בעיה | מחשב שנשפך בתוכו שמן
-
@K11001100 דבר ראשון תנתק אותו מחשמל ותנתק גם את הסוללה, לא יודע איך ניסית לנקות אבל מניח שנשארו שאריות ומאד מציע לך למסור למעבדה לנסות להציל את המחשב ולא לשחק סתם עם הרכיבים כי בדיאגנוסטיקה של הלוח אם מחפשים רכיבים בעייתיים ויתכן מאד שבמצב הזה במחשב ממשיך לקצר קבלים...
-
@שלמה-ווייס אמר בבעיה | מחשב שנשפך בתוכו שמן:
@K11001100 דבר ראשון תנתק אותו מחשמל ותנתק גם את הסוללה, לא יודע איך ניסית לנקות אבל מניח שנשארו שאריות ומאד מציע לך למסור למעבדה לנסות להציל את המחשב ולא לשחק סתם עם הרכיבים כי בדיאגנוסטיקה של הלוח אם מחפשים רכיבים בעייתיים ויתכן מאד שבמצב הזה במחשב ממשיך לקצר קבלים...
כמובן שהכל נותק ואף בוצעה פריקת מתח.
נקיון חיצוני בלבד עם מגבון וייבוש.
מה שרציתי לדעת האם שמן מקצר כמו מים ושאר נוזלים? -
-
@קינג-קומפיוטר אמר בבעיה | מחשב שנשפך בתוכו שמן:
@K11001100 אמר בבעיה | מחשב שנשפך בתוכו שמן:
מה שרציתי לדעת האם שמן מקצר כמו מים ושאר נוזלים?
כן
שאלתי מקודם טכנאי אלקטרוניקה ואמר לי דווקא להיפך שזה לא מקצר אבל מפריע להעביר זרם.
-
כן
שאלתי מקודם טכנאי אלקטרוניקה ואמר לי דווקא להיפך שזה לא מקצר אבל מפריע להעביר זרם.
נפק''מ?
-
@אלוף-העולם-1 אמר בבעיה | מחשב שנשפך בתוכו שמן:
כן
נפק''מ?
שהמחשב לא מת, רק צריך מזור איך לנקות החיבורים השונים?
-
מניח שהשמן שנשפך אינו שמן מכונות או משהו מבוסס על נפט כ"א שמן מאכל ולכן לא כ"כ מדויק לומר שהוא לא מקצר, אדרבה אם הבעיה זה רק הבידוד תנסה לנקות את כבלי הפלט והשקעים שלהם עם מדלל, לדוגמא אלכוהול 95% (לא 96 שמיועד למאכל רק 95 שמשמש למדלל)
-
@שלמה-ווייס או חומר לניקוי מעגלים
-
@שלמה-ווייס אני השתמשתי בשני מקרים שנשפך קפה [המון קפה] על המחשב בתרסיס לניקוי מגעים של wd-40 וגם באלכוהול בניקוי הזהיר ויסודי עם קסמי אוזנים ומברשת שנים.
וחזר לעבוד לא לגמרי כמקודם אבל עובד יפה. -
@שלמה-ווייס כן לא השמן יש להם תרסיס ניקוי מגעים - ייבוש מהיר עולה בסביבות 40 ש"ח