שיתוף | פרוייקט יישום חיפוש למספרי תחנות
-
@אלישי אמר במדריך | פרוייקט יישום חיפוש מספרי פלאפון:
האם יש רעיון למישהו איזה סימון ניתן להכניס ברשימת התחנות
השאלה הגדולה איך אתה תדע איזה צד התחנה
כי נניח שיש לי רעיון (ויש לי) איך אתה יודע מתוך הרשימה שתוריד מגוגל איזה צד התחנה כדי להתקדם אם זה לסימן כל שהוא? -
@ראובן-שבתי לא בטוח שאדע בכל הערים ובכל התחנות, הרעיון אמור להיות לרוב רק בתחנות שאין להם סימן הכיר נוסף חוץ ממספר הרחוב בה הם נמצאים, כי תחנה שרשום ליד זה שזה צמוד לחנות או רחוב מסויים, לא צריך סימן הכיר.
-
@האדם-החושב אמר במדריך | פרוייקט יישום חיפוש מספרי פלאפון:
נ.ב. יש סיכוי לאנדרואיד?
כן אי"ה וכמו שכתבתי (יאנג זה אנדרואיד).
@אלישי אמר במדריך | פרוייקט יישום חיפוש מספרי פלאפון:
אי"ה נעשה גם שיהיה תאימות לכמה סוגי מכשירים 208, יאנג, וכד', כל אחד לפי הקידודים והג'וקים שלו.
-
@אבי_770 אמר במדריך | פרוייקט יישום חיפוש מספרי פלאפון:
@אלישי
א. זה יהיה גם לאנדרואיד?
ב. זה עובד על API מסויים?
ג. זה יחייב אינטרנט?א. אי"ה.
ב. זה יכול לעבוד עם API, אבל כל הרעיון כאן שזה יעבוד מתוך מסד נתונים מקומי.
ג. לפי האמור ב-ב. זה לא מחייב אינטרנט כי זה לא מתחבר ל-API. -
@אלישי אמר בשיתוף | פרוייקט יישום חיפוש למספרי פלאפון:
רוב התחנות שנחפש יופיע בתוצאות ב-2 צידי הכביש במספר זוגי או אי זוגי, וזה גורם לבלבול גדול, בפרט למי שאינו מבני המקום
אולי "תחנת
שם התחנה
לכיווןהתחנה הבאה
" [גם אם יש כמה 'תחנות הבאות' לכמה מקוי התחנה, עדיין אפשר לקחת אחת מהן כברירת מחדל ומ"מ זה מלמד על הכיוון].תחנת
בנייני האומה
לכיווןגשר המיתרים
תחנתבנייני האומה
לכיווןשרי ישראל
תחנת
הפסגה - שדרות הרצל
לכיווןהפסגה - הרשד"ם
תחנתהפסגה - שדרות הרצל
לכיווןשדרות הרצל - בייט
-
@אלישי
אני חושב בכיון הזה
כידוע בכל רחוב הצד האי זוגי הוא צד שמאל והצד הזוגי הוא ימין
כלומר מי שעומד בכניסת הרחוב צד ימין שלו יהיה המספר הזוגי
(זה לא באמת מסובך לזכור את זה כל אחד יכול לבדוק את זה כל רגע לפי הבית שלו אם הוא גר במספר זוגי האם זה בצד ימין או שמאל)וממילא אני מציע
שיהיה רשום ליד המספר תחנה א' או ב' כשהמשמעות היא ימין או שמאל, כלומר א' הכוונה ימין בעוד שב' הכוונה לצד שמאל שלנו
או לחילופין במקום א וב ניתן לכתוב אחרי המספר תחנה י' או ש' כשהמשמעות היא ימין או שמאלמקוה שהובנתי
מה אתם אומרים על הרעיון??? -
@ראובן-שבתי אמר בשיתוף | פרוייקט יישום חיפוש למספרי פלאפון:
כי נניח שיש לי רעיון (ויש לי) איך אתה יודע מתוך הרשימה שתוריד מגוגל איזה צד התחנה כדי להתקדם אם זה לסימן כל שהוא?
