בירור | ניטרול רשת שכנים
-
@תודה-רבה-4 זה נקרא התקפת ddos , יש מודעות גדולה לזה, והרבה ארגונים כיום יחסמו את האפשרות הזו או שהכתובת שלהם ממוסכת בשרת אחר לפני זה. מה שכן אני בכלל לא בטוח כמה זה חוקי להפעיל ddos על מישהו... וייתכן שאפשר לתפוס את זה מהר, אך אני לא בטוח בזה.
-
@avramk100 אפשר לתפוס את זה מהר, ואפשר גם להסוות את זה, ואין סוף לאפשרויות. אני רק 'מראה מקום' איך אפשר לכסות בור ברה"ר. הכל לפי דעת תורה, כמובן...
-
@תודה-רבה-4 למה נראה לך שפינג עושה עומס מיוחד על הרשת?
ומה הקשקוש על DDOS? לא מדובר פה על אתר אלא על ראוטר
נ.ב. לא "הקריסו את משרד הבריאות בחו"ל" אלא הקריסו אותו, וכדי לעצור את המתקפה הם פשוט חסמו בינתיים גישה לאתר מIP לא ישראלי... -
@צדיק-תמים פינג שאתה מכיר אכן לא עושה עומס על הרשת, אבל כשנשלחים אלפי ומליוני פינגים בו זמנית לכתובת והשרת לא מצליח לענות לכל הבקשות אז אוטו' יש קריסה... אם אני זוכר טוב חברת cloudflare דיווחה לאחרונה על שיא חדש במתקפות ddos כאשר נשלחו לשרת כ8.6 מליון (!) פינגים בו זמנית ...
-
@צדיק-תמים דיברת על פינגים אז הסברתי . מה לא הבנת ? אתר אינטרנט לא מחזיר פינג.. מה שמחזיר זה השרת שהוא יושב בו. גם ראוטר נקרא שרת, vpn/dhcp וכו'
ולכן גילוי נאות, כל מכשיר שיכול לענות לפינג ותשלח אליו בו זמנית כמות של פינגים גדולה מיכולתו (נגיד מכמה מחשבים) , שרותי הרשת שלו ייקרסו, לא משנה אם זה טלפון או מכשיר טביעת אצבע או ראוטר או מחשב... -
@avramk100 אין לך אלפי מכשירים לחבר לראוטר, מסתמא אין לך יותר מ2-3, ובכלל ראוטר סטנדרטי נותן שיתחברו אליו 5-20 מכשירים
וראוטר כמובן יכול להתמודד עם בקשות רשת מכמות המכשירים שהוא נותן שיתחברו אליו,
לכך בדיוק הוא נועד
לגבי להעמיס על הרשת בהורדות וכך להאט אותה זה כבר הציעו קודם
ובאם הקליטה חלשה זה לא מאוד יעיל -
@צדיק-תמים אבל היכולת של הראוטר במקרה פה פחות ממחשב, והוא הביא תוכנה שמבצעת כמה פעמים פינג מאותו מכשיר. (אל תחשוב לרגע שחברות האקינג שעושות ddos לאתרים משתמשים באלפי מחשבים.. עפ רוב ידובר בכמה מכשירים בעלי חומרה עוצמתית שפשוט עושים את אותו פעולה במקביל מליון פעם)
-
@avramk100 אמר בבירור | ניטרול רשת שכנים:
אל תחשוב לרגע שחברות האקינג שעושות ddos לאתרים משתמשים באלפי מחשבים..
ודאי שכן
מתקפה ממחשב אחד קל לחסום
פשוט חוסמים את כתוב(ו)ת הIP
הרעיון של DDOS זה שמשתמשים באלפי מחשבים שנגועים בתוכנה זדונית כדי לשלוח את הבקשות בו זמניתDoS מתאר התקפה שמקורה הוא מחשב יחיד ו-DDoS מתאר התקפה שמקורה במספר מחשבים מסונכרנים.
בכל מקרה הדיון הזה לא שייך פה