בקשת מידע | עיצוב ספרי קודש
-
@WD40 וכל מי שכאן.
אני באמצע לכתוב הדרכה ברורה ומפורטת כיצד לעמד בוורד, אני לא חושב שזה דורש קורסים כלשהם, ואני חושב שכל אחד עם ידע בסיסי ומטה בוורד יכול לעשות זאת.
אם מישהו חושב שזה באמת נצרך, שיעדכן אותי בבקשה, שאדע שאינני טורח לחינם. [לא להצביע. לעדכן. לייק לא עוזר לי להבין לאיזה חלק מדברי התכוונת...]ספיציפית במה ששאלת, יש להגדיר בכל המסמך שהרווח בין השורות יהיה 'מדוייק' 18 נק' [לדעתי], ולעשות שלא יהיה רווחים לפני ואחרי פיסקה.
-
@תודה-רבה-4 אמר בבקשת מידע | עיצוב ספרי קודש:
אני באמצע לכתוב הדרכה ברורה ומפורטת כיצד לעמד בוורד, אני לא חושב שזה דורש קורסים כלשהם, ואני חושב שכל אחד עם ידע בסיסי ומטה בוורד יכול לעשות
הלייק הוא בכלליות אבל בהדרכה אני תומך (למרות שאני אישית לא מעמד אני חושב שזה יביא תועלת רבה
-
@גגגג אמר בבקשת מידע | עיצוב ספרי קודש:
אני באמצע לכתוב הדרכה ברורה ומפורטת כיצד לעמד בוורד, אני לא חושב שזה דורש קורסים כלשהם, ואני חושב שכל אחד עם ידע בסיסי ומטה בוורד יכול לעשות
הלייק הוא בכלליות אבל בהדרכה אני תומך (למרות שאני אישית לא מעמד אני חושב שזה יביא תועלת רבה
להגדרת המעמדים בוורד, העימוד בוורד זה אמור להיות משהו שיהיה נגיש גם בשבילך... ככה שאחרי המדריכים אתה תוכל בעצמך להפוך למעמד בוורד.
-
@תודה-רבה-4
יהיה בזה תועלת מרובה, באם ההדרכה תהיה ברורה ומפורטת.
תודה רבה 5... -
@WD40 וכל מי שכאן.
אם מישהו חושב שזה באמת נצרך, שיעדכן אותי בבקשה, שאדע שאינני טורח לחינם. [לא להצביע. לעדכן. לייק לא עוזר לי להבין לאיזה חלק מדברי התכוונת...]ג"א מצטרף!
-
@WD40 וכל מי שכאן.
אני באמצע לכתוב הדרכה ברורה ומפורטת כיצד לעמד בוורד, אני לא חושב שזה דורש קורסים כלשהם, ואני חושב שכל אחד עם ידע בסיסי ומטה בוורד יכול לעשות זאת.
אם מישהו חושב שזה באמת נצרך, שיעדכן אותי בבקשה, שאדע שאינני טורח לחינם. [לא להצביע. לעדכן. לייק לא עוזר לי להבין לאיזה חלק מדברי התכוונת...]ספיציפית במה ששאלת, יש להגדיר בכל המסמך שהרווח בין השורות יהיה 'מדוייק' 18 נק' [לדעתי], ולעשות שלא יהיה רווחים לפני ואחרי פיסקה.
אם אני מצטרף.
@עניו-כמשה אמר בבקשת מידע | עיצוב ספרי קודש:
@es0583292679 אמר בבקשת מידע | עיצוב ספרי קודש:
@מניין אמר בבקשת מידע | עיצוב ספרי קודש:
@לוי-ק אמר בבקשת מידע | עיצוב ספרי קודש:
הצבעתי, תעשו חיל!
שכוייח!!
דרך אגב גם בוורד יש את האפשרות הזאת.
מעניין. צריך לבדוק כמה היא יעילה, אבל עדיין..
