בקשת מידע | בירור לקניית מחשב חזק
-
@סקרן-להבין כתב בבקשת מידע | בירור לקניית מחשב חזק:
מעבד i7 דור 10 ומעלה
ואתה קונה נייד כן?
אתה סותר את עצמך אם זה נייד אז I5 יותר טוב בגלל שה I7 צריך קירור יותר מאסיבי מה שאין בניידים בפשוטים ולכן הוא מאבד מהביצועים כדי להגן על המעבד
-
@elazar כתב בבקשת מידע | בירור לקניית מחשב חזק:
ם זה נייד אז I5 יותר טוב בגלל שה I7 צריך קירור יותר מאסיבי מה שאין בניידים בפשוטים ולכן הוא מאבד מהביצועים כדי להגן על המעבד
במילים אחרות אתה מתכוון להגיד שאם רוצים i7 לנייד צריך לקנות מחשב אפל... שעולה 3000 דולר בערך למחשב טוב
-
@ה-ג לפני חצי שנה קניתי מחשב עשיתי לפני זה חפירת שוק בהרבה חנויות,
ושמתי לב שהמחשבים של אסוס הרבה יותר זולים יש להם לפעמים מפרט והיצע טוב מאוד והפער לעומת המתחרים יכול להגיע לאלפיה יפה
כמעט קניתי, אבל אז התחלתי לחשוד מה גורם לחברות אחרות להיות יותר יקרות בכזה פער?
למה אסוס מציעים רק שנה אחריות והמתחרות שלוש שנים גם למחשבים בסיסיים?
ירדתי מהעניין וקניתי דל, לפני שבוע חבר שלי מעדכן אותי שהוא קנה מחשב חדש שאלתי אותו מה קרה לקודם,
והוא אמר לי שהיה לו אסוס שעלה לא מעט כסף באמזון הוא קנה שני מחשבים מאותו דגם ושניהם נהרסו בהפרש של שבועיים חודש אחרי שנגמרה האחריות!!!
בקיצור אסוס טובים ביקרים בפשוטים הם עדיין מדשדשים אי שם מאחורה אחרי כולם -
@elazar כתב בבקשת מידע | בירור לקניית מחשב חזק:
מעבד i7 דור 10 ומעלה
ואתה קונה נייד כן?
אתה סותר את עצמך אם זה נייד אז I5 יותר טוב בגלל שה I7 צריך קירור יותר מאסיבי מה שאין בניידים בפשוטים ולכן הוא מאבד מהביצועים כדי להגן על המעבד
יש לי מעבד I7-11800H ואני לא רואה שום ירידה בביצועים כדי להגן על המעבד הטמפרטורה בשיא מגיעה לפעמים ל97 מעלות
-
@קינג-קומפיוטר כתב בבקשת מידע | בירור לקניית מחשב חזק:
בשיא מגיעה לפעמים ל97 מעלות
זה הרבה!
יש לי מעבד I7-11800H
תסתכל על בנצ'מארקים על המעבד הזה מול i5 11400h (על singel core שזה בדר"כ השימוש של רוב התוכנות) ותראה שה I5 לוקח.
-
@MERS כתב בבקשת מידע | בירור לקניית מחשב חזק:
מינימום 8GB RAM והאמת שלא הייתה מסתכל בכלל על פחות מ-16GB RAM.
8 ראם אין מה לדבר פשוט לא רלוונטי
ואפילו 16 ראם זה קמצנות אמיתית תוכנות גרפיקה שוקלות מלא
ולכן: אם מדובר בשתיים שלוש תוכנות לך על 16 אבל אם אתה מדובר על כל תוכנות אדובי ועוד תוכנות עריכה חייב 32 ראם
חבל לחשוב רק על שנה קדימה תחשוב שלוש שנים קדימה (אלא אם כן אתה קונה אסוס ואז אפשר לחשוב רק שנה קדימה @קינג-קומפיוטר ) -
@ה-ג כתב בבקשת מידע | בירור לקניית מחשב חזק:
אני מעוניין לקנות מחשב בשביל לעבוד עליו עם תוכנות של גרפיקה פרימייר וכאלה
איזה מפרט טכני מומלץ לבדוק
ואשמח לשמוע אם יש דגם מסויים מומלץ באיזור 3500\4000
תודה רבהאם אתה מעוניין במחשב יד 2 פצצה במחיר הזה תפנה ל:
tkhfchr@gmail.com -
@ה-ג בכל אופן, אני ממליץ על:
16GB Ram
מעבד i7 דור 10 ומעלה
זיכרון פנימי SSD (כמה-זה תלוי בצורך שלך) אם אתה לא חייב לשמור על הדברים אז HDD גם יהיה בסדר
ואתה קונה נייד כן?יש גם כרטיס גרפי וכרטיס מסך, שאני לא יודע מה זה ממש אבל יודע שזה דבר דיי חשוב
טעות HDD פחות מהרי אבל החומר יותר בטוח
SSD יותר מהיר אבל הוא זיכרון חות בטוח [ציטוט ממשחזר מידע].. -
SSD יותר מהיר אבל הוא זיכרון חות בטוח [ציטוט ממשחזר מידע]..תוכל לצטט מהמקום בו הוא כתב זאת
כי לידיעתי זה ממש לא נכון
SSD יותר בטוח רק שיותר קשה לשחזר ממנו במידה וקורה משהו
HDD יכול למות הרבה יותר מהר מנפילות וכדו' -
כמו @ראובן-שבתי גם אני חושב כך
תוכל לשלוח איפה הוא כתב את זה? כי HDD קורס הרבה יותר מהר מSSD והרבה פחות חזק וגם פחות מהיר.@ראובן-שבתי כתב בבקשת מידע | בירור לקניית מחשב חזק:
SSD יותר בטוח רק שיותר קשה לשחזר ממנו במידה וקורה משהו
לא קרה לי שהייתי צריך לשחזר מכל סיבה שלא תהיה שום דבר מSSD פשוט כי הוא אף פעם לא נפל.
היה לי בעיה במחשב והטכנאים היו בטוחים שזה בעיה בדיסק, דבר שהיה באמת נשמע לי מוזר ואחרי יומיים הסתבר שממש לא היה שום בעיה בדיסק! (ואני מדבר על SSD...) -
ואתה קונה נייד כן?
מה רע בנייח?
ואגב לא חייב מעבדים של אינטל, אפשר גם את המעבדים של AMD לדוג': rayzen 5 כמו שיש לי -
@חייםבמים12 כתב בבקשת מידע | בירור לקניית מחשב חזק:
@ה-ג בלי דגם ספציפי של מעבד וכרטיס מסך נצטרך רוח הקודש כדי לענות לך על השאלה. יותר טוב להביא דגם מדויק.
???
-
@חייםבמים12 כתב בבקשת מידע | בירור לקניית מחשב חזק:
@ITAMAR25 תבחן את עצמך: האם אתה מסוגל לתת המלצה על מחשב של אסוס שזה מה שידוע לך עליו:
הציעו לי מחשב של חברת אסוס i5 מסדרת h (?) ,
16 RAM
500 SSD
עם כרטיס מסך טוב
?????????????עדיין
????:::
אולי לא ראית את הפוסט של פותח האשכול.. בעצם בטוח שלא ראית...
:::