בעיה | מחשב i5 נהיה איטי בטרוף...
-
הי, מקווה שהנושא עוד לא נדוש...
יש לי מחשב דל i5, עבד לי מצויין, השאלתי אותו לקרוב לחודש,
ומאז-המחשב בקושי זז. במנהל המשימות הדיסק עומד על 100%, והזכרון על 45. (לא פתוח שום תוכנה, חוץ ממנהל המשימות, מצורף תמונה, וכן של קריסטל דיסק אינפו).
כל פתיחה של המחשב-אורכת הרבה זמן (אחרי 5 דקות כבר התייאשתי מלבדוק...)
אמרו לי שייתכן שיש לי התקנות שלא תומכות בווינדוס 11. איך אפשר לבדוק את זה?
מה עוד יכולה להיות הבעיה?
תודה מראש לכל המסייעים.
-
@sara21 שים לב, לא הראם (memory) מלא, כי אם האחסון (disk).
כדאי להעלות דוח SMART ולחכות ל @משחזר-מידע או @שלמה-ווייס
עריכה: אני רואה שהעלת דוח SMART (לקח זמן עד שהתמונה נפתחה בנטפרי)
אז נשאר לחכות למומחים -
@מישהו12 אמר בבעיה | מחשב i5 נהיה איטי בטרוף...:
לא הראם (memory) מלא, כי אם האחסון (disk)
@sara21 אמר בבעיה | מחשב i5 נהיה איטי בטרוף...:
במנהל המשימות הדיסק עומד על 100%, והזכרון על 45
-
@sara21 בחישוב פשוט מהצילומסך שהעליתם בסך הכל רץ 4 MB על הדיסק קשיח והוא עומד על מאה... זותומרת שחייבים להחליף את הקשיח הזה בדחיפות כי הוא כבר בשלבי גסיסה מתקדמים (אגב גם בדו"ח הסמארט (עוד לפני שהעליתם את הדו"ח המלא) רואים שמצב הבריאות של הכונן בכי רע ורק משום שהתוכנה לא נתקלה בסקטורים פגומים היא החליטה לתת לכונן תווית "GOOD" אבל במציאות כונן שמקבל כ"כ הרבה מכות וקריסות גם אם בבדיקת הדם כל התוצאות בסדר בשטח הוא מתנהג אחרת מבסדר)
-
השאלתי אותו לקרוב לחודש,
מן הסתם קבל מכות ו/או נפל
במנהל המשימות הדיסק עומד על 100%
לרוב כשהדיסק עומד על 100 זה מצביע על תקלה בדיסק
בקשר לדוח הSMART... העליתם דוח חלקי
אבל כמו ש @שלמה-ווייס כתב, מכות ונפילות בסדר גודל כמו שיש לבדיסק הנל... נוסיף לזה שמדובר בדיסק דפוק מלכתחילה של יצרנית שמייצרת רק זבל ומטה
וקבלתם מתכון לאסוןאני מאד מקווה שעושים גיבוי לחומר חשוב
-
@משחזר-מידע איך אני אפשר לגבות את כל המחשב? או שכשאני אחליף דיסק הטכנאי כבר יגבה לי את החומר?
-
איך אני אפשר לגבות את כל המחשב?
המומלץ ביותר מידי פעם sector by sector clone ושיטת backup rule 3-2-1
-
או שכשאני אחליף דיסק הטכנאי כבר יגבה לי את החומר?
תלוי מה קבעתם ביניכם
בכל מקרה אם תוך כדי גיבוי (או אפילו בהתחלה) הדיסק מאט את המחשב או מתחיל לעבוד לעט
אם החומר המאוחסן בפנים חשוב
לעצור את התהליך ולנתק ולא לחבר למקור חשמל ולפנות למשחזר מידע מקצועימדובר בדגם מאד בעייתי שבקל יכול להפוך לבלתי ניתן לשחזור
-
@משחזר-מידע האם מוחלט שהבעיה בדיסק קשיח?
שלחתי לטכנאי, וטוען שהדיסק חלק, ויש בעיה אחרת, ויכול להיות שיקח לו שעות לפתור אותה....
הגיוני?
חשבתי שהוא אמין, השאלה אם הבעיה כ"כ שקופה-והוא רק מנסה להרוויח עלי?
או שייתכן והוא צודק? -
האם מוחלט שהבעיה בדיסק קשיח?
אם נצא מנקודת הנחה שבאופן חד פעמי וחריג
דוח הSMART שהעליתם מציג נתונים שקריים אז...
אבל אם הדוח הנל אמיתי לא הייתי סומך על הדיסק הזה כללאגב אפשר לעשות ניסוי לאמת או לשלול
פשוט להחליף לדיסק חדש
והיה והבעיה הסתדרה...
ולא... -
שלחתי לטכנאי, וטוען שהדיסק חלק, ויש בעיה אחרת, ויכול להיות שיקח לו שעות לפתור אותה....
הגיוני?הבנאדם הזה לא נראה לי ראוי בכלל לתואר טכנאי, עוד לפני בדיקת הסמארט מנהל המשימות מראה שחור על גבי לבן ש4 MB חונק את הכונן על 100%, וזה גם הדבר היחידי שבעייתי במנהל המשימות, הפיתרון היחיד זה להחליף את הקשיח לSSD והמחשב ירוץ מצויין בעז"ה, אין שום צורך לעבוד על המחשב הזה יותר מחצי שעה (השיבוט נעשה בלחיצת כמה כפתורים ואין צורך להתעסק איתו) ושלא יבלבל את המוח
-
@משחזר-מידע אמר בבעיה | מחשב i5 נהיה איטי בטרוף...:
המומלץ ביותר מידי פעם sector by sector clone ושיטת backup rule 3-2-1
אפשר ביאור? מ"מ?
-
@שמואל-ש sector by sector clone הכוונה לגיבוי לא רק של הקבצים אלא של כל הכונן ממש - כולל המקום הריק וכולל טבלאות מערכת הקבצים, המחיצות והמסתעף - את זה עשים עם תוכנות ייעודיות.
backup rule 3-2-1 הכוונה ליצור 3 גיבויים, ב-2 סוגי מדיות שאחד מהם נמצא בבית אחר מהאחרים - לדוגמה, בענן. -
@מתכנת-חובב אמר בבעיה | מחשב i5 נהיה איטי בטרוף...:
@שמואל-ש sector by sector clone הכוונה לגיבוי לא רק של הקבצים אלא של כל הכונן ממש - כולל המקום הריק וכולל טבלאות מערכת הקבצים, המחיצות והמסתעף - את זה עשים עם תוכנות ייעודיות.
backup rule 3-2-1 הכוונה ליצור 3 גיבויים, ב-2 סוגי מדיות שאחד מהם נמצא בבית אחר מהאחרים - לדוגמה, בענן.@קינג-קומפיוטר תראה איך בנאדם שרוצה לעזור עונה לאנשים כל כך יפה!
@מתכנת-חובב תודה רבה!
ואיך למעשה עושים את החלק הראשון שאמרת? (זה מה שנקרא תמונת דיסק או שזה משהו אחר?)