד אצלי. בקשר לרווחים אולי יכולה להיות הסיבה שבמחשב שלך הוא במצב אנגלית בזמן הפעלת המקרו. אבל בקשר לכתב עילית אני לא יודע על מה להצביע שיכולה להיות הבעיה אצלך מלבד אם נשארו שיירי קוד ישנים.איך אוכל לבדוק זאת בויזואל?
כל פעם כשאני מחליף [גם כאשר אני מחליף חזרה ל2.3 וזה עובד] אני בוחר את הישן [בנורמל] ועושה הדבק.
איפה עוד זה יכול להיות?ואגב, לא הבנתי היכן אמור להיות מוסתרים המאקרוים המיותרים, אצלי זה מופיע כך:
האם זה קשור לבעיה הנ"ל של שיירי קוד? -
-
@נוכחות אצלי עובד הכל מצויין בלי בעיות, חוץ מהבעיה הקודמת שכבר כתבתי לעיל,
שזה מחיל סגנון 3 על כל הפסקא שלפני הסולמיות, האם יש עוד מישהו שיש לו את הבעיה הזו או שזה רק אצלי?אתה מתכוון סגנון כותרת 3?
האם יש לך כותרת במסמך? כי אני עבדתי רק על מסמכים בלי כותרת רשמית של וורד. ועדיין לא בדקתי מסמכים עם כותרות.@ששמעון כתב בשיתוף | והנה זה בא: הערות ברצף בוורד (בלי הפרדת פיסקאות):
נ.ב. כעת ממש בדקתי שוב וזה עובד אצלי. בקשר לרווחים אולי יכולה להיות הסיבה שבמחשב שלך הוא במצב אנגלית בזמן הפעלת המקרו. אבל בקשר לכתב עילית אני לא יודע על מה להצביע שיכולה להיות הבעיה אצלך מלבד אם נשארו שיירי קוד ישנים.איך אוכל לבדוק זאת בויזואל?
כל פעם כשאני מחליף [גם כאשר אני מחליף חזרה ל2.3 וזה עובד] אני בוחר את הישן [בנורמל] ועושה הדבק.
איפה עוד זה יכול להיות?ואגב, לא הבנתי היכן אמור להיות מוסתרים המאקרוים המיותרים, אצלי זה מופיע כך:
האם זה קשור לבעיה הנ"ל של שיירי קוד?@ששמעון יש עוד קבצים בויזואל בייסיק שיכול להיות שהמאקרו נמצא שם.
לאחר העיון בתמונה שלך זה נראה ברור שיש שיריים מהקוד הישן במחשב שלך, מכיון שבקוד החדש לא אמורים להיות כ"כ הרבה מקרויים (הם מוסתרים).
ולכן אני במקומך הייתי פותח את כל העץ (שמצד שמאל) ובודק לפי הסדר של הקבצים בעץ היכן יכול להיות שנשאר שיריים מהקוד.
לגבי הבעיה שהיתה מהאנגלית, אני יכול להציע לך להוסיף במקרו את הקטע קוד הזה'העברה למצב עברית
Selection.LanguageID = wdHebrew
Selection.NoProofing = False
Application.CheckLanguage = True
להוסיף אותו לפני איפה שיש החלפת רווח לרווח, זה עשוי (יתכן) לתקן את הבעיה.
אבל קודם תנסה למחוק שיירי קוד. -
שזה מחיל סגנון 3 על כל הפסקא שלפני הסולמיות, האם יש עוד מישהו שיש לו את הבעיה הזו או שזה רק אצלי?אתה מתכוון סגנון כותרת 3?
האם יש לך כותרת במסמך? כי אני עבדתי רק על מסמכים בלי כותרת רשמית של וורד. ועדיין לא בדקתי מסמכים עם כותרות.צודק, עשיתי את כל המסמך על רגיל, וזה הסתדר, אבל גם צריך שהפסקא הראשונה של המסמך לא יהיה ממורכז, כי אם זה ממורכז אז כל הפיסקא שלפני הכוכביות גם נעשה ממורכז.
-
מבחינתי אפשר להוסיף להוראות שזה לא יעבוד כצפוי במסמכים עם כותרות. האם זה משנה את הפיסקה הראשונה, ורק את הפיסקה הראשונה שתהיה ממורכזת? - אם כן איני יודע מהיכן זה נובע. בעיקרון לא הוכנס קוד במכוון להפוך את זה לממורכז. אפשר לנסות לעקוב ולבדוק מתי בדיוק זה משתנה להיות ממורכז.
