בעיה | s.m.a.r.t. bad status בSSD פנימי. איך לגבות את החומר שנמצא בפנים?
-
@ישיביש כשאתה פותח את הכונן דרך הסייר אתה רואה את כל הקבצים ? אם כן פשוט תעתיק אותם לדיסק אחר
אם לא זה כבר יותר בעיה ותצטרך לנסות לתקן את הכונן עד כמה שאפשר באמצעים ביתיים או לשחזר ממנו שאז אולי תרצה לעשות גיבוי sector by sector עם אחד מהכלים שמובנים במערכת (לא זוכר כרגע שמות אבל יש משהו עם G) או עם פקודת dd בתחביר הבאsudo dd if =/dev/sd? of =/dev/sd?
ה if אומר איזה כונן לגבות וה of אומר לאן
ממליץ לך גם לכתוב את הפקודה ככה כדי לומר לו שידלג על סקטורים פגומיםsudo dd if=/dev/sd? of=/dev/sd? conv=noerror
אם אין לך כונן באותו גודל תוכל לגבות לקובץ עם הפקודה הבאה
sudo dd if=/dev/sd? of=filename.backup
יכול מאוד להיות שאפשר לוותר על ה sudo - לא ממש זוכר
-
@מתכנת-חובב קודם כול תודה רבה על ההשקעה.
יש לי כמה שאלות:
א. המצב הוא שהסייר לא מזהה את הדיסק.
ב. מה הכוונה לגבות לקובץ?
ג. זה כונן של 256 מפוצץ ואני לא צריך את הכל אז יש אפשרות לגבות רק חלק?
ד. התוכנה שאתה מדבר זה G PARTED?
אם כן זה הצילו"מ יש שם אפשרות ATTEMPT DATA RESCUE -
@ישיביש אמר בבעיה | s.m.a.r.t. bad status בSSD פנימי. איך לגבות את החומר שנמצא בפנים?:
א. המצב הוא שהסייר לא מזהה את הדיסק.
אז צריך לתקן אותו או לשחזר ממנו - תלוי עד כמה חשוב לך החומר שבתוכו (עקרונית שחזור יהיה הרבה יותר מהיר ופשוט רק שים לב שלא וודאי שיש מה לעשות עם הדיסק הזה ברמה הביתית)
@ישיביש אמר בבעיה | s.m.a.r.t. bad status בSSD פנימי. איך לגבות את החומר שנמצא בפנים?:
ב. מה הכוונה לגבות לקובץ?
קובץ שאותו תוכנות שחזור מסויימות סורקות כאילו הוא היה דיסק בפני עצמו
ג. זה כונן של 256 מפוצץ ואני לא צריך את הכל אז יש אפשרות לגבות רק חלק?
לא (בהנחה שאתה מדבר על גיבוי sector by sector)
-
@מתכנת-חובב אני לא צריך את הדיסק אני צריך רק את המידע וגם הוא לא חשוב ברמה קריטית
אז אני מעדיף שחזור חומר שזה יותר קל
אז... איך עושים את זה? -
@מתכנת-חובב אני לא מצליח לחבר את הלינוקס לרשת... הוא לא מזהה את הכרטיס רשת
אז כנראה שאני אעשה לבד.. (סתם ככה אני אוהב להבין מה אני עושה וככה אני לומד דברים חדשים כל הזמן) -
@ישיביש עקרונית לא צריך לעשות את זה בלינוקס
אתה יכול לעשות את זה עם testdisk רק שזה קצת מסובך שם ודורש ידע ואנגלית (אם אתה אוהב ללמוד - אתה יכול לקרוא את הדוקיומנטציה של זה...)
או לעשות את זה כמו בן אדם עם easeus (תקווה שהתוכנה תזהה את הדיסק - נראה שכן אבל לך תדע)
מה שאני אוהב ב testdisk זה שאתה לא צריך לבחור מה לשחזר בשונה מתוכנות אחרות שצריך לסנן בהם הרבה זבל -
@מתכנת-חובב רגע אז זה לא בלינוקס? אז איך? בדיסק טכנאים או משהו
(יש לי ידע ב(ו)אנגלית) -
-
@מתכנת-חובב יש EASEUS ללינוקס?
ואיך מפעילים את הTEST DISK בלינוקס?
(אני ממש לא מבין בלינוקס) -
@ישיביש עזוב לינוקס, אין לך צורך בזה עכשיו (אולי בהמשך בינתיים חבל שתסתבך בשביל משהו שלא וודאי שיעזור)
תוריד easeus מהקישור שהבאתי, תריף את זה על ווינדוס ותבדוק אם זה מזהה את הדיסק (האמת שאתה יכול גם לבדוק את זה בניהול דיסקים - אם הוא מזוהה שם הוא יהיה גם מזוהה בתוכנה הנ"ל)
בכ"א בלינוקס אין easeus וכדי להפעיל שם את testdisk צריך להוריד את התוכנה בגירסה שמתאימה ללינוקס ולגרור את קובץ ההפעלה אל הטרמינל -
@מתכנת-חובב זאת אומרת שאני צריך דיסק טכנאים כדי להתקין את הEASEUS, נכון?
-
@מתכנת-חובב ואז מה לעשות? לשחזר את החומר פשוט? כי הוא לא באמת נמחק?
-
@מתכנת-חובב ואפשר לשחזר רק חלק מהחומר נכון?
-
@מתכנת-חובב זאת אומרת שאני צריך דיסק טכנאים כדי להתקין את הEASEUS, נכון?
לא. יש iso עם התוכנה הזו בלבד. עיין הפוסט של @KINGYOS
-
@הנני-העני לא ממליץ לעשות ככה כי אז אין דרך נורמלית לוודא שהקבצים שוחזרו כמו שצריך
לא כזה קשה להפעיל את זה מדיסק טכנאים@ישיביש אמר בבעיה | s.m.a.r.t. bad status בSSD פנימי. איך לגבות את החומר שנמצא בפנים?:
@מתכנת-חובב ואפשר לשחזר רק חלק מהחומר נכון?
כן
-
@מתכנת-חובב הורדתי פעם שעברה WINDOWS PE זה טוב?