עזרה בקניית כונן קשיח למחשב
-
@MERS אמר בעזרה בקניית כונן קשיח למחשב:
אפשר לקנות HDD ולשמור עליו-אוצה"ח זה HDD אמנם זה עם מעטפת גומי עבה [בגירסא החדשה] אבל יש גם דברים בשוק האזרחי
זה דיסק רגיל של חברת TRANSCEND שניתן לקנות במחיר של 300 ל 2 TB [נפח כמו אוצר החכמה].
ואם אני לא טועה @משחזר-מידע טוען שאין בגומי שעוטף אותו כל תועלת -
מה שבאתי לכתוב זה:
שבאמת לרובנו אין חומרים סודיים או מקצועיים בכמויות של אלפי ג'יגה
מה שאנחנו צריכים מקום זה בדרך כלל לתוכנות כבדות ווידאו ותמונות אישיות
יש אמנם אנשים שצריכים להחזיק חומרים חשובים בנפחים גדולים כשיש להם ביטחון שלא יימחק
אבל לרובנו אין באמת את הצורך הזה.רק מה? בשביל הנוחות במקום להוריד כל פעם מהאינטרנט את המשחק\תכנה\וכו' רוצים שיהיה זמין.
בשביל זה דיסק חיצוני מספיק בהחלט וגם אם יתגשמו נביאויות הזעם של @משחזר-מידע וחביריו - ויידפק הדיסק - מקסימום נוריד מחדש. האינטרנט לא בורח לשום מקום.נ.ב. אני לא מדבר לאלו שמה שיש להם בדיסק זה "גיבוי" של כל הדיסקים האחרונים של מרדכי בן דויד ותיקיות שתכולתן היא "מרדפים משטרתיים" ו"צוק איתן". אתם צריכים בהחלט לגבות!!
-
@chv יש רק הבדל אחד מאד קטן
ואני לא מדבר על חברות גדולות ואפילו לא חברות קטנות
ואני גם לא מדבר על הנוחות שהזכרת
אני מדבר כרגע "אך ורק" על העמךכל אחד ואחד ללא יוצא מהכלל מחזיק חומר [ולא משנה מה הגודל] שאם זה ילך לאיבוד - גם אם לא יהיה מוכן להשקיע אפילו אגורה שחוקה בשחזורם - הוא יצטער
אם זה תמונות\סרטונים אישיות\משפחתיות ואו מסמכי וורד\אקסל וכו'תמצא לי בן אדם אחד בעולם שאין לו משו בכיוון הנל שלא יצטער אם זה אבד
על זה אני זועק ומתריע ואין שומע
כמה כבר עולה היום דיסק קשיח של 1 טרה לגיבוי אבל לגיבוי בלבד של החומר החשוב בלבד ?
יותר משקל אחד ליום (שנה אחת) ?
בטח ובטח יותר זול מעלות שחזור במעבדה מקצועית שלפעמים יכול להגיע לאלפי שקלים
אממה
כשזה מגיע לנושא של גיבויים כל אחד חושב לי זה לא יקראתן לי לגלות לך סוד
אף אחד אבל ממש אף אחד ברמה אבסולוטית לא בא למשחזר מידע על דיסקים אחרונים של מרדכי בן דוד ואו "מרדפים משטרתיים" ו"צוק איתן"
ואו כל דבר אחר שניתן להשיגו בשנית (מאיפה שהשיג אותו בפעם הראשונה)
כל אחד שרק הזכיר אי פעם את המילה שחזור מדובר בחומר שלא ניתן להשיגו נ ק ו ד ה -
@משחזר-מידע מתברר שכל הזמן לא הבנתי מה אתה מתכווין "גיבוי"
כשאאני כותב "גיבוי" אני מתכווין לגיבוי בענן. בדרייב, וואן דרייב מולטקלאוד - מה שלא תבחר - גיבוי באינטרנט. כאן זה בחיים לא ייעלם, ואפשר להגדיר בקלות גיבוי אוטומטי לתיקיות מהמחשב וכדו'
הבעיה - שזה באינטרנט. אז - א' זה לא זמין 100 אחוז. צריך להוריד וכו'. ב' - זה מוגבל במקום. גם אם תמצא איזה חברה שנותנת בחינם איזה 100ג'יגה זה הרי צחוק - מה זה 100 ג'יגה. ג' - הרבה משתמשים באינטרנט סלולרי וזה לא משתלם לגבות שם יותר מידי כי ייגמר החבילה החודשית רק על הגיבוי.
ובדיוק על זה אני מדבר - שמה שאתה כותב שיש חומרים אישיים\חשובים באמת!! שאם יימחקו יצטערו עליהם - אותם חומרים בהחלט משתלם לגבות!! אבל לא בהרדיסק חיצוני (אפשר גם) כי הוא - כמו שאתה תמיד כותב - תכל'ס בלתי אמין לחלוטין ויכול להיות שיום אחד יקפוץ לו וימות.
על כן הכי טוב לגבות כאלה דברים באינטרנט. יש לכל אחד דרייב, 15 ג'יגה, (אפשר תמיד לפתוח עוד חשבון גוגל בעת הצורך) חוץ מזה תמונות - אפשר לשמור בגוגל ללא הגבלה (לי יש לפחות 20 ג'יגה תמונות על החשבון גוגל שלי) וגם נראה לי סרטונים אפשר לאחסן שם.
בקיצור הכי חשוב לגבות בענן חומרים חשובים
והשאר - מה שצריך בשבילו מקום - בשביל זה יש הרדיסקים חיצוניים.
ומי צריך SSD בדיסק חיצוני? זה סתם השקעה מיותרת
זה יקר מידי. בסך הכל הלא SSD די בסדר (כבר כתבתי כאן - transcend מעתיק 100 מגה לשניה והוא לא SSD. זה מהירות סבירה לגמרי)
וואו איזה מגילה!! נראה לי הולך לישון -
-
@aiib אמר בעזרה בקניית כונן קשיח למחשב:
@chv אמר בעזרה בקניית כונן קשיח למחשב:
@aiib מניסיון עשיר - לא מוריד באיכות כלום
מדבר מבחינת הדפסה וכו' המדדים הכי מקצועייםאז סתם הם כותבים?
דיברת עם צלמים וגרפיקאים?אולי הם דיברו על וואצפ כי בענן בחיים זה לא מכווץ
-
@chv אחסון בחינם ללא הגבלה.
התמונות יכווצו כדי לחסוך במקום. אם התמונה היא ברזולוציה גבוהה יותר מ-16MP, היא תוקטן ל-16MP.
רזולוציה של 16MP היא איכות טובה לתמונות, המאפשרת להדפיס אותן בגדלים של עד 60x40 ס"מ.
סרטונים ברזולוציה גבוהה יותר מ-1080p יוקטנו לרזולוציה של 1080p HD. סרטון ברזולוציה של 1080p או ברזולוציה קצת יותר נמוכה ייראה קרוב למקור. ייתכן שיאבדו פרטים מסוימים, כמו כתוביות.