עזרה | אני צריך לקנות בדיוק כזאת תחנת עגינה
-
@חייםבמים12
הי תודה ענקית על העזרה.
למעיישה הזמנתי את זה. [מה שהבאת לא טוב לי=ראיתי את זה, אני צריך עם כרטיס מצלמה].
https://he.aliexpress.com/item/1005003513775083.html?spm=a2g0o.order_list.0.0.551d586abAE0Ag&gatewayAdapt=glo2isr
זה טוב? איכותי? -
@יעקב-אליעזר לא מכיר.
הדירוג של החנות טוב אבל בחוות דעת על המוצר הסתכלתי עכשיו וראיתי שאמנם הרוב כן נתנו חמש כוכבים כולל כאהל שהשתמשו בזה כמה ימים אבל יש כמה שחלק מהחיבורים לא עבדו להם. מקסימום אם זה ככה תפתח סכסוך ומן הסתם יחזירו לך את הכסף. -
@חייםבמים12
הייתי בכלל צריך להזמין כמו שהזמנתי רק שהחיבור של הטיפ סי שיוצא יהיה באמצע המכשיר ולא בצד שלו. מכיר משהו כזה? -
@יעקב-אליעזר הבאתי לעיל תוצאות מהחיפוש . אתה יכול לחפש את המילים "Type-C Hub "
-
@יעקב-אליעזר עכשיו נכנסתי לאלי אקספרס והוא הראה לי את זה במומלצים עבורך:
קש
https://s.click.aliexpress.com/e/_DCnWUXv
החנות מדורגת די גרוע אבל על המוצר יש ביקורת טובה. תעשה כהבנתך.
שים לב שלא בטוח שתוכל להטעין את המחשב דרך זה -
@חייםבמים12
אכן כזה בדיוק חיפשתי. אבל המחיר שלו יקר וגם כבר הזמנתי אז זה לא נפק''מ.
אגב עם מה שהזמנתי כן אפש להטעין את המחשב? [מטען 65W]. -
@יעקב-אליעזר "3. תומך פ"ד טעינת כוח עד 60W (20V / 3A)"
לא יודע מה יקרה אם תנסה יותר... -
@יעקב-אליעזר כתבתי למעלה שעם המטען המקורי של המחשב א"א להטעין דרך תחנת עגינה בגלל שהיא גם צורכת חשמל!!!
-
@חייםבמים12
מה שאתה אומר זה מאוד הגיוני כי זה לא נשמע לי שהתחנת עגינה צורכת חשמל. -
@יעקב-אליעזר צריך להבין את המבנה של טייפ סי.
יש בו המוני חיבורים (מידע, אוזניות ועוד). אחד מהם הוא של החשמל. כל עוד החיבור נעשה לפי התקינה הסטנדרטית (לאפוקי שיאומי מקשים) החיבור של החשמל יגיע למחשב בדיוק כמו שהוא היה מגיע אליו ישירות. כלומר התחנה משמשת בסך הכל ככבל מאריך. יש מצבים שהיא צורכת מעט חשמל בשביל נורה וכדומה אבל את זה היא יכולה גם לקבל ישירות מהמחשב עצמו. אין שום סיכוי שהיא תשתמש אפילו ב10W. -
@חייםבמים12 מנסיון אישי יש תחנות עגינה תיפ C שצורכות קצת חשמל ואם מטעינים ע"י המטען המקורי של המחשב
לא מגיע מספיק חשמל כלומר במקום שהבטריה תהיה על 100% כרגיל, אז המקסימום שלה בזמן הטענה מגיע ל- 98%
התחנת עגינה שאני משתמש בה היא של חברת Basaus מספר יציאות 8 [מכל הסוגים] והמטען של המחשב הוא 65Wאם מישהו נתקל בבעיה כזו אני ממליץ להטעין את המחשב עם המטען שלו ולקנות מתאם שמחברים אליו טיפ סי ומתחבר למחשב כ- יו אס בי ולהטעין את התחנת עגינה עם מטען וכבל תואימים לצרכים שלה
[דרך אגב מסתבר שלא מומלץ להשתמש באופן קבוע בבטריה של המחשב לדבר נוסף [ת. עגינה] -
@WD40 כנראה שיש אצלך תקלה. התחנת עגינה לא אמורה לצרוך חשמל והיא אמורה לעבוד אותו דבר בדיוק בין אם היא מחוברת לחשמל ובין אם לאו (למעט אם צוין עליה אחרת כמו למשל מתאם להארד דיסק או כרטיס מסך חיצוני).
יכול להיות שהתחנת עגינה שלך לא תומכת באפשרויות אחרות שיש בכבל שלך כמו כמות המתח או טעינה חכמה. (במחשב אחד הטעינה היתה יותר איטית)
אם תביא את דגם המחשב והתחנה המדויקים נוכל להיות חכמים יותר. -
@חייםבמים12 צודק ! לתחנת עגינה שברשותי יש אפשרות לחבר אר דיסק ומסך חיצוני