שיתוף | כך תבינו כיצד עולם התכנות עובד
-
יש לא מעט אנשים שמנסים להבין מה זה בעצם תכנות ואיך זה עובד, ובעצם למה שממילים באנגלית יצא תוכנה או משחק.
אז בשביל זה יש את SCRATCH שזה בעצם אתר שנותן להבין כיצד התכנות עובד, וזאת נעשה ע"י לבנים (כמו קודולר).
בScratch יש מספר פלוסים בניהם שהאתר אף תומך בעברית כן, כן, גם הלבנים בעברית וכן יש מספר מדריכים בעברית.
אך יש לו גם מינוס אחד גדול שלאחר שבניתם משהו אי אפשר לייצא אותו לקובץ exe וכדו'.
ועוד משהו חשוב ניתן גם להוריד את תוכנת scratch שהיא בעצם אותו הפלטפורמה רק שהיא אופליין.
ההורדה מכאן
תנסנו ותהינו!!!
-
@ידיד אמר בשיתוף | כך תבינו כיצד עולם התכנות עובד:
@cannon אמר בשיתוף | כך תבינו כיצד עולם התכנות עובד:
לאחר שבניתם משהו אי אפשר לייצא אותו לקובץ exe וכדו'
אולי כן עיין כאן.
אז זהו מה שאני מבין משם שזה להוריד עוד תוכנה שממירה אך מתוך התוכנה עצמה שלהם אי אפשר להמיר זה אני יודע בוודאות.
הקישור שם חסום בנטפרי השמח אם מישהו ישלח אותו לבדיקה או שפשוט מי שלא על נטפרי ופתוח לו יוריד את אותה תוכנה ויעלה אותה ואני יצרף אותה לפוסט הראשי. -
ברשותכם, מומלץ פעם הבאה לעשות חיפוש בפורום לפני פתיחת אשכול בנושא שכבר נכתב בעבר.
היו פה בפורום כמה אשכולות עם הורדת התוכנה בעברית, ומדריכים.. כך שאני לא כ"כ מבין מה התועלת באשכול זה..
לדוגמא: https://mitmachim.top/post/224736אם חידשתם משהו - תקנו אותי.
בהצלחה. -
@אינטרקום אמר בשיתוף | כך תבינו כיצד עולם התכנות עובד:
ברשותכם, מומלץ פעם הבאה לעשות חיפוש בפורום לפני פתיחת אשכול בנושא שכבר נכתב בעבר.
היו פה בפורום כמה אשכולות עם הורדת התוכנה בעברית, ומדריכים.. כך שאני לא כ"כ מבין מה התועלת באשכול זה..
לדוגמא: https://mitmachim.top/post/224736אם חידשתם משהו - תקנו אותי.
בהצלחה.צודק לא חידשתי כלום.
רק מה הסיכוי שאדם יחפש הדרכה לscratch אם הוא לא יודע מה זה ולא מכיר את זה, מה שבאתי לעשות סה"כ זה לשתף ושיותר יכירו. -
@cannon קודם כל יפה השיתוף והצורה של ההגשה.
רק הערה קטנה, מי שרוצה להכיר את עולם התכנות זה לא מ scrasch אלא שילמד את ג'אווה סקריפט, html5 או פית'ון [שלאחרונה עף בשפות התכנות] מצאתי אתר מדהים שפתוח בנטפרי לזה כאן. [הביטול תיירה - לא על אחריותי ]
אגב זו דעתי גם לגבי פיתוח אפליקציות אנדרואיד, מבלי לפגוע באף אחד, אבל אם כבר להשקיע זמן, לא להתחיל מהבסיס, וללמוד איך לכתוב להן קוד???
[ולא שיש לי ידע בכל הנ"ל...] -
@אליר325000 אמר בשיתוף | כך תבינו כיצד עולם התכנות עובד:
מי שרוצה להכיר את עולם התכנות זה לא מ scrasch אלא שילמד את ג'אווה סקריפט, html5 או פית'ון [שלאחרונה עף בשפות התכנות] מצאתי אתר מדהים שפתוח בנטפרי לזה כאן. [הביטול תיירה - לא על אחריותי ]
צודק.
"להכיר" כוונתי הייתה איך בעצם המיילים עושות תוכנה שאלה שהרבה אנשים שאולים ולא מבינים איך זה עובד אז scratch זה התשובה!
וכמובן כמובן שמלדעת לתכנת משהו בscratch הבנאדם לא ימצא משרה מכובדת. -
-
@ידיד אמר בשיתוף | כך תבינו כיצד עולם התכנות עובד:
לאחר שבניתם משהו אי אפשר לייצא אותו לקובץ exe וכדו'
אולי כן עיין כאן.
אז זהו מה שאני מבין משם שזה להוריד עוד תוכנה שממירה אך מתוך התוכנה עצמה שלהם אי אפשר להמיר זה אני יודע בוודאות (אני משתמש בה).
הקישור שם חסום בנטפרי השמח אם מישהו ישלח אותו לבדיקה או שפשוט מי שלא על נטפרי ופתוח לו יוריד את אותה תוכנה ויעלה אותה ואני יצרף אותה לפוסט הראשי.זה תוסף שעושה את ההמרה
-
"להכיר" כוונתי הייתה איך בעצם המיילים עושות תוכנה שאלה שהרבה אנשים שאולים ולא מבינים איך זה עובד אז scratch זה התשובה!
ממש לא, זה לא מילים אלא לסדר בלוקים
כבר כתבתי בעבר את דעתי על שטויות כאלה שמתיימרות "ללמד תכנות"@cannon אמר בשיתוף | כך תבינו כיצד עולם התכנות עובד:
וכמובן כמובן שמלדעת לתכנת משהו בscratch הבנאדם לא ימצא משרה מכובדת.
התכוונת שאף אחד לא ישלם על זה שקל...
-
@צדיק-תמים אמר בשיתוף | כך תבינו כיצד עולם התכנות עובד:
ממש לא, זה לא מילים אלא לסדר בלוקים
כבר כתבתי בעבר את דעתי על שטויות כאלה שמתיימרות "ללמד תכנות"שוב. כוונתי היא שאנשים לא מבינים מה מתכנתים כותבים ויוצא להם תוכנה "מה הם כותבים למחשב תעשה לי תוכנת עימוד כמו וורד ונהיה תוכנת עימוד?"
אז scratch זה נותן להבין את הפקודות שנותנים למחשב רק ששם אתה לא נותן פקודה ע"י לכתוב אותה אלא עם לבנים. -
@צדיק-תמים אמר בשיתוף | כך תבינו כיצד עולם התכנות עובד:
@cannon האם זה יכול ללמד מישהו משהו? ייתכן (כנראה שכן). "כך תבינו כיצד עולם התכנות עובד" - ממש לא, גם לא מתקרב
אז שוב. תבינו איך הוא עובד מבחינת מה המתכנתים כותבים שם.
ולא כתבתי כך תדעו/תלמדו לתכנת כי scratch באמת לא מלמד לתכנת וכמו שאמרת.