-
מבחינתי אפשר להוסיף להוראות שזה לא יעבוד כצפוי במסמכים עם כותרות. האם זה משנה את הפיסקה הראשונה, ורק את הפיסקה הראשונה שתהיה ממורכזת? - אם כן איני יודע מהיכן זה נובע. בעיקרון לא הוכנס קוד במכוון להפוך את זה לממורכז. אפשר לנסות לעקוב ולבדוק מתי בדיוק זה משתנה להיות ממורכז.
זה תלוי בפסקא הראשונה, כלומר, אם הפסקא הראשונה ממורכזת אז זה הופך את כל הסולמיות לממורכז, וכן אם הפיסקא הראשונה יש יישור לימין זה נהפך לימין.
דרך אגב, אצלי לא התתחלף האותיות של ההערות וזה נשאר עילי, והקלטתי לבד גם עם נקודה אחרי, והכנסתי בתוך כלל המאקרו ועכשיו זה ממש מושלם כמו בתמונה.
וזה מה שהכנסתיSub לא_כתב_עילי() ' ' לא_כתב_עילי Macro ' ' If ActiveWindow.ActivePane.View.Type = wdPrintView Or ActiveWindow. _ ActivePane.View.Type = wdWebView Or ActiveWindow.ActivePane.View.Type = _ wdPrintPreview Then ActiveWindow.View.SeekView = wdSeekEndnotes Else ActiveWindow.View.SplitSpecial = wdPaneEndnotes End If Selection.Find.ClearFormatting With Selection.Find.Font .Superscript = True .Subscript = False End With Selection.Find.Replacement.ClearFormatting With Selection.Find.Replacement.Font .Superscript = False .Subscript = False End With With Selection.Find .Text = "" .Replacement.Text = "" .Forward = True .Wrap = wdFindContinue .Format = True .MatchCase = False .MatchWholeWord = False .MatchKashida = False .MatchDiacritics = False .MatchAlefHamza = False .MatchControl = False .MatchWildcards = False .MatchSoundsLike = False .MatchAllWordForms = False End With Selection.Find.Execute Replace:=wdReplaceAll Selection.Find.ClearFormatting Selection.Find.Replacement.ClearFormatting With Selection.Find .Text = "^e" .Replacement.Text = "^&." .Forward = True .Wrap = wdFindContinue .Format = False .MatchCase = False .MatchWholeWord = False .MatchKashida = False .MatchDiacritics = False .MatchAlefHamza = False .MatchControl = False .MatchWildcards = False .MatchSoundsLike = False .MatchAllWordForms = False End With Selection.Find.Execute Replace:=wdReplaceAll End Sub
צריך לשמור את זה כמאקרו נפרד, ולעשות את הפקודה רק בסוף ממש בסיום כל העדכונים, ולא להכניס שיחול באופן אוטומטי יחד עם הכל, כי בעדכונים של הסולמיות זה משתבש.
-
האם יש לך כותרת במסמך? כי אני עבדתי רק על מסמכים בלי כותרת רשמית של וורד. ועדיין לא בדקתי מסמכים עם כותרות.@ששמעון כתב בשיתוף | והנה זה בא: הערות ברצף בוורד (בלי הפרדת פיסקאות):
האם זה קשור לבעיה הנ"ל של שיירי קוד?@ששמעון יש עוד קבצים בויזואל בייסיק שיכול להיות שהמאקרו נמצא שם.
לאחר העיון בתמונה שלך זה נראה ברור שיש שיריים מהקוד הישן במחשב שלך, מכיון שבקוד החדש לא אמורים להיות כ"כ הרבה מקרויים (הם מוסתרים).
ולכן אני במקומך הייתי פותח את כל העץ (שמצד שמאל) ובודק לפי הסדר של הקבצים בעץ היכן יכול להיות שנשאר שיריים מהקוד.
לגבי הבעיה שהיתה מהאנגלית, אני יכול להציע לך להוסיף במקרו את הקטע קוד הזה'העברה למצב עברית
Selection.LanguageID = wdHebrew
Selection.NoProofing = False
Application.CheckLanguage = True
להוסיף אותו לפני איפה שיש החלפת רווח לרווח, זה עשוי (יתכן) לתקן את הבעיה.
