בקשה | שליטה על הגופנים בוורד
-
@WD40 אמר בבקשה | שליטה על הגופנים בוורד:
@מניין אמר בבקשה | שליטה על הגופנים בוורד:
נראה לי שכולנו היינו שמחים אם היה משהו כמו תוסף בוורד, באופן נורמלי כמו שיש בסגנונות או במקרואים שאני זה שמחליט איזה שם ובאיזה סדר זה יוצג, באופן קל וברור.
אולי צריך לבקש מרחמים או ממכון כתר תורה וכדו'.אולי יוכל לעזור בענין
@es0583292679לערוך גופן ולשנו לו את השם זה קצת חסר טעם, כי זה עבודת נמלים, וכל אחד יצטרך להתקין את כל הגופנים שוב, וזה מפוזר וכו'.
אך ליצור כזה תוסף של הקצאת גופנים זה לא כ"כ בעיה, בעיקרון זה אפשרי במאקרו.
אני יכול לעשות את העבודה בתשלום, אם מישהו רוצה לשלם, (250 לשעה, ומקצת השעה ככולו).
-
@es0583292679 אמר בבקשה | שליטה על הגופנים בוורד:
@WD40 אמר בבקשה | שליטה על הגופנים בוורד:
@מניין אמר בבקשה | שליטה על הגופנים בוורד:
נראה לי שכולנו היינו שמחים אם היה משהו כמו תוסף בוורד, באופן נורמלי כמו שיש בסגנונות או במקרואים שאני זה שמחליט איזה שם ובאיזה סדר זה יוצג, באופן קל וברור.
אולי צריך לבקש מרחמים או ממכון כתר תורה וכדו'.אולי יוכל לעזור בענין
@es0583292679לערוך גופן ולשנו לו את השם זה קצת חסר טעם, כי זה עבודת נמלים, וכל אחד יצטרך להתקין את כל הגופנים שוב, וזה מפוזר וכו'.
אך ליצור כזה תוסף של הקצאת גופנים זה לא כ"כ בעיה, בעיקרון זה אפשרי במאקרו.
אני יכול לעשות את העבודה בתשלום, אם מישהו רוצה לשלם, (250 לשעה, ומקצת השעה ככולו).
פעם היתה אפשרות ליצור קיצור דרך בגישה המהירה למעלה, אבל כיום אין כזו אפשרות, רק על החלונית של הגופנים.
-
@ש-בר אמר בבקשה | שליטה על הגופנים בוורד:
יש בעיה למחוק את כל הגופנים באנגלית [חוץ מגופן אחד בסיסי שישמש לאנגלית] ?
אסור לעשות את זה, זה גם יכול לשבש את המערכת.
לדוגמא: כמעט כל התוכנות שואבות את התצוגה המילולית שלהם מהגופנים של המערכת. -
@es0583292679 שינוי שם של גופן יכול להעשות בתוכנה של עריכת גופנים, הבעיה בזה שמכיון שמסתבר שרוב האנשים לא ישנו (ולכאורה גם אם זה יהיה תוסף בוורד), וגם אם ישנו כל אחד ישנה לפי השם שהוא מחליט, נמצא שכשאני אפתח את הקובץ שאתה ערכת תחת השם "פרנק ריהל" המחשב שלי לא יזהה אותו אוטומטית כFrankRuehl והתוצאה תהיה שימוש אוטומטי בגופני ברירת המחדל והמסמך לא יוצג כפי שאתה ערכת אותו - נפק"מ בין היתר למספר עמוד. הפתרון לכך הוא לא לשנות את השם של הגופן, אלא רק את הכינוי שלו באופיס שלך.
