בקשה | שליטה על הגופנים בוורד
-
@ש-בר אמר בבקשה | שליטה על הגופנים בוורד:
@מניין איזה חלון? תעלה צילו"מ [אני כבר הצלחתי לעשות מה שהוא אמר]
נא לבדוק אם זה אכן זה, דרך אגב יש לי כאן עוד שני מקרואים שעשיתי.
fe2624f4-70f1-49bd-96f1-2f3b25d4f780-NewMacros.bas -
@מניין לא הבנתי
אם כתוב 'בדסר', אז מעמידים את הסמן לפני ה'ד' ולוחצים על המקרו החלפת אות, ואז זה מחליף את האות 'ד' עם האות 'ס' וזה נהיה 'בסדר'.
וכן אם כתוב 'נשמע מה', אז עומדים לפני 'נשמע' ולוחצים על המקרו החלפת מילה, וזה מחליף את ה'נשמע' עם ה'מה', וזה נהיה 'מה נשמע'. -
-
@מניין אם יש לך קיצורי מקשים למאקרו הם אמורים לעבור אלי? ואם יהיה התנגשויות?
נראה לי שזה לא עובר אליך, כי זה קובעים בקיצורי מקשים בהתאמה אישית, וזה לא נמצא במקרו עצמו.
בכל אופן אתה יכול לנסות, אצלי הקיצורים הם F6 וF7. -
@מניין אמר בבקשה | שליטה על הגופנים בוורד:
@מניין לא הבנתי
אם כתוב 'בדסר', אז מעמידים את הסמן לפני ה'ד' ולוחצים על המקרו החלפת אות, ואז זה מחליף את האות 'ד' עם האות 'ס' וזה נהיה 'בסדר'.
וכן אם כתוב 'נשמע מה', אז עומדים לפני 'נשמע' ולוחצים על המקרו החלפת מילה, וזה מחליף את ה'נשמע' עם ה'מה', וזה נהיה 'מה נשמע'.יותר קל עם התוסף 'עזרים לוורד' (חינמי) להכניס את המילה שרגילים לטעות בה ל'תיקון שגיאות' [ולסמן 'החלף גם' במידת הצורך], ותוך כדי הקלדה וורד מתקן מעצמו.
(נ. ב. 'תיקון שגיאות' הוא פונקציה קיימת בוורד, אך עם עזרים הרבה יותר קל ומהיר להשתמש בה). -
@דאנציג אמר בבקשה | שליטה על הגופנים בוורד:
@מניין לא הבנתי
וכן אם כתוב 'נשמע מה', אז עומדים לפני 'נשמע' ולוחצים על המקרו החלפת מילה, וזה מחליף את ה'נשמע' עם ה'מה', וזה נהיה 'מה נשמע'.יותר קל עם התוסף 'עזרים לוורד' (חינמי) להכניס את המילה שרגילים לטעות בה ל'תיקון שגיאות' [ולסמן 'החלף גם' במידת הצורך], ותוך כדי הקלדה וורד מתקן מעצמו.
(נ. ב. 'תיקון שגיאות' הוא פונקציה קיימת בוורד, אך עם עזרים הרבה יותר קל ומהיר להשתמש בה).כמובן גם את זה יש לי, אבל כאן אני מדבר על שאר המילים שלא רגילים לטעות בהם, אם תעבוד בהגהה ועריכה תראה בעצמך כמה תיקונים כאלה יש על כל צעד ושעל, בכל אופן למי שזה לא עוזר יכול למחוק את זה [אבל אני לא יודע איך].
-
@חיים-חי אמר בבקשה | שליטה על הגופנים בוורד:
@מניין
לקחתי את הקובץ שפרסמת, וזה עובד, אבל לא מוצג לי שם הגופנים אלא רק סמלים, מה אני אמור לעשות?
תודה.
הסיבה היא שאין מקום, תפתח כרטיסיה חדשה ותכניס את זה שם כדי שיהיה מקום גם לשמות הגופנים, ובכל אופן אני החלפתי את השמות שמה [שינוי שם למטה] בכרטיסיה כדי שיהיה יותר קצר וגם שיניתי את הסמל שם.
-
@מאקרו אמר בבקשה | שליטה על הגופנים בוורד:
@מניין ישנם שתי אפשרויות:
1.להגדיר סגנון לגופן המבוקש וכך למצא אותו במהירות.
2. ליצור פקודת מאקרו עם הפונט הרצוי, למשל,selection.font.name = "david"
ואז אפשר להצמיד את הפקודה לסרגל הכלים היכן שרוצים.
תודה רבה רבה על הרעיון הנפלא, סוף סוף נהיה קצת [הרבה] סדר.
איך עושים את זה (שהוספת בסוף שני דברים חדשים
-
@מאקרו האם יש אפשרות לעשות מאקרו כדי לחלק לשני טורים או להחזיר לטור אחד רק סגנון אחד בכל המסמך בכל מקום שהוא? שייעשה הכל באופן אוטומטי.
ראיתי שיש כזה אפשרות בתוסף 'בקלות' של שילה, אבל יש נסיון חינם רק ליום אחד, וכמו כן יש את זה לרחמים כמובן גם בתשלום.
-
-
-
@מניין כתב בבקשה | שליטה על הגופנים בוורד:
@מאקרו האם יש אפשרות לעשות מאקרו כדי לחלק לשני טורים או להחזיר לטור אחד רק סגנון אחד בכל המסמך בכל מקום שהוא? שייעשה הכל באופן אוטומטי.
מתנצל שלא קראתי את כל האשכול (אלא רק את ההודעה הזאת ששלחת אותי משם לעיין בה).
אפשר ליצור כזה מקרו עם הקלטות שיפעל כדלהלן.- עבור לתחילת המסמך.
- חפש את סגנון פלוני הבא. מוגדר חפש כלפי מטה.
- שנה לשני טורים.
- הוסף במקרו שוב את שם המקרו זה עצמו בפקודה של "הרץ מקרו".
המקרו יעבוד עד שהוא יגיע לסוף המסמך ויחזיר שגיאה, ובדרך יעשה את הכל.
-
@נוכחות כתב בבקשה | שליטה על הגופנים בוורד:
@מניין כתב בבקשה | שליטה על הגופנים בוורד:
מתנצל שלא קראתי את כל האשכול (אלא רק את ההודעה הזאת ששלחת אותי משם לעיין בה).
אפשר ליצור כזה מקרו עם הקלטות שיפעל כדלהלן.- עבור לתחילת המסמך.
- חפש את סגנון פלוני הבא. מוגדר חפש כלפי מטה.
- שנה לשני טורים.
- הוסף במקרו שוב את שם המקרו זה עצמו בפקודה של "הרץ מקרו".
המקרו יעבוד עד שהוא יגיע לסוף המסמך ויחזיר שגיאה, ובדרך יעשה את הכל.
אני עם הארץ גמור בזה, וגם את הדברים הפשוטים האלה אני לא יכול לעשות, בכל אופן תודה רבה.