הפונקציות switch&case ב PHP
-
הפונקציות switch&case ב PHP
המרת משתנה למחרוזת אחרת//בואו ונניח שאני רוצה לכתוב סקריפט קטן שמחליף מספר ביום בשבוע. אם המשתנה הוא ‘אחד’, הסקריפט ידפיס את המילה ‘Sunday’. אם המשתנה הוא שתיים, הסקריפט ידפיס את המילה ‘Monday’ וכך הלאה. אני יכול להשתמש בשיטה ה-if וה-if else, אבל יצא לי קוד באורך הגלות. במקום זה, אני יכול להעמיד ‘למבחן’ את המשתנה שלי ולציין מה יקרה כאשר המספר שלו שווה לאחת, שתיים, שלוש וכך הלאה. אני אפילו יכול לציין איזשהו default במידה ויש לו מספר שלא תואם לציפיות שלי.
//יש הסבר מפורט יותר על צורת הרכבת הקוד בסוף הפוסט.
<?php $my_var = 5; switch($my_var) { case 1: print 'יום ראשון'; break; case 2: print 'יום שני'; break; case 3: print 'יום שלישי'; break; case 4: print 'Wednesday'; break; case 5: print 'Thursday'; break; case 6: print 'Friday'; break; case 7: print 'Saturday'; break; default: print 'my_var is not 1-7!'; break;
//ראשית אני מכניס את המשתנה לתוך תנאי switch על הסוגריים הרגילות והסוגריים המסולסלות. אחרי כן אני פשוט כותב כל case, מה קורה בתוך ה-case (יכול להיות יותר משורה אחת, אגב) ואז break. ה-break עצמו הוא חשוב מאד ואסור לדלג מעליו. בסוף אני מציין case מיוחד שהוא ה-default. שם כתוב בדיוק מה קורה אם המשתנה my_var הוא לא אחד מהמספרים האלו.
}