-
@פסח-0 אמר בבקשה | שליטה על הגופנים בוורד:
@es0583292679 שינוי שם של גופן יכול להעשות בתוכנה של עריכת גופנים, הבעיה בזה שמכיון שמסתבר שרוב האנשים לא ישנו (ולכאורה גם אם זה יהיה תוסף בוורד), וגם אם ישנו כל אחד ישנה לפי השם שהוא מחליט, נמצא שכשאני אפתח את הקובץ שאתה ערכת תחת השם "פרנק ריהל" המחשב שלי לא יזהה אותו אוטומטית כFrankRuehl והתוצאה תהיה שימוש אוטומטי בגופני ברירת המחדל והמסמך לא יוצג כפי שאתה ערכת אותו - נפק"מ בין היתר למספר עמוד. הפתרון לכך הוא לא לשנות את השם של הגופן, אלא רק את הכינוי שלו באופיס שלך.
נכון.
זה בדיוק מה שכתבתי.@es0583292679 אמר בבקשה | שליטה על הגופנים בוורד:
לערוך גופן ולשנו לו את השם זה קצת חסר טעם, כי זה עבודת נמלים, וכל אחד יצטרך להתקין את כל הגופנים שוב, וזה מפוזר וכו'.
אך ליצור כזה תוסף של הקצאת גופנים זה לא כ"כ בעיה, בעיקרון זה אפשרי במאקרו. -
@מאקרו אמר בבקשה | שליטה על הגופנים בוורד:
@מניין ישנם שתי אפשרויות:
1.להגדיר סגנון לגופן המבוקש וכך למצא אותו במהירות.
2. ליצור פקודת מאקרו עם הפונט הרצוי, למשל,selection.font.name = "david"
ואז אפשר להצמיד את הפקודה לסרגל הכלים היכן שרוצים.
תודה רבה רבה על הרעיון הנפלא, סוף סוף נהיה קצת [הרבה] סדר.
-
@ש-בר אמר בבקשה | שליטה על הגופנים בוורד:
@מניין יפה מאד, אבל זה מלא עבודה, לא?
קצת עבודה, אבל משתלם, בעיקרון העתקתי את המקרו הרבה פעמים ורק שיניתי את הגופן בכל אחד מקובץ ישן שהיה לי עם רשימת כל הגופנים [זכורני שפעם היה כאן איזה מקרו שעושה את זה]. וגם הקפדתי שכל הגופנים יתחילו אותו דבר בשם המקרו, וככה אח"כ כשעשיתי התאמה אישית בחרתי רק מאקרו, והכנסתי את כולם לכרטיסיה חדשה שנקרא גופנים, וזהו.
ואולי כדאי להעביר את הנושא לעימוד, כי זה נצרך מאוד לעימוד, שרוצים לנסות כמה אפשרויות בגופנים שונים, וד"ל. -
@ששמעון @ש-בר לא מספיק לייצא את הכרטיסיה, זה רק מעתיק את הפקודה שמפעילה את המאקרו ולא את המאקרו בעצמו, (מלבד העובדה שא"א לייצא רק כרטיסיה בודדת אלא את כל ההתאמות האישיות, ובייבוא זה גם מחליף את כל ההתאמות הקודמות).
בשביל לייצא את המאקרו צריך ללחוץ עם העכבר הימני על המודול בחלון השמאלי של VBA ולבחור ב-export file וכן לייבא ע"י import file
-
@מאקרו אמר בבקשה | שליטה על הגופנים בוורד:
@ששמעון @ש-בר לא מספיק לייצא את הכרטיסיה, זה רק מעתיק את הפקודה שמפעילה את המאקרו ולא את המאקרו בעצמו, (מלבד העובדה שא"א לייצא רק כרטיסיה בודדת אלא את כל ההתאמות האישיות, ובייבוא זה גם מחליף את כל ההתאמות הקודמות).
בשביל לייצא את המאקרו צריך ללחוץ עם העכבר הימני על המודול בחלון השמאלי של VBA ולבחור ב-export file וכן לייבא ע"י import file
איך פותחים את החלון בצד, אצלי אין את החלון הזה.