בקשה | שליטה על הגופנים בוורד
-
@מניין כתב בבקשה | שליטה על הגופנים בוורד:
@נוכחות כתב בבקשה | שליטה על הגופנים בוורד:
@מניין אני יכול להציע לך את השיטה שעשיתי במקרו השכן, פשוט שהמקרו יריץ את עצמו עד שהוא מגיע לשגיאה.
ויש עוד בעיה, שצריך גם להכניס מעבר מיקטע לפי הסגנון, כדי שלא ישבש את החלק שלפני הסגנון.
היכן אתה צריך להכניס את זה? לפני הקטע הנבחר או אחרי?
בכל מקרה אתה יכול להקליט מעבר עכבר לקדימה/ אחורה/ לתחילת הקטע/ סופו, ואז להחיל מעבר מקטע, ג"כ בהקלטה.
בהצלחה -
@מניין אני יכול להציע לך את השיטה שעשיתי במקרו השכן, פשוט שהמקרו יריץ את עצמו עד שהוא מגיע לשגיאה.
ויש עוד בעיה, שצריך גם להכניס מעבר מיקטע לפי הסגנון, כדי שלא ישבש את החלק שלפני הסגנון.
היכן אתה צריך להכניס את זה? לפני הקטע הנבחר או אחרי?
בכל מקרה אתה יכול להקליט מעבר עכבר לקדימה/ אחורה/ לתחילת הקטע/ סופו, ואז להחיל מעבר מקטע, ג"כ בהקלטה.
בהצלחהזה יצא מצויין, אבל בלי קפיצה לראש המסמך ובלי חזרה אוטומטית, מי שרוצה יכול להכניס את זה לטובת הציבור, אני לא הצלחתי. זה הנוסחהמחזיר לטור אחד סגנון 1.txt
-
את זה אפשר להכניס ג"כ בהקלטה בכמה דרכים. מה שפשוט להסביר זה להקליט הבלטת הכל ומעבר סמן לצד ימין.
כדי למנוע מצב שהוא יעבור לתחילת הערות שוליים אפשר להוסיף בהתחלה הקלטה של הפקודה עבור לתחילת המקטע.זה לא בעיה להקליט לקפוץ לתחילת המסמך ע"י קונטרול + fn + חץ שמאל, הבעיה היא שאם עושים חזרה אוטומטית זה גם יחזור כל הזמן אוטומטית לראש המסמך, ובכל אופן נסיתי לעשות חזרה אוטומטית כמו שאמרת וזה לא הלך לי.
-
אתה מייצר מקרו עם חזרה אוטומטית, ואז אתה מייצר מקרו חיצוני שמפעיל את פקודת המעבר לראש המסמך ואז מריץ את המקרו של החזרה האוטומטית.
בהצלחה!אבל צריך למצוא תנאי לחזרה אוטומטית, כי בלא תנאי זה חוזר שוב ושוב על כל המסמך בלא הגבלה [בגלל ששזה עובד על חיפוש], עד שהמסמך קורס.
-
-
@מניין מה שאני עושה זה שמירה בתוך המקרו - כדי שאם המסמך יקרוס זה ישמר מה שהוא עשה בינתיים ואפשר להתחיל מאיפה שהוא עצר. אבל ברמה התכנותית מן הסתם אפשר להתנות את הפעולה כפול הפעמים שקיים סגנון המבוקש במסמך. אולי @NykUser יכתוב לך קוד כזה, אבל אם אין לך מחשב כבד בשביל שימוש פרטי מה שכתבתי יכול להועיל.
נסיתי כבר, ונראה לי שחייבים תנאי.
-
@מניין מבחינה מתמטית השיטה שכתבתי לא גורמת למקרו כל פעם לחזור אל תחילת המסמך, אלא מתחילה בכל פעם לחפש אחרי איפה שהיא חיפשה קודם, אבל יכול להיות שלא הסברתי את עצמי מספיק טוב מה צריך לעשות.
ברור שלולאה יותר טובה, אם יש לך מישהו שיכול לתרום לך לולאה כזאת, אבל מה שכתבתי אמור לעבוד. -
@מניין מבחינה מתמטית השיטה שכתבתי לא גורמת למקרו כל פעם לחזור אל תחילת המסמך, אלא מתחילה בכל פעם לחפש אחרי איפה שהיא חיפשה קודם, אבל יכול להיות שלא הסברתי את עצמי מספיק טוב מה צריך לעשות.