לפי מה שכתבתי הוא יכול לדעת את הצד של התחנה לפי המספר ברחוב
-
@אלישי אמר בשיתוף | פרוייקט יישום חיפוש למספרי פלאפון:
@ראובן-שבתי לא בטוח שאדע בכל הערים ובכל התחנות, הרעיון אמור להיות לרוב רק בתחנות שאין להם סימן הכיר נוסף חוץ ממספר הרחוב בה הם נמצאים, כי תחנה שרשום ליד זה שזה צמוד לחנות או רחוב מסויים, לא צריך סימן הכיר.
אני יסביר לך...
אני פשוט חושב שאם התחנות יהיו בסדר רציף ולא לפי א' ב' זה יהיה ממש קל
נגיד יש שתי בר אילן שמואל הנביא אתה בודק לפי התחנה הקודמת ואז אתה מבין באיזה צד אתה נמצא.... -
@כמה-טוב-השם אמר בשיתוף | פרוייקט יישום חיפוש למספרי פלאפון:
שיהיה רשום ליד המספר תחנה א' או ב' כשהמשמעות היא ימין או שמאל, כלומר א' הכוונה ימין בעוד שב' הכוונה לצד שמאל שלנו
או לחילופין במקום א וב ניתן לכתוב אחרי המספר תחנה י' או ש' כשהמשמעות היא ימין או שמאלמי מתוך הפורום יודע כל תחנה בכל חור בארץ באיזה צד היא נמצאת
ככה ששום פתרון לא נשמע לי רלוונטי
אחרי שתדע אתה או מישהו אחר פה כל תחנה באיזה צד היא ממוקמת יהיה אפשר לעשות סימנים -
--פוסט מתעדכן--
סוף סוף התפניתי לכתוב את הקוד לחיפוש מספרי התחנות, אילו התובנות שלי בינתיים:- הדפדפן של נוקיה תומך ב-ECMAScript 3 (1999) (חבל שמהדורת ES4 מעולם לא שוחררה, אולי הייתי מרוויח עוד כמה פונקציות...) שזה אומר שאני יכול להשתמש עם:
- regular expressions
- try/catch
- switch
- do-while
גיליתי את זה עם הדפסה למסך האם
typeof RegExp
הוא פונקציה וקיבלתי אכן תשובה חיובית, ואז כשהתקדמתי למהדורה הבאה ובדקתי האםArray.isArray
הוא פונקציה, קיבלתי את התשובהfalse
הבנתי שנוקיה C2 לא תומך ES5, אלא עד ES3.-
דרך אגב, כתבתי את כל הקוד עד עכשיו בתוך הפלאפון נוקיה C2 עצמו, מהסיבה העיקרית, כדי לא לכתוב קוד ולגלות בסוף שהוא לא עובד ואז להתחיל לחפש מחט בערימת שחת, איזו פקודה הקריסה אותו, ומכיוון שאין שם
()console.log
(אא"כ מישהו יגלה את אוזני שיש..), השתמשתי ב-DOM כ-()console.log
.
כמובן שאחרי כתיבת העיקר, אוכל להעתיק את הכל למחשב ולהתחיל לעבוד עם זה כמו בן אדם, אבל את העיקר הייתי חייב לוודא שאכן עובד טוב.
(הייתי משתף צילומסך איך נראה הקוד בפלאפון עצמו, אבל אין תמיכה לצילומי מסך ביישומי JAVA) [אולי בהמשך כן אצליח לעשות משהו]. -
עלה בדעתי כמה שיטות איך לבנות את "מנוע החיפוש" עיקר המשקל הוא, גודל הקובץ, כי כידוע ב-C2, א"א לטעון דף HTML בגודל 600kb או משהו בסביבות זה, וכן כמה שהקובץ יהיה גדול יותר, זמן החיפוש יארך יותר זמן (מי שאין לו C2 לא ידע מה אני רוצה...), ולכן הטמעתי בקוד 2 משתנים שמקבלים את השעה בתחילת החיפוש ואת השעה בסוף החיפוש ונותנים לי זמן מדוייק (לא הכי מדוייק כי ב-C2 אין תמיכה ב-ms מבחינת האובייקט Date), כמה זמן לקח לי החיפוש.
-
דברים שיתקעו לכם את הקוד במידה ותשתמשו איתם:
()console.log
רק במידה וזה בקוד הראשי או ב-if שקשור לקוד או לפעולה.