ניסיתי לשלב בטבלה באופן הנ"ל גם עם תיבות טקסט, וזה נראה די מוצלח, ואפשר לראות בתמונות להלן איך שהטקסט עובר מתא אחד לשני באופן אוטומטי [כמובן שעשיתי את מלמעלה בלי להשקיע על המרווחים וכו', רק לראות אם זה שייך בכלל], ובאותו דרך זה עובר גם מעמוד לעמוד, ולכל תא אפשר לקבוע לאיזה תא הוא ימשיך, ועל זה הדרך אפשר לעמד כל הספר בצ'יק, מעתיקים הכל מעמוד ראשון לכל העמודים הבאים, לא צריך כל עמוד להתחיל מחדש, צריך להשקיע רק בעמוד הראשון את התבנית וכו' ומעתיקים לכל העמודים הבאים.
צריך לקחת בחשבון שוורד הגבילו את התאים, משהו כמו 50 אולי פחות.
ומנסיון שלי שאחרי כמות מסוימת של עמודים המסמך עלול לקרוס פתאום וזהו... אם השינוי האחרון לא נשמר זה הסיכוי היחיד שאני מכיר...
אני אישית התרגלתי לעשות כל עמוד במסמך חדש, זה לא כזה נפק"מ, זה קצת יותר ידני אך לא מורגש כ"כ.
אח"כ מחברים הכל לPDF בכמה שניות, בוחרים הכל ומכניסים, זה מסתדר אוטומטית לפי א"ב.דבר ראשון זה יכול להועיל גם על כל עמוד בנפרד, שיגלוש מתא אחת לשניה.
דבר שני, עשיתי עכשיו תוך כמה שניות ניסיון להעתיק את שני העמודים על מאה חמישים עמודים [75 פעמים], וזה עדיין עובד מצויין בקלי קלות בלי להתקע אפי' פעם אחד.לא נתקע? מעניין...
לא יודע למה, אבל לי נתקע כמה פעמים עד שהתחלתי את השיטה השניה, וגם חברה שניסתה לפתח תוסף אוטומטי לזה, אמרו לי שהם לא יכולים להמשיך את השיטה הזו כי הם גילו שוורד תומך רק במעט ולא יותר.זה תלוי בזכרון ראם שיש לך תלוי כמה
לא חושב שיש קשר קשר.
אני משתמש בהמון ראם, אל תדאג.
(אני לא זוכר כמה היה לי אז). -
@WD40 וכל מי שכאן.
ג"א מצטרף [גם לתודה רבה].
-
אם מישהו חושב שזה באמת נצרך, שיעדכן אותי בבקשה, שאדע שאינני טורח לחינם. [לא להצביע. לעדכן. לייק לא עוזר לי להבין לאיזה חלק מדברי התכוונת...]גם אני אשמח מאוד למדריך בעניין,
כל הכבוד על היוזמה הברוכה! -
למי שלא ראה המדריך של @תודה רבא4 (באג בתיוג)נמצא כאן:https://mitmachim.top/topic/43607/מדריך-מדריך-לעימוד-בוורד
-
@WD40 וכל מי שכאן.
תמשיך, מה שעשית זה מצויין!.
-
אני מעמד ככה עלון רב טקסט שלם מידי שבוע
-
-
בנוגע לחינמי של יעקובוב הכניסה בשורה השניה אינה מדויקת לפי המילה הראשונה (בשיחה אתו הוא אמר לי שבתשלום זה כן מדויק).
-
סתם כך בנוגע לכל החינמיים שנותנים לך לעצב רק פסקה אחת כל פעם, ניתן להתגבר על זה על ידי הקלטת פקודת מאקרו חדשה (אני לא לוקח אחריות שזה חוקי)
-
-
מכיון שאני רואה שיש כאן הרבה מבינים בתחום חשבתי שאולי כדאי להקים לתחייה את הרעיון הזה להוסיף קטגורייה לעימוד ספרי קודש
@אלישי אמר בהצעת ייעול | הוספת תת קטגוריה לעימוד ספרים:אם יהיו כמה וכמה נושאים מכובדים על זה (אפשר בינתיים לפרסם תחת קטגוריית גרפיקה), אפתח קטגוריה על זה, אין לי ענין להוסיף קטגוריה שתישאר ריקה.