ברור שלולאה יותר טובה, אם יש לך מישהו שיכול לתרום לך לולאה כזאת, אבל מה שכתבתי אמור לעבוד.אבל כאן זה שונה, בגלל שהמקרו עובד עם פקודה של חיפוש, ובכל חיפוש כשמגיע לסוף המסמך הוא שואל אם לחפש שוב מהתחלה, ובגלל שהמקרו חוזר על עצמו בלי סוף, אין כאן אפשרות להמשיך, שאם אני לוחץ 'לא', אז הוא חוזר ושואל כל הזמן, ואם אני לוחץ על כן, אז הוא מתחיל שוב את כל הפעולה מתחילת המסמך ומכניס עוד פעם את המעברים וכו', והאפשרות היחידה אולי היא שאחרי שהוא מגיע לסוף המסמך לעשות סגירה כפויה של כל הוורד, ולכן צריך כאן איזה לולאה טובה, בכל אופן תודה רבה לכל המסייעים, כי פשוט זה דבר חיוני מאוד כמעט לכל עימוד, שרוצים שכל תחילת סימן או ציון הדף יהיה טור אחד ושאר המסמך ישאר שני טורים.
-
- כשהוא מסיים את המסמך אפשר לעשות סגירה- עצירה כפויה.
- בצורה איך שכתבתי - גם אם תעשה לא - זה לא יחזור לתחילת המסמך.
השיטה שטענתי היא שהלולאה תחזור רק על הפקודה לעבור לתוצאה הבאה, ואילו הפקודה להתחיל מתחילת המסמך לא תהיה כלולה בלולאה.
-
- כשהוא מסיים את המסמך אפשר לעשות סגירה- עצירה כפויה.
- בצורה איך שכתבתי - גם אם תעשה לא - זה לא יחזור לתחילת המסמך.
השיטה שטענתי היא שהלולאה תחזור רק על הפקודה לעבור לתוצאה הבאה, ואילו הפקודה להתחיל מתחילת המסמך לא תהיה כלולה בלולאה.
לא התכוונתי על הפקודה לחזור לתחילת המסמך, הכוונה היא על הפקודה בחיפוש לעבור לתוצאה הבאה, וכל פעם שמגיע לסוף הוא שואל אם לחזור לתחילת המסמך [אפשר לנסות ולראות את זה גם בחיפוש רגיל], ואין אפשרות לדלג על זה, וזה לא קשור לפקודה העצמית לחזור להתחלה, הנה המאקרו שלי בלי הפקודה לחזור לראש.מחזיר טור אחד לפי מירכוז.txt
-
@es0583292679 כתב בבקשה | שליטה על הגופנים בוורד:
@נוכחות אני לא יודע על איזה חלון מדובר, אבל בעבר זכורני שבחיפוש והחלפה - כדי שלא ישאל האם להתחיל שוב מתחילת המסמך - אז הוספנו Clos וב"ה זה עשה את ההחלפה ללא הפתיחה ההיא בסוף.
צריך שהמקרו יעצור, וזה לא עוזר, בקיצור צריך איזה פקודה שעוצר את המאקרו כשמגיע לסוף המסמך.
-
@ש-בר אמר בבקשה | שליטה על הגופנים בוורד:
@מניין איזה חלון? תעלה צילו"מ [אני כבר הצלחתי לעשות מה שהוא אמר]
נא לבדוק אם זה אכן זה, דרך אגב יש לי כאן עוד שני מקרואים שעשיתי.
fe2624f4-70f1-49bd-96f1-2f3b25d4f780-NewMacros.basסליחה על הסטת האשכול חזרה לייעודו...
מאוד עזר לי המאקרוים, אבל יש לי באג מעניין:
בעת הפעלת מחשב מחדש, הם לא עובדים, עד אחרי שאני לפחות פעם אחת מטפל בגופן בחלון הרגיל [אפי' על מילה אחרת, או סתם לוחץ על החלון].
אחרי זה - עובד מדהים [כמובן שצריך לשחק קצת בתוכן המאקרו, להתאים לגופנים שלי וכו']
-
@צדיק-וטוב-לו-0 כתב בבקשה | שליטה על הגופנים בוורד:
@ש-בר אמר בבקשה | שליטה על הגופנים בוורד:
@מניין איזה חלון? תעלה צילו"מ [אני כבר הצלחתי לעשות מה שהוא אמר]
נא לבדוק אם זה אכן זה, דרך אגב יש לי כאן עוד שני מקרואים שעשיתי.
fe2624f4-70f1-49bd-96f1-2f3b25d4f780-NewMacros.basסליחה על הסטת האשכול חזרה לייעודו...
מאוד עזר לי המאקרוים, אבל יש לי באג מעניין:
בעת הפעלת מחשב מחדש, הם לא עובדים, עד אחרי שאני לפחות פעם אחת מטפל בגופן בחלון הרגיל [אפי' על מילה אחרת, או סתם לוחץ על החלון].
אחרי זה - עובד מדהים [כמובן שצריך לשחק קצת בתוכן המאקרו, להתאים לגופנים שלי וכו']
אין לי מושג בזה, תברר אצל בעל ה @מאקרו בעצמו.