בקשת מידע | עיצוב ספרי קודש
-
מכיון שאני רואה שיש כאן הרבה מבינים בתחום חשבתי שאולי כדאי להקים לתחייה את הרעיון הזה להוסיף קטגורייה לעימוד ספרי קודש
@אלישי אמר בהצעת ייעול | הוספת תת קטגוריה לעימוד ספרים:אם יהיו כמה וכמה נושאים מכובדים על זה (אפשר בינתיים לפרסם תחת קטגוריית גרפיקה), אפתח קטגוריה על זה, אין לי ענין להוסיף קטגוריה שתישאר ריקה.
ולכן קדימה לעבודהנראה לענ"ד שהדרישה התחילה להתממש
-
@es0583292679 אמר בבקשת מידע | עיצוב ספרי קודש:
@מניין אמר בבקשת מידע | עיצוב ספרי קודש:
@לוי-ק אמר בבקשת מידע | עיצוב ספרי קודש:
הצבעתי, תעשו חיל!
שכוייח!!
דרך אגב גם בוורד יש את האפשרות הזאת.
מעניין. צריך לבדוק כמה היא יעילה, אבל עדיין..
ניסיתי לשלב בטבלה באופן הנ"ל גם עם תיבות טקסט, וזה נראה די מוצלח, ואפשר לראות בתמונות להלן איך שהטקסט עובר מתא אחד לשני באופן אוטומטי [כמובן שעשיתי את מלמעלה בלי להשקיע על המרווחים וכו', רק לראות אם זה שייך בכלל], ובאותו דרך זה עובר גם מעמוד לעמוד, ולכל תא אפשר לקבוע לאיזה תא הוא ימשיך, ועל זה הדרך אפשר לעמד כל הספר בצ'יק, מעתיקים הכל מעמוד ראשון לכל העמודים הבאים, לא צריך כל עמוד להתחיל מחדש, צריך להשקיע רק בעמוד הראשון את התבנית וכו' ומעתיקים לכל העמודים הבאים.
צריך לקחת בחשבון שוורד הגבילו את התאים, משהו כמו 50 אולי פחות.
ומנסיון שלי שאחרי כמות מסוימת של עמודים המסמך עלול לקרוס פתאום וזהו... אם השינוי האחרון לא נשמר זה הסיכוי היחיד שאני מכיר...
אני אישית התרגלתי לעשות כל עמוד במסמך חדש, זה לא כזה נפק"מ, זה קצת יותר ידני אך לא מורגש כ"כ.
אח"כ מחברים הכל לPDF בכמה שניות, בוחרים הכל ומכניסים, זה מסתדר אוטומטית לפי א"ב.דבר ראשון זה יכול להועיל גם על כל עמוד בנפרד, שיגלוש מתא אחת לשניה.
דבר שני, עשיתי עכשיו תוך כמה שניות ניסיון להעתיק את שני העמודים על מאה חמישים עמודים [75 פעמים], וזה עדיין עובד מצויין בקלי קלות בלי להתקע אפי' פעם אחד.לא נתקע? מעניין...
לא יודע למה, אבל לי נתקע כמה פעמים עד שהתחלתי את השיטה השניה, וגם חברה שניסתה לפתח תוסף אוטומטי לזה, אמרו לי שהם לא יכולים להמשיך את השיטה הזו כי הם גילו שוורד תומך רק במעט ולא יותר.לאחר בדיקה מעמיקה באפשרויות של התיבות טקסט, אין מגבלה על כמות התיבות כלל, רק בדבר אחד שהאפשרות של רצף אחד מוגבל ל32 תיבות, זאת אומרת שכל 32 תיבות הולכים בנפרד.
ובכל זאת גם עם הגבלה זו עדיין זה מביא הרבה תועלת, כי לא צריך להעתיק כל פעם כמה מילים וכו', אלא משחקים רק עם גודל התיבה, ברגע שמגדילים את התיבה ויש מקום פנוי, אז המילים חוזרים פנימה באופן אוטומטי.
