עזרה | תוכנה שהצפינה לי את כל המחשב
-
@לא-מייבין אמר בעזרה | תוכנה שהצפינה לי את כל המחשב:
הורדתי איזשהי תוכנה, והוברר שהיא וווירוס והיא הוסיפה לי לכל הקבצים FEFG מה ניתן לעשות?
לכבות מיד את המחשב
ולשלוח למשחזר מידע מקצועי -
@A0533057932 א. זה שונה מטכנאי מחשבים?
ב. מה סדר גודל של מחיר בערך?
ג. במידה והחומר אינו חשוב, (מראש עשיתי את זה במחשב שאין בו חומר כל כך חשוב, כך שלא בטוח שזה יצדיק את המחיר) מה צריך לעשות כדי לאפשר שימוש תקין במחשב מכאן ולהבא? -
מה צריך לעשות כדי לאפשר שימוש תקין במחשב מכאן ולהבא?
לא להוריד כל דבר
-
@לא-מייבין אם זה התקנה מחדש תעשה כמו המדריך של @אלישי להתקנה נקיה
וכמו שכתב @משה-מזרחי למחוק את כל המחיצות -
@A0533057932 א. זה שונה מטכנאי מחשבים?
ב. מה סדר גודל של מחיר בערך?
ג. במידה והחומר אינו חשוב, (מראש עשיתי את זה במחשב שאין בו חומר כל כך חשוב, כך שלא בטוח שזה יצדיק את המחיר) מה צריך לעשות כדי לאפשר שימוש תקין במחשב מכאן ולהבא?כל התשובה שלי התבססה על זה שאתה רוצה את החומר
באם החומר לא חשוב לך
תעלה דיסק טכנאים
עדיף דיסק לינוקס
ותמחק מחיקה מלאה של הכונן
עדיף באופן שממלא בפועל את כל הכונן בחומר אחר לוודאות מחיקה מלאה של הכונן -
@DANI123 לא מצליח לפתוח אלא קופץ לי הודעה של האם ברצוני להתקין תוכנה, וכשאני מסרב, הקובץ לא נפתח אלא מופיע שמשהו השתבש מן הסתם אני צריך לאשר את ההתקנה, (לא סביר שיש לו עוד ווירוס בקנה, כי אם כן, למה הוא לא שם אותו כבר קודם) ואז יעלו לי הדרישות של המצפין, בינתיים לא עשיתי את זה כמובן, אני עדיין לא ברור לי מה אני עושה עם זה. ( כל מי שהתקשרתי אליו, אמר לי שהוא לא מבין בזה)
-
@לא-מייבין יש אפשרות לנקות את המחשב, אבל לא כדאי, זה המון עבודה ואם תעשה זאת לא מקצועי - הוירוס יכה שוב. הרבה יותר פשוט ויעיל לדרוס הכל ולהתקין מחדש כמו שכתבו למעלה.
לשחזר את הקבצים יש סיכוי קטן, ראה בקישורים המצורפים. -
@106 אכן, מצאתי את המסמך שבו הם השאירו את הדרישות, (עושים חיפוש של קובץ בשם readmi) ועשיתי חיפוש עלים באינטרנט, ולכאורה אין עליהם פריצה, מה שאני מתכנן לעשות זה להעתיק את החומר שקצת חשוב, ולשמור אותו אולי יום אחד יהיה לו פריצה היות ואין לי שם שום דבר שאני צריך בשביל הזמן הקרוב.
-
הורדתי איזשהי תוכנה, והוברר שהיא וווירוס והיא הוסיפה לי לכל הקבצים FEFG מה ניתן לעשות?
בקשר לקבצים, ראה כאן
-
@יוסי-מחשבים זה שונה מהאתר הזה?
-
FEFG
תלחץ על CTRL+ALT+DEL ואז על task manager או מנהל המשימות
בתהליכים תחפש קובץ שנקרא DB07.EXE תעשה עליו קליק ימני וסיים משימה
אחרי זה בסימניות שבמנהל משינות תחפש אתחול ותחפש שם DB07.EXE תעשה עליו קליק ימני והשבת
עכשיו תחפש בהתחל Task Scheduler ותיכנס לTask Scheduler Library(מסומן בצד ימין בכחול)
חפש שם time trigger task ותעשה קליק ימני וDELETE
עכשיו תלחץ על CTRL+ALT+DEL ואז על task manager או מנהל המשימות
תכנס לאתחול ותחפש שם DB07.EXE תלחץ קליק ימני ופתח מיקום קובץ הוא יפתח לך תיקייה שיש בה את התוכנה תלחץ קליק ימני ומאפיינים ואז אבטחה יש שם כפתור "מתקדם" תלחץ עליו ותלחץ על הפוך ירושה לזמינה או Disable inheritance
הוא יתן לך את ההודעה הזאת
תבחר באפשרות הראשונה
ותעשה את זה(אם יש לך את המשתמש הזה)
עכשיו תחזור למיקום של התוכנה ותמחק אותהתנסה להפעיל מחדש את המחשב ולנסות לשנות את השם של הקובץ ולפתוח אותו
אני לא לוקח אחריות על מה שכתבתי
-
@לא-מייבין יתכן מאוד שהאתר הזה יעזור לך https://www.nomoreransom.org/he/decryption-tools.html
-
מה שאני מתכנן לעשות זה להעתיק את החומר שקצת חשוב, ולשמור אותו אולי יום אחד יהיה לו פריצה
לא בטוח שיעזור
יש וירוסי כופר שיצא להם מפתחות ובכל זאת אנשים נשארו ללא החומר עקב כך שהיה צריך עוד דברים מעבר לקבצים שהוצפנו -
@משחזר-מידע לא הבנתי.
-