אבל קודם תנסה למחוק שיירי קוד.אני לא מצליח לפתוח שום נורמל אחר, מופיעה שגיאה:
כעת הסרתי והכנסתי שוב והוא נתקע כל פעם עם באג [צילום מד'באג]:
בקיצור, לא יודע מה לעשות....
מי יכול להדריך אותי איך אני מאפס את כל הנורמל?
האמת שיש לי גיבוי של כל התבנית, אולי יעזור להחליף אותם ב'טאמפלאט'ס'? -
@נוכחות לכאורה אתה צודק שנשארו שיריים מהקודם, כי אני בהחלט רואה כמה מאקרואים שמחקתי כבר והם נמצאים עדיין ברשימה.
אבל מוזר מאוד, כי בתיקיית ההתחל של כל התבניות לא מופיע יותר מזה:
מי יכול לעזור לי? @יוסי-מחשבים @es0583292679 @מאקרו
אני צריך לדעת איך אני מאפס את כל התבניות שלי [בלי שימחוק לי משהו כמו עזרים או עיצוב ספרי קודש או חבילת תוספי אברך]
אשמח לכל עזרה!עריכה:
זה מה שיצא כאשר מחקתי את כל המסמכים שיש בשחזור מסמכים [שהיו מוטמעים בהם או שהיו מבוססים על התבנית הישנה] ואז זה תוקן בעז"ה. אבל אחר כך זה שוב חזר לסורו [ראה להלן]:
עריכה 2:
אופסססס.... חזרה התבנית הקודמת [ברגע שפתחתי מסמך שנוצר כשעדיין היה את המאקרו הקודם]:
אני עדיין צריך את עזרתכם, איך מוחקים כליל את כל המאקרואים הלא טובים? [הרי לא יתכן שאמחק את כל המסמכים הישנים שלי....]
למשל את המאקרואים של הגופנים כבר מחקתי מזמן והם עדיין מופיעים לכאורה מהסיבה הנ"ל.
אשמח לעזרה.
@יוסי-מחשבים @bbn [אתה עדיין איתנו?] -
-
-
-
-
ראיתי עכשיו שלא כדאי להכניס את המאקרו הנ"ל [לא_כתב_עילי] שיהיה אוטומטי בתוך המאקרו של רצף הערות, כי בעדכון של הסולמיות זה משתבש, ולכן אפשר [בינתיים] רק לשמור את זה כמאקרו נפרד, ולהחיל את זה בסיום כל העדכונים.
-
@ששמעון כתב בשיתוף | והנה זה בא: הערות ברצף בוורד (בלי הפרדת פיסקאות):
אני צריך לדעת איך אני מאפס את כל התבניות שלי [בלי שימחוק לי משהו כמו עזרים או עיצוב ספרי קודש או חבילת תוספי אברך]
אשמח לכל עזרה!מחק את מסמך הנורמל במיקום: C:\Users\USER\AppData\Roaming\Microsoft\Templates\Normal.dotm
(החלף את USER בשם משתמש שלך), (אופיס תוסיף מסמך נורמל חדש) רצוי לגבות את המסמך (או לשנות את שמו) כדי שאם תצטרך משהו ממנו תוכל להחזירו.
וכן את המסמך נורמל בתיקיית STARTUP
(C:\Users\ USER\AppData\Roaming\Microsoft\Word\STARTUP).
לפעמים גם שאר מסמכים גורמים לפקודות מאקרו להופיע, בדוק האם יש לך מסמכי תבנית נוספים שנטענים בעת פתיחת מסמך מבוסס נורמל.
בהצלחה -
מילה ראשונה בכל הערה נצבעת בצבע אדום - כדי שיהיה אפשר לתפוס את זה, ולעצב את זה באופן מותאם אישית
זה אפשרי לעשות שכל מילה ראשונה בהערה תקבל סגנון ,כך שיוכלו לשנות הכל בלחיצה אחת?
-
@האדם-החושב כתב בשיתוף | והנה זה בא: הערות ברצף בוורד (בלי הפרדת פיסקאות):
מילה ראשונה בכל הערה נצבעת בצבע אדום - כדי שיהיה אפשר לתפוס את זה, ולעצב את זה באופן מותאם אישית
זה אפשרי לעשות שכל מילה ראשונה בהערה תקבל סגנון ,כך שיוכלו לשנות הכל בלחיצה אחת?
חפש גופן אדום והחלף לסגנון [אבל חייב להיות סגנון ברמת תו כדי שלא ישנה את כל הפסקא].
-
@האדם-החושב 1.
2.
3.
4. החלף 2.
בהצלחה