ולכן קדימה לעבודהנראה לענ"ד שהדרישה התחילה להתממש
-
@לוי-ק אמר בבקשת מידע | עיצוב ספרי קודש:
הצבעתי, תעשו חיל!
שכוייח!!
ניסיתי לשלב בטבלה באופן הנ"ל גם עם תיבות טקסט, וזה נראה די מוצלח, ואפשר לראות בתמונות להלן איך שהטקסט עובר מתא אחד לשני באופן אוטומטי [כמובן שעשיתי את מלמעלה בלי להשקיע על המרווחים וכו', רק לראות אם זה שייך בכלל], ובאותו דרך זה עובר גם מעמוד לעמוד, ולכל תא אפשר לקבוע לאיזה תא הוא ימשיך, ועל זה הדרך אפשר לעמד כל הספר בצ'יק, מעתיקים הכל מעמוד ראשון לכל העמודים הבאים, לא צריך כל עמוד להתחיל מחדש, צריך להשקיע רק בעמוד הראשון את התבנית וכו' ומעתיקים לכל העמודים הבאים.
צריך לקחת בחשבון שוורד הגבילו את התאים, משהו כמו 50 אולי פחות.
ומנסיון שלי שאחרי כמות מסוימת של עמודים המסמך עלול לקרוס פתאום וזהו... אם השינוי האחרון לא נשמר זה הסיכוי היחיד שאני מכיר...
אני אישית התרגלתי לעשות כל עמוד במסמך חדש, זה לא כזה נפק"מ, זה קצת יותר ידני אך לא מורגש כ"כ.
אח"כ מחברים הכל לPDF בכמה שניות, בוחרים הכל ומכניסים, זה מסתדר אוטומטית לפי א"ב.דבר ראשון זה יכול להועיל גם על כל עמוד בנפרד, שיגלוש מתא אחת לשניה.
דבר שני, עשיתי עכשיו תוך כמה שניות ניסיון להעתיק את שני העמודים על מאה חמישים עמודים [75 פעמים], וזה עדיין עובד מצויין בקלי קלות בלי להתקע אפי' פעם אחד.לא נתקע? מעניין...
לא יודע למה, אבל לי נתקע כמה פעמים עד שהתחלתי את השיטה השניה, וגם חברה שניסתה לפתח תוסף אוטומטי לזה, אמרו לי שהם לא יכולים להמשיך את השיטה הזו כי הם גילו שוורד תומך רק במעט ולא יותר.לאחר בדיקה מעמיקה באפשרויות של התיבות טקסט, אין מגבלה על כמות התיבות כלל, רק בדבר אחד שהאפשרות של רצף אחד מוגבל ל32 תיבות, זאת אומרת שכל 32 תיבות הולכים בנפרד.
ובכל זאת גם עם הגבלה זו עדיין זה מביא הרבה תועלת, כי לא צריך להעתיק כל פעם כמה מילים וכו', אלא משחקים רק עם גודל התיבה, ברגע שמגדילים את התיבה ויש מקום פנוי, אז המילים חוזרים פנימה באופן אוטומטי.
ולכן מי שיכול לפתח תוסף נוח ואוטומטי לזה, נראה לי שזה ישתלם לו, ותבא עליו ברכה. -
-
-
-
@אלישי יש הרבה פוסטים והדרכות שנכתבו בנושא של עימוד בוורד בחודשים האחרונים בפורום,
אם לדעתך יש תועלת אני אשתדל לציין הפניות כדי שיוכלו להעביר אותם לקטגוריה החדשה, (ונשמח אם עוד יוכלו לעזור בזה ) - אולי בפוסט חדש,
אשמח לדעת אם יש בכך תועלת. -
@הרב-יעקב-ישראל אני מאמין שיש. מקסימום אם לא יעבירו את כל הנושאים לשם - לפחות ינעצו נושא בראש הקטגוריה עם הפניות לכל הנושאים שתאסוף