פונקציית חץ, אפי' אם תכניסו את זה בטעות או בתוך if שלא קשור למכשיר, זה גם לא יעבוד. -
עבודה מול מסד הנתונים.
כעת אני מנסה לבדוק האם אפשר אכן להכניס את האפשרויות שהוצעו לעיל בעניין סימנים לתחנות, מה מוביל למה, והיכן נוסעים משמגר 11 (רמז: מלכי ישראל/הטורים, או שרי ישראל) והיכן נוסעים משמגר 10 (רמז: לרב שפע/שמגר). ניסיתי לבדוק לפי ה-stop_id ואז לפי ה-stop_lat&stop_lon ולא מצאתי אפשרות שמחשב רובוטי יוכל לעשות סדר, שמתחנה X נוסעים ל-Y לפי חישוב מסויים.
stop_id stop_code stop_name stop_desc stop_lat stop_lon zone_id 10742 4075 שמגר/אוהל יהושע רחוב: שמגר 24 עיר: ירושלים רציף: קומה: 31.795289 35.207757 3000 47449 161 שמגר/אוהל יהושע רחוב: שמגר 26 עיר: ירושלים רציף: קומה: 31.795224 35.207967 3000 10639 3629 רב שפע/שמגר רחוב: שמגר 22 עיר: ירושלים רציף: קומה: 31.794642 35.208208 3000 10748 4133 שמגר/ירמיהו רחוב: שמגר 11 עיר: ירושלים רציף: קומה: 31.793135 35.208359 3000 10747 4116 שמגר/ירמיהו רחוב: שמגר 10 עיר: ירושלים רציף: קומה: 31.793164 35.208542 3000 8619 84 מלכי ישראל/הטורים רחוב: מלכי ישראל 77 עיר: ירושלים רציף: קומה: 31.790758 35.209791 3000 9049 650 שרי ישראל/חשמונאים רחוב: שדרות שרי ישראל 10 עיר: ירושלים רציף: קומה: 31.789799 35.206718 3000 - הדפדפן של נוקיה תומך ב-ECMAScript 3 (1999) (חבל שמהדורת ES4 מעולם לא שוחררה, אולי הייתי מרוויח עוד כמה פונקציות...) שזה אומר שאני יכול להשתמש עם:
-
@אלישי אמר בשיתוף | פרוייקט יישום חיפוש למספרי תחנות:
כעת אני מנסה לבדוק האם אפשר אכן להכניס את האפשרויות שהוצעו לעיל בעניין סימנים לתחנות, מה מוביל למה, והיכן נוסעים משמגר 11 (רמז: מלכי ישראל/הטורים, או שרי ישראל) והיכן נוסעים משמגר 10 (רמז: לרב שפע/שמגר). ניסיתי לבדוק לפי ה-stop_id ואז לפי ה-stop_lat&stop_lon ולא מצאתי אפשרות שמחשב רובוטי יוכל לעשות סדר, שמתחנה X נוסעים ל-Y לפי חישוב מסויים.
סביר להניח שיש רשימת קווים לכל תחנה, ושלכל קו יש רשימת תחנות כרונולוגית, כך שאפשר לגשת לרשימת התחנות של הקו הראשון ברשימה ולקחת את המידע
אינני מתמצא בקוד שאותו אתה כותב אבל אני משער שתמצא את הדרך להביא את הנתונים הללו למסד הנתונים ומשם ללמד את הקוד לשלוף אותם בעת הצורך... -
ולכן אבדוק איך בכל אופן לעשות זאת.
יש היום במסך באוטובוסים בחלק מן החברות, ליד כל תחנה את המידע של איזה קוי אוטובוס יש בתחנה. אולי פשוט תוכל לקחת את זה משם.
(לגבי איך להכניס את זה למסד בלי שיתפוס הרבה מקום, אולי אפשר להכניס את זה בתיבה מקושרת. כלומר עם קישור (לינק))
-
במקביל אני שוקד גם על יצירת יישום jar לחיפוש תחנות נוח, וזה למי שהמכשיר שלו תומך ביישומים וכד'.
א"כ אולי יהיה ניתן לעשות אפשרות לחיוג מתוך היישום כולל הקשת מספר התחנה באופן אוטומטי