בירור | קניית מחשב חדש
-
@A0533057932 מעדיף בינוני כלומר עד 15 ואחרי זה עם יש גם טאצ אני מעדיף
-
-
@A0533057932 יש לך את זה באמזון?
ו אני לא יודע איך מתעסקים באיביי -
@ארי אני יגיד את מה שידוע לי, וזה לא פחות מ-8 ג'יגה רם בשום אופן, ולגבי המעבד זה נכון שצריך לפחות i5 אבל חשוב מאוד לשים לב לדור של המעבד, רואים את זה בתחילת המספר הסידורי של המעבד שמופע תמיד בשורה של פרטי המעבד. לדוגמא - intel Core i5-1135G7, זה דור 11. יש לציין שאינטל אוחזת בדור 11 היום. אני אומר את זה כי יש המון מחשבים מפתים מאוד באמזון עם מעבד i5 וi7 אפילו מאוד בזול, אבל הם דור 5 בערך מה ששווה לכלבים... כבר עדיף i3 דור 10.
לגבי חברות, Dell, HP, לנובו. אל תיגע באסוס או acer גם אם המפרט מצוין! אני מדבר מהרבה ניסיון!!
|| ( עוד חלק בסיסי מאוד במחשב זה כרטיס גרפי/כרטיס מסך, הוא משפיע רק על המסך שלך ולא על הביצועים של המחשב, כלומר, עם כרטיס מסך גרוע המחשב יכול להריץ תוכנה כבדה ולהסתדר איתה מצוין אבל אתה לא חווית המשתמש שלך תהיה גרועה מאוד כי אתה תראה את זה בדילוגים ועם קצב ריענון נמוך, ואתה מחכה משהו שיפתח ובינתיים אתה לוחץ על משהו אחר וזה לא מגיב ואז נפתח לך משהו ואתה כבר לא בטוח מאיזה לחיצה זו... אני בטוח שהרבה מבינים למה אני מתכוון....
אבל בדרך כלל הוא מותאם לשאר הנתונים של המחשב אז לא הייתי ממליץ להשקיע בזה זמן. וגם זה מאוד מסובך לבדוק אותו כי יש המון שמות וזה לא מסודר בצורה של i5' i7' וכו', אלא שמות כמו GTX 1650 וכדומה.) ||
אני יביא לך קישור למבצע מטורף בקסקו (ארצות הברית), יש שם עכשיו מבצעים מטורפים על לנובו IdeaPad Flex 5 בכמה דרגות, בתקציב שלך זה נראה לי הכי מתאים (והוא גם טאצ', וגם בגודל שרצית):
https://www.costco.com/lenovo-ideapad-flex-5-14"-2-in-1-touchscreen-laptop---11th-gen-intel-core-i5-1135g7---1080p---windows-11.product.100794995.html
יש לציין שזה לפני מיסים ומשלוח וכו', זה יעלה לך בסוף באזור ה700 דולר, אבל זה מחשב מטורף, בחיי... אם יש לך מישהו בארה"ב שהוא חבר מועדון של קסקו (costco) זה יוזיל לך ב100 דולר בערך... -
@חייים-א אמר בבירור | קניית מחשב חדש:
יש לציין שאינטל אוחזת בדור 11 היום
ב12
ועוד מעט כבר משיקה את 13לגבי חברות, Dell, HP, לנובו. אל תיגע באסוס או acer גם אם המפרט מצוין! אני מדבר מהרבה ניסיון!!
כל הנקודה היא סדרה
לא חברה -
@ארי אני רואה באמת שהקישור הפסיק לעבוד, אתמול בלילה הוא עבד לי, מה שקרה היום זה שהמבצע נגמר, כך נראה...
המחשב שראשון שהבאת היה האחד שדיברתי עליו, הוא היה 550 דלר, אתה מדבר על 750, 200 דולר יותר, אני כבר לא יודע אם זה כל כך שווה..
זה אמנם מחשב מטורף אבל זה לפני מיסים (לפחות 80 דולר) פלוס 10 דולר משלוח, זה כבר 840 דולר, תעשה את השיקולים שלך...
נ.ב. באתר הזה המיסים מופיעים לך רק בשלב האחרון ממש כשכבר מבקשים ממך פרטי אשראי. -
@ארי המיסים זה גם בארה"ב. זה מע"מ בעצם. כמו בארץ בדיוק, ברוב האתרים המחיר שאתה רואה כולל מיסים, כולל אמזון למשל, אבל יש מקומות שזה לא כולל כמו קסקו.
בקשר להבדל בין המחשבים, חוץ מזה שזה דגם אחר ואני לא יודע להגיד לך מהה הבדלים במהות ביניהם, אבל יש הבדלים גדולים באיבזור. המחשב של 750 דולר יש לו איכות מסך גבוהה יותר, מצלמת רשת הרבה יותר איכותית (full HD מול HD), ורמקולים סטריאו. -
@ארי האחרון ששלחת לי הוא אותו דגם בדיוק של ה750 הקודם אבל טיפה יותר מיושן, המעבד דור אחד פחות, הבלוטוס 5 ולא 5.2, המצלמת רשת על הפנים, הגודל הוא לא מה שרצית (אתה רצית 14) מסך פחות טוב, אם כי הסוללה שלו כמו ה750 השני, ועם מסך פחות טוב זה אומר יותר שעות בטריה.
אני חושב שתוציא אותו מהמשוואה, כי אם אתה כבר משלם 750 דולר, לך על הראשון.
אבל בין השניים הראשונים (750/700 דולר) אני חושב שנתתי את כל המידע שיש לי לתת עליהם בפוסט למעלה, זה הבדל של קרוב ל200 שקל (כי כנראה יש הבדל קטן גם במיסים שהם לפי אחוז) ואני לא יעשה בשבילך את ההחלטה ביניהם. אני אישית הייתי הולך על ה750, כי אם כבר להוציא כזה סכום אני ילך על המקסימום.