בקשה | מסך בית של Q2
-
@צדיק-תמים אמר בבקשה | מסך בית של Q2:
למה נראה לך שהרשיון של המערכת הפעלה אנדרואיד מחייב את כל מי שבונה יישום שרץ על המערכת הפעלה הזו?
נכון.
אבל Launcher3 הוא חלק מהקוד הפתוח של אנדרואיד.
וכנראה הוא יודע שמסך הבית של הQ2 מבוסס על Launcher3.
אני לא יודע אבל הוא צודק בפרטים. -
@מישהו12 ה"Launcher3" שיש ברשת נראה אחרת לגמרי, אני לא בטוח שזה שהשם הוא Launcher3 אומר שזה מבוסס על של גוגל.
הרשיון של גוגל זה Apache 2.0, לא ראיתי בשום מקום שהרשיון אומר שאסור לגבות תשלום או משהו דומה; ראה גם:
https://www.apache.org/foundation/license-faq.html#mod-license
https://opensource.stackexchange.com/questions/4386/sell-software-that-uses-libraries-licensed-under-apache-licence-2-0
(ויקיפדיה לדוגמה, זה תחת רשיון שונה - Creative Commons ייחוס-שיתוף זהה 3.0 לא מותאם, שם כן מופיע תנאי של "שיתוף זהה" - כלומר שנגזרות שמבוססות על המקור, צריכות להיות מופצות תחת אותו רשיון) -
@צדיק-תמים אמר בבקשה | מסך בית של Q2:
לא ראיתי בשום מקום שהרשיון אומר שאסור לגבות תשלום או משהו דומה
אז מה המשמעות של קוד פתוח א"כ ?
ההגבלות היחידות שיכולות להיות זה אולי חסימת אפשרות לביצוע שינויים או אי מתן קרדיטים וכו' -
@מתכנת-חובב אמר בבקשה | מסך בית של Q2:
אז מה המשמעות של קוד פתוח א"כ ?
קוד פתוח (מעבר לזה שהוא פתוח ואפשר פשוט לראות אותו, ולא רק את הקובץ המקומפל) משמע קודם כל שאפשר בכלל להשתמש, כל רשיון והמגבלות שלו
אחרת היה אסור לך להשתמש בקוד כלל, יש עליו זכויות יוצרים...
אגב אם אני מפרסם את הקוד שלי בגיטאהב, ללא רשיון שמתיר שימוש, יהיה לך אסור להשתמש בו...
אבל זה לא אומר בהכרח שאתה חייב להמשיך להפיץ הלאה את הרשיון/הנגזרות בחינם, תלוי ברשיון
(ההגיון הוא שאם תפיץ את הקוד המקורי בתשלום, אף אחד לא יקנה כי הוא יכול לקחת מהמקור בחינם; ראה עוד לדוגמה כאן) -
@מישהו12 "כנראה" זה לא הוכחה...
@מישהו12 אמר בבקשה | מסך בית של Q2:
את רישיון אפאצ'י אני פחות מכיר, אבל... הוא copy left או copy right?
https://www.google.com/search?q=Apache+2.0+is+Copyleft%3F
או בקיצור הוא לא copy left -
במקום להתווכח יש למישהו איך לעזור לי?
ואגב אני לא יודע, אבל מה באמת נראה לכם שסמוויקס הוציאה על העריכה שלה רשיון? מה שנראה לי, זה שהיצרן הנפיק רשיון והם רוכבים עליו, ( @מישהו12 בדומה למה שהתווכחתי איתך עם השיאומי מקשים פעם- שאין באמת לשום מפתח פרטי רשיון)ואוקיי כדי להשתיק את כל המצקצקים בלשונם, אני יכול לממש את הזכויות המוקנות בקוד מקור ולחקור לאחור את האפליקציה שלהם ולראות את השינויים ולבצע אצלי את החסימה....
-
@איש-אמת למה צריך רשיון? כל יצירה שאני עושה יש לי עליה אוטומטית זכויות יוצרים. לא צריך להוציא פטנט כדי שיהיה אסור למישהו אחר להשתמש במה שאני יצרתי. רק בשביל שלא יוכלו לחקות, כלומר לכתוב לבד אותו מוצר.
@איש-אמת אמר בבקשה | מסך בית של Q2:
אני יכול לממש את הזכויות המוקנות בקוד מקור ולחקור לאחור את האפליקציה שלהם ולראות את השינויים ולבצע אצלי את החסימה....
איפה זה מוקנה ברשיון אפאצ'י 2.0 של אנדרואיד (כל זה בהנחה שזה באמת מבוסס על זה)?
במקום להתווכח יש למישהו איך לעזור לי?
אם אתה לא צריך משהו בשביל הכשרה אמיתית, אלא רק להסתרה וכו', אתה יכול לערוך לבד לאנצ'ר כלשהו בקלות רבה (לדוגמה יש לאנצ'רים שאפשר לנעול את מסך הבית, ואז אתה יכול להסתיר את הפופ-אפ של הביטול נעילה בקלות, לדוגמה על ידי החלפת הסמלים בתמונות שקופות עם עורך APK...)
-
( @מישהו12 בדומה למה שהתווכחתי איתך עם השיאומי מקשים פעם- שאין באמת לשום מפתח פרטי רשיון)
לא זוכר.
בכל מקרה שם אתה בוודאי טועה, בהקשר שם. מידיעה.@צדיק-תמים אמר בבקשה | מסך בית של Q2:
כל יצירה שאני עושה יש לי עליה אוטומטית זכויות יוצרים