בירור | האם יש חובת דיווח לחשמלאי כשרואה דירה ללא הארקה?
-
שכן שלי הזמין חשמלאי שיחליף לו את הלוח, החשמלאי גילה שאין אצלו ואצל כל הקומה הארקה,
החשמלאי רוצה כעת שאני ישתתף עם אותו השכן בהארקה שהוא עושה לו [דרך הגג וכו'], והוא אומר לי שאם הוא לא עושה לי כעת הארקה הוא שולח מייל לחברת החשמל שבדירה שלי אין הארקה, כי יש עליו חובת דיווח שאם ח"ו יקרה משהו שלא יאשימו אותו.
יש לי תחושה עזה שהוא פשוט משקר עלי, והוא רק רוצה להרוויח עוד קצת על הדרך... [דבר שממילא מערער לי את האימון בו]
השאלה האם יש ממש בדבריו? -
@שליו אמר בבירור | האם יש חובת דיווח לחשמלאי כשרואה דירה ללא הארקה?:
אני ודאי אעשה הארקה אבל השאלה היא האם דרכו
מי מפריע לך להזמין חשמלאי עכשיו?
-
החשמלאי גילה שאין אצלו ואצל כל הקומה הארקה
מי אמר שזה אמין?
תנסה לקבל חוות דעת מעוד חשמלאי
נ.ב תבדוק אם יש לו רישיון -
יש לי תחושה עזה שהוא פשוט משקר עלי,
אני ממש לא בטוח שהוא משקר...
אבל פשוט תאמר לו שאתה מזמין חשמלאי אחר, וכשחברת החשמל תבוא לבדוק את הדיווח שלו הוא יצא שקרן... זה וודאי לא שווה לו...
ואז, כבר אף אחד לא מכריח אותך לעשות זאת [חוץ מזה שזה באמת מסוכן] -
@שליו
ברור כמו שכולם אומרים שזה מסוכן בלי הארקה
אבל הוא לא אמור לטפל בבעיות של השכנים של הקליינט שלו.
וחוץ מזה אתה יכול לומר שתעשה דרך חשמלאי אחר וכו'
ודרך אגב גם אם אין לך הארקה ולוח חשמל מסודר חברת חשמל לא אמורה לעשות כלום כי כבר יש לך טופס 4
רק אם תרצה להוסיף כח וכדו' חברת חשמל לא תתן לך אישור עד שהלוח יהיה תקין (כולל הארקה) -
@צור אמר בבירור | האם יש חובת דיווח לחשמלאי כשרואה דירה ללא הארקה?:
@שליו אני יודע מידיעה
הוא לא חייב לדווח אבל תחול עליו כל נזק שנגרם כתוצאה מהתיקון שלו
ברמת העיקרון אם מחר יש שריפה הוא חייב לשלם (לחילופין הוא לא חייב לנגוע בארון)למה שיחול עליו חיוב אם זה לא קשור לטיפול שלו
הטיפול שלו מסתכם ומסתיים בראובן שהזמין אותו לא ב @שליו שכלל לא בקש ממנו להתערב בשיקוליו אם זה בטיחותי או לא -
@יצחק-קוזניץ לא משנה אסור לו לנגוע בארון כזה
-
שכן שלי הזמין חשמלאי שיחליף לו את הלוח, החשמלאי גילה שאין אצלו ואצל כל הקומה הארקה,
החשמלאי רוצה כעת שאני ישתתף עם אותו השכן בהארקה שהוא עושה לו [דרך הגג וכו'], והוא אומר לי שאם הוא לא עושה לי כעת הארקה הוא שולח מייל לחברת החשמל שבדירה שלי אין הארקה, כי יש עליו חובת דיווח שאם ח"ו יקרה משהו שלא יאשימו אותו.
יש לי תחושה עזה שהוא פשוט משקר עלי, והוא רק רוצה להרוויח עוד קצת על הדרך... [דבר שממילא מערער לי את האימון בו]
השאלה האם יש ממש בדבריו?הוא חייב לדווח , אבל אתה לא חייב לעשות דרכו
-
@לומדעס
מי אמר לך?
טוב, לגופו של ענין אמרתי לו שאין כזה דבר חובת דיווח
ובתגובה הוא התעצבן ואמר שאני לא ידווח ולא אעשה כלום, אבל תדע לך שכל רגע ורגע אתה עובר ב'לא תשים דמים בבתיך', וכעת גם אם תבקש אני לא יעשה לך....
אני יקח חשמלאי אחר, ומקסימום אשתתף עם השכן -