ולכן מי שיכול לפתח תוסף נוח ואוטומטי לזה, נראה לי שזה ישתלם לו, ותבא עליו ברכה. -
-
-
-
@אלישי יש הרבה פוסטים והדרכות שנכתבו בנושא של עימוד בוורד בחודשים האחרונים בפורום,
אם לדעתך יש תועלת אני אשתדל לציין הפניות כדי שיוכלו להעביר אותם לקטגוריה החדשה, (ונשמח אם עוד יוכלו לעזור בזה ) - אולי בפוסט חדש,
אשמח לדעת אם יש בכך תועלת. -
@הרב-יעקב-ישראל אני מאמין שיש. מקסימום אם לא יעבירו את כל הנושאים לשם - לפחות ינעצו נושא בראש הקטגוריה עם הפניות לכל הנושאים שתאסוף
-
@הרב-יעקב-ישראל אדרבה
-
@חיים-חי בל"נ אני אשתדל בבין הזמנים לתת מענה לצורך במדריכים פשוטים ומסודרים בתוכנת העימוד 'אינדיזיין' לטובת אלו המעוניינים לעמד בה ללא צורך ללמוד קורסים ארוכים בעלויות גבוהות וכו', מתוך ניסיוני האישי בלבד בעימוד בתוכנה (ב"ה עימדתי כמה ספרים רגילים תוך שימוש בהגדרות ובהחלפות אוטומטיות (ספר של כ300 ע' בתוך פחות משעה, ועוד), וכן ספרים עם 2 טורים בהערות שוליים אף שהטקסט רץ הינו טור אחד (מה שלצערנו אינו נוח באינדיזיין כמו בוורד), שזה סוג של רב טקסט, ועוד).
-
@לוי-ק את האמת, כל מה שאני לא מעמד באינדיזיין [יש לי קובץ התקנה. בעברית.] זה כי התקנתי אותו על המחשב הנחמד שלי [i3 4.00 GB RAM] ופתחתי, ומיד המעבד זינק ל-100% ונתקע...
ועל כגון דא נאמר 'ההכרח הוא אבי ההמצאה'. כך אני מוכרח לשבת על וורד... -
@תודה-רבה-4 דבר ראשון תודה רבה על המדריך.
דבר ב', ראיתי שהגדרת את העמוד על B5, האם ניתן להדפיסו בחנות צילום רגילה? וכן אם אני עושה שער על גודל B5 יש חשש שהוא יחתך וצריך לעשות לו בליד?תודה רבה
-
@dfhzrhree אמר בבקשת מידע | עיצוב ספרי קודש:
@כתר-התורה B5 הוא הסטנדרט לקונטרסים תורניים.
אגב אם אתה כבר הולך עד הסוף - את השער עושים בבי5 כפול 2+ שדרה (שהיא במכפלת הדפים)
כמו כן חשוב לדעת שיש כמה גדלים דומים שמכונים B5 לא תח"י הגדלים המדויקים...אני שואל על חוברת פשוטה של כ 50 עמ', שלא צריך שדרה.
@dfhzrhree אמר בבקשת מידע | עיצוב ספרי קודש:
אגב אם אתה כבר הולך עד הסוף - את השער עושים בבי5 כפול 2+ שדרה (שהיא במכפלת הדפים).
סתם בשביל הסקרנות, מה הכוונה B5 כפול 2?
תודה רבה -
@כתר-התורה דף אחד רחב שמכיל את הכריכה הקדמית+שדרה+כריכה אחורית.
-
@כתר-התורה אמר בבקשת מידע | עיצוב ספרי קודש:
האם ניתן להדפיסו בחנות צילום רגילה?
אני לא יודע מה זה 'רגילה' אצלך, אבל אצל כל דפוס שמכבד את עצמו. ואם בשביל הטיוטות וההגהות וכו', אתה יכול להדפיס גם על A4 ויצא לך שוליים מאד רחבים. בשביל טיוטה זה בסדר.
@כתר-התורה אמר בבקשת מידע | עיצוב ספרי קודש:
וכן אם אני עושה שער על גודל B5 יש חשש שהוא יחתך וצריך לעשות לו בליד?
תן לדפוס להסתדר עם זה. הוא יכול להוסיף לך שוליים לפי מה שהוא צריך. לא סתם הוא קנה תוספים ל-Adobe Acrobat...
-
@תודה-רבה-4
אגב, סיימת עם חלק א' של המדריך? -
@כתר-התורה אני עכשיו מוסיף עוד. אי"ה. בל"נ.
-
@תודה-רבה-4 אמר בבקשת מידע | עיצוב ספרי קודש:
@כתר-התורה אני עכשיו מוסיף עוד. אי"ה. בל"נ.
על אותו אחד, או על פרק שונה?
(אני שואל את זה מכיוון שאני רוצה להעתיק את לוורד ולשמור במחשב, שיהיה מכיוון שלא כל הזמן יש לי גישה) -
@כתר-התורה המשך של אותו אחד. אבל הסתבכה לי ההרשאה לערוך את זה. כך שתאלץ להמתין...
עריכה: הוספתי. ותודה ל @אלישי ול @צור .@כתר-התורה אמר בבקשת מידע | עיצוב ספרי קודש:
מכיוון שלא כל הזמן יש לי גישה